Την ολοκλήρωση του πλαισίου ρυθμίσεων που αφορούν την Ενιαία Τιμή Βιβλίου προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά και ο υφυπουργός, Κώστας Στρατής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού «Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει η ΚΥΑ σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι πλέον προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης και όχι ποινικές κυρώσεις, δηλαδή εξορθολογίζεται και απλοποιείται η διαδικασία ελέγχου».

Η Ενιαία Τιμή Βιβλίου είχε καταργηθεί το 2014 για όλες τις κατηγορίες βιβλίων πλην των λογοτεχνικών. Τον περασμένο Ιούνιο η Ενιαία Τιμή επανήλθε για όλες τις κατηγορίες βιβλίων. Το υπουργείο Πολτισιμού σημειώνει επίσης πως «Έτσι προστατεύεται πλέον η πολυμορφία και η ποικιλία της εκδοτικής παραγωγής, τα δύσκολα και μη εμπορικά βιβλία, καθώς και τα μικρά βιβλιοπωλεία, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν υποστεί τις βαριές συνέπειες ενός άνισου ανταγωνισμού»

You May Also Like

Βρετανία: Νομοσχέδιο προβλέπει τη σύλληψη ανθρώπων αν μυρίζουν άσχημα

Ποια η άποψη της υπουργού Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζίλιαν Κίγκαν, για το εν λόγω νομοσχέδιο.

«Μάσκα – 19»: Tα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας έχουν τον δικό τους κωδικό

«Μάσκα – 19»: Tα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας έχουν τον δικό τους…

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ζημιών από ημίαιμους χοίρους και αγριόχοιρους

  Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ζημιών…

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Έρχεται η κατάργηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τι επίπτωση θα έχει η άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό –…

Σταματάει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Με δήλωσή του ο Δημήτρης Κοφοντίνας σταματά την απεργία πείνας.

Κοινωνικό μέρισμα: Και η διαμονή στα κριτήρια

Κοινωνικό μέρισμα: Και η διαμονή στα κριτήρια

Γ.Σ.Ε.Ε: Ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως επαγγελματικής συμβουλευτικής, εργαζομένων και ανέργων

Γ.Σ.Ε.Ε: Ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως επαγγελματικής συμβουλευτικής, εργαζομένων και ανέργων

Συγκλονίζει η μητέρα της 32χρονης που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό

«Κολλήσαμε 20 άτομα, ο σύζυγός της είναι ακόμα στην εντατική»

Αλλαγές στη διαδικασία για αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες

Αλλαγές στη διαδικασία για αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει για το «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού

Την κλιμάκωση της κριτικής για το θέμα του πρωθυπουργικού πόθεν έσχες υπαινίχθηκε…