ΕΝΦΙΑ 2018: Οδηγίες για την εκτύπωση των νέων εκκαθαριστικών από το TAXISnet

Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.

Η καταβολή των μηνιαίων δόσεων εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ ξεκινά από τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται στο τέλος Ιανουαρίου του 2019. Από την εκκαθάριση προκύπτει ότι 5.273.080 φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλλουν τον φόρο σε πέντε μηνιαίες δόσεις που κυμαίνονται η κάθε μία από 50 ευρώ και άνω.

Επίσης σε 146.424 ιδιοκτήτες αντιστοιχούν 4 δόσεις από 40 ευρώ έως 49,99 ευρώ η κάθε μία, σε 159.282 ιδιοκτήτες τρεις δόσεις από 30 έως 39,99 ευρώ η κάθε μία, σε 182.164 ιδιοκτήτες δύο δόσεις από 20 έως 29,99 ευρώ η κάθε μία και σε 570.250 ιδιοκτήτες μία δόση από 1,01 έως 19,99 ευρώ.

  • Για να βρείτε και να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας, μπείτε με τους προσωπικούς κωδικούς σας στο TAXISnet και κάντε κλικ στο πεδίο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση».
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε το «Στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης», που βρίσκεται στα αριστερά.
  • Για να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας, εφόσον έχετε χρησιμοποιήσει ν τους προσωπικούς κωδικούς σας για να μπείτε στο site της ΑΑΔΕ (Taxis) θα πρέπει να επιλέξετε ή την εφαρμογή Ε9 και μετά να επιλέξετε το έτος 2018 ή αν θέλετε να εκτυπώσετε απλά την ταυτότητα οφειλής – που είναι και πιο γρήγορη και απλή διαδικασία – να επιλέξετε την προσωποποιημένη πληροφόρηση
  • Τέλος εμφανίζεται η οφειλή από τον ΕΝΦΙΑ 2018 και αριστερά η επιλογή ταυτότητα οφειλής που χρειάζεται για την πληρωμή

Το ειδοποιητήριο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2018 με την ταυτότητα οφειλής, υπάρχει και στη σελίδα του Ε9 (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου), στο αριστερό μέρος της οθόνης «Εκτυπώσεις».
– Εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2018 (σε αρχείο .pdf)
– Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2018 (σε αρχείο .pdf)
– Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf)
– Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Οδηγίες πληρωμής: Η «ταυτότητα Οφειλής» ακολουθεί την οφειλή του ΕΝΦΙΑ μέχρι την εξόφλησή της . Μπορείτε να πληρώσετε μέρος (σε 5 δόσεις) ή το σύνολο της οφειλής (χωρίς έκπτωση), κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες (όπως πχ εξόφληση στο γκισέ, web banking, mobile banking κλπ) και τα ΕΛ.ΤΑ. Τα 9 πρώτα ψηφία της Τ.Ο. αντιστοιχούν στον Α.Φ.Μ. σας. Για την αποφυγή λαθών, να ελέγχετε την απόδειξη πληρωμής που λαμβάνετε από την Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ., ως προς την αναγραφή της σωστής Τ.Ο. Για πληρωμή σε ταμείο τράπεζας ή στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο από την επιλογή «Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.» στη σελίδα/εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9).

ΕΝΦΙΑ θα κληθούν να πληρώσουν 6.331.155 φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς σε 979.030 ιδιοκτήτες αναλογεί φόρος χαμηλότερος του ενός ευρώ, οπότε δεν καταβάλλεται.

Επίσης από τα στοιχεία προκύπτει ότι μειώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ θα έχουν φέτος 1.414.225 ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικού ύψους 95.328.835 ευρώ.

You May Also Like

Καθηγητές ΕΚΠΑ για τα fake news: Γιατί τα εμβόλια κορωνοϊού δεν μπορούν να εισαχθούν στο DNA των κυττάρων μας

«Τα κύτταρά μας διαβάζουν το mRNA και το χρησιμοποιούν για τη συναρμολόγηση…

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Είμαι γέννημα θρέμμα της μεσαίας τάξης – Αδιανόητο να μιλά ο Μητσοτάκης για αυτήν

Αιχμές για την πολιτική του Πρωθυπουργού για τη μεσαία τάξη από τον…

Συναγερμός για την εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου

Έντεκα θάνατοι και 107 κρούσματα λοίμωξης, ο μέχρι τώρα απολογισμός

Α. Τζιτζικώστας: «Θετικά τα νέα μέτρα της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού – Aνταποκρίνονται στα αιτήματά μας»

Α. Τζιτζικώστας: «Θετικά τα νέα μέτρα της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της…

ΚΕΠ: Προβλήματα με νεαρούς που ζητούν από υπαλλήλους τα… 150 ευρώ

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νέοι που δεν διαθέτουν κωδικούς στο taxisnet και επιθυμούν…

ΕΣΕΕ: Φθηνότερο κατά 1,29% σε σχέση με πέρσι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Με βάση τους ελέγχους που έγιναν το διάστημα από 11 έως 16…

Νέος σε ηλικία ο νεκρός μετανάστης από το δυστύχημα στον κόμβο της Σιάτιστας – Κι ένα 9χρονο κοριτσάκι μεταξύ των 10 αλλοδαπών

Νέος σε ηλικία ο νεκρός μετανάστης από το δυστύχημα στον κόμβο της…

Δημόσια ΙΕΚ: έως την Τρίτη οι εγγραφές μετά την παράταση

Δημόσια ΙΕΚ: έως την Τρίτη οι εγγραφές μετά την παράταση

Εμπόριο: Οι κινεζικές εξαγωγές ταράζουν τη Δύση

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ετοιμάζεται να επιβάλει δασμούς σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φθάνουν από την Κίνα.