Την ολοκλήρωση του πλαισίου ρυθμίσεων που αφορούν την Ενιαία Τιμή Βιβλίου προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά και ο υφυπουργός, Κώστας Στρατής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού «Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει η ΚΥΑ σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι πλέον προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης και όχι ποινικές κυρώσεις, δηλαδή εξορθολογίζεται και απλοποιείται η διαδικασία ελέγχου».

Η Ενιαία Τιμή Βιβλίου είχε καταργηθεί το 2014 για όλες τις κατηγορίες βιβλίων πλην των λογοτεχνικών. Τον περασμένο Ιούνιο η Ενιαία Τιμή επανήλθε για όλες τις κατηγορίες βιβλίων. Το υπουργείο Πολτισιμού σημειώνει επίσης πως «Έτσι προστατεύεται πλέον η πολυμορφία και η ποικιλία της εκδοτικής παραγωγής, τα δύσκολα και μη εμπορικά βιβλία, καθώς και τα μικρά βιβλιοπωλεία, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν υποστεί τις βαριές συνέπειες ενός άνισου ανταγωνισμού»

You May Also Like

Καταλυτικές αλλαγές στην καθημερινότητα των καταναλωτών έφερε ο κορονοϊός

Καταλυτικές αλλαγές στην καθημερινότητα των καταναλωτών έφερε ο κορονοϊός

Lamda Development: Αιφνιδιαστική ανατροπή των συμφωνηθέντων για το Ελληνικό

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της επένδυσης στο Ελληνικό κρούει…

Σύρος: Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μάρκου Βαμβακάρη στο λιμάνι της Ερμούπολης

Στην πλατεία Παπάγου το άγαλμα του Συριανού ρεμπέτη.

Ηλεκτρονικές οι διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία – Πώς θα παίρνουμε τα αποτελέσματα

Ηλεκτρονικές οι διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία – Πώς θα παίρνουμε τα…

Καθορίστηκαν τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων για επτά καλλιέργειες

Καθορίστηκαν τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων  για επτά καλλιέργειες

Guardian: «Η Ελλάδα έχει γίνει η Ταϊλάνδη της Ευρώπης – Οι χαμένες διακοπές των Ελλήνων»

«Είμαστε η Ταϊλάνδη της Ευρώπης. Παρέχουμε υπηρεσίες για να τις απολαύσουν άλλοι», λέει ο Άρης Απικιάν

Eurostat: Στο 18% η ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Eurostat: Στο 18% η ανεργία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

18μηνη πρακτική άσκηση δικηγόρων μέσω ΕΣΠΑ

18μηνη πρακτική άσκηση δικηγόρων μέσω ΕΣΠΑ

Σοκ στην Αθήνα: Ζευγάρι πήδηξε στο κενό απο μπαλκόνι πολυκατοικίας

Το ανδρόγυνο βρέθηκε νεκρό στη μέση του δρόμου