Ολυμπία Τελιγιορίδου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίζεται πως εν μέσω ακρίβειας δεν αυξήθηκαν οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες. Πρόκειται για πολιτική αλχημεία καθώς προφανώς οι πολίτες πληρώνουν περισσότερους φόρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ δεν είναι φόρος; Όταν διπλασιάζεται ένα προϊόν δεν διπλασιάζεται και ο φόρος που πληρώνει ο πολίτης; Για παράδειγμα ένα προϊόν που κόστιζε εκατό ευρώ και ο ΦΠΑ ήταν 13% σήμαινε ότι ο πολίτης πλήρωνε 13 ευρώ φόρο. Όταν το ίδιο προϊόν σήμερα κοστίζει 200 ευρώ ο φόρος που πληρώνει ο πολίτης μέσω ΦΠΑ είναι 26 ευρώ.

Μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτή, οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά έφτασαν το 30%, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο είχαμε νέες αυξήσεις κατά 20%.

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, από τον Μάρτιο του 2021 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2022 καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 30% στο κόστος ζωής μίας τετραμελούς οικογένειας:

Εάν δηλαδή χρειαζόταν 300 ευρώ το 2021, για τα ίδια πράγματα τον Μάρτιο του 2022 δαπάνησε 390 ευρώ ενώ σήμερα, μετά και τις νέες αυξήσεις, θα χρειαστεί να ξοδέψει 450 ευρώ.

 

Ο ΦΠΑ που πλήρωνε ο πολίτης τον Μάρτιο ήταν μεσοσταθμικά 30 ευρώ και σήμερα 45 ευρώ για τα ίδια προϊόντα. Αν σε αυτά προσθέσουμε την αύξηση σε ρεύμα και καύσιμα τότε η αύξηση του φόρου σε μια οικογένεια ξεπερνά κατά πολύ τα 150 ευρώ τον μήνα.

You May Also Like

Στον Πολυάνεμο η υδροφόρα της Π.Ε. Καστοριάς την Δευτέρα 04 Νοεμβρίου για την κάλυψη των αναγκών της κτηνοτροφίας στην περιοχή.

Στον Πολυάνεμο η υδροφόρα της Π.Ε. Καστοριάς την Δευτέρα 04 Νοεμβρίου για την κάλυψη των αναγκών της κτηνοτροφίας στην περιοχή.

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας!

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας!

Ολοκλήρωση προγραμμάτων κατάρτισης από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

Καταβλήθηκαν συνολικά εκπαιδευτικά επιδόματα ύψους 556.566,20 Ευρώ σε 1.196 άτομα

ΕΒΕ Καστοριάς: Προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου» στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020

    ΕΒΕ Καστοριάς: Προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση Επιχειρήσεων Εστίασης για την…

Συνελήφθησαν 3 άτομα για κλοπή από αγρόκτημα σε περιοχή της Κοζάνης

Συνελήφθησαν 3 άτομα για κλοπή από αγρόκτημα σε περιοχή της Κοζάνης

105 εκ. ευρώ για έργα και παρεμβάσεις από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας 2021-2025

  105 εκ. ευρώ για έργα και παρεμβάσεις από το Περιφερειακό Πρόγραμμα…