«Ακούω γκρίνια από τους εργοδότες ότι δεν βρίσκουν υπαλλήλους. Η απάντησή μου είναι πληρώστε περισσότερο».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την 1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Οι μισθοί σήμερα είναι χαμηλοί και αυτό είναι το αποτέλεσμα δεκαετούς κρίσης. Η ανάπτυξη θα πρέπει να αντανακλάται και στους μισθούς. Την 1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Μπορεί και νωρίτερα. Καταλαβαίνω το νέο άνθρωπο που ζει στο νοίκι», αυτά ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha, σχετικά με τη επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Ακούω γκρίνια από τους εργοδότες ότι δεν βρίσκουν υπαλλήλους. Η απάντησή μου είναι πληρώστε περισσότερο».

«Αυτό που νοιάζει τον πολίτη είναι τι μένει στην τσέπη του. Θα υπάρχουν εξαγγελίες εντός του Μαρτίου που θα αφορούν τους πιο αδύναμους. Μία έκτακτη ενίσχυση, μια επιταγή ακρίβειας, ένα έκτακτο επίδομα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα δεν είχε πρόβλημα στέγης. Αρχίζει να έχει. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή ο μισός μισθός να πηγαίνει στο ενοίκιο».

Για τον τουρισμό, ο Κυριάκος Μητστάκης τόνισε: Η εκτίμησή μου για τον τουρισμό εξακολουθεί να είναι πολύ θετική. Για τη ρωσική αγορά, ναι, θα έχουμε επιπτώσεις. Μιλάμε για 500.000 επισκέπτες σε ένα σύνολο 25 εκατομμυρίων. Η εικόνα εξακολουθεί να είναι καλή. Η πανδημία τελειώνει πια. Θα αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί και στα ταξίδια.

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας
«Η κυβέρνηση είναι σταθερή. Απολαμβάνει ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και ευρείας αποδοχής, ασυνήθιστη για κυβέρνηση που κυβερνά 30 μήνες. Δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξω το σκεπτικό μου. Το δίλημμα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας θα είναι σταθερότητα ή περιπέτειες. Κράτησα τη φράση του κ. Τσίπρα “είμαι και με ανατολή και με δύση και με βορρά και με νότο”.

»Αν αυτή η κρίση είχε τύχει πριν 4 χρόνια υπουργός Άμυνας θα ήταν ο κ. Καμμένος που κάνει like στις αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας. Το ποιος θα διαχειρίζεται εθνικές υποθέσεις σε ένα κόσμο εξαιρετικά ασταθή ναι, θα αποτελέσει και αυτό ένα ζητούμενο των εκλογών όταν θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην συνέντευξή του στον χρόνο των εκλογών.

πηγη:https://www.athensvoice.gr/

 

You May Also Like

Ιλαρά: 8 κρούσματα στην Ελλάδα – Σύσταση για εμβολιασμό

ΕΟΔΥ: Ο εμβολιασμός ασπίδα προστασίας

Θεσσαλονίκη : Τους παρέδωσαν λάθος νεκρό για ταφή – Ο Γολγοθάς της οικογένειας

Θεσσαλονίκη : Τους παρέδωσαν λάθος νεκρό για ταφή – Ο Γολγοθάς της…

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο πλευρό του επτά μάρτυρες υπεράσπισης – Τι ισχυρίζεται η γυναίκα του

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο σε βάρος…

Άννα Παναγιωτοπούλου: Ποια ήταν η αγαπημένη ηθοποιός

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου της Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Αντικαπνιστικός νόμος: «Κατρακύλα» του τζίρου έως και 40% , 50.000 απολύσεις και λουκέτα σε καταστήματα

Αντικαπνιστικός νόμος: «Κατρακύλα» του τζίρου έως και 40% , 50.000 απολύσεις και…

Εβδομήντα πρόσφυγες βρήκαν εργασία σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

Με το βιογραφικό τους στο χέρι, περισσότεροι από 100 πρόσφυγες έδωσαν συνεντεύξεις σε 25 Ξενοδοχεία

«Βόμβα» από τον Καθηγητή Ι. Μάζη: «Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν ελληνικό νησί με λίγους κατοίκους τον Αύγουστο»

Table of Contents Hide «Ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει κατοίκους ως ανθρώπινη ασπίδα…

ΑΣΕΠ: Τέσσερις νέες προκηρύξεις για προσλήψεις 2.700 ενστόλων

ΑΣΕΠ: Τέσσερις νέες προκηρύξεις για προσλήψεις 2.700 ενστόλων

Ελληνίδες μητέρες ράβουν μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό

Ελληνίδες μητέρες ράβουν μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό