Την Τρίτη 10-05-2016 πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία στα πλαίσια παρακολούθησης της ποιότητας του νερού της λίμνης της Καστοριάς. Τα προαναφερθέντα δείγματα ελήφθησαν: α) από τη Νότια θέση (Σταυρός), β) από το κέντρο της λίμνης και γ) από τη Βόρεια Θέση (Ν.Ο.Κ.) και στάλθηκαν για Μικροβιολογική και Φυσικοχημική ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους στα Ιωάννινα.

Από τα αποτελέσματα της ανάλυσής τους, προέκυψε ότι και τα τρία δείγματα που ελήφθησαν, ήταν εντός των επιθυμητών ορίων -ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους- και υπερκάλυπταν τα οριζόμενα από την ΚΥΑ Η.Π. 8600/416/Ε103/2009 (ΦΕΚ 356/Β΄), όρια για εσωτερικά ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα εξέτασης των τριών δειγμάτων, προέκυψε ότι η ανώτερη τιμή κολοβακτηριδίων ήταν τα 4 cfu’s/100 ml, με ανώτερο όριο εξαιρετικής ποιότητας εσωτερικών υδάτων κολύμβησης τα 500 cfu’s/100 ml και αντίστοιχα, η ανώτερη τιμή εντερόκοκκων ήταν τα 6 cfu’s/100 ml, με ανώτερο όριο τα 200 cfu’s/100 ml.

Για πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Τμ. Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Καστοριάς (τηλ. 2467 350266 και 2467 350380).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Άργους Ορεστικού

Απαγορεύεται προληπτικά η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, λόγω υψηλού δείκτη επικινδυνότητας (3) εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σύσκεψη Υπο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδη στην Π.Ε. Φλώρινας για τον Προγραμματισμό Έργων

    Σύσκεψη Υπο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδη στην…

Συνάντηση του Γιώργου Κασαπίδη με γουνοποιούς της Καστοριάς και της Σιάτιστας

Συνάντηση του Γιώργου Κασαπίδη με γουνοποιούς της Καστοριάς και της Σιάτιστας

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Πτολεμαΐδα

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Πτολεμαΐδα

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι απολυμάνσεις από τον Δήμο Καστοριάς

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι απολυμάνσεις από τον Δήμο Καστοριάς

Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ Καστοριάς: «Η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να “σβήσει” τον κλάδο της γουνοποιίας δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα και βάζοντας μονίμως εμπόδια»

Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ Καστοριάς: «Η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να “σβήσει” τον…

Έγκριση δαπανών για την πληρωμή επικουρικών ιατρών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Έγκριση δαπανών για την πληρωμή επικουρικών ιατρών από την Περιφέρεια Δυτικής…

Σ.Ο.Δ.Κ. Ανάβαση απο 11 μέλη του συλλόγου μας στον Όλυμπο!

Η διαδρομή έγινε απο κεοαχ προς κορυφή Σκολιό στα 2905υψ.