Μια βλάβη σε αεροπλάνο έδωσε περίπου δυόμισι χρόνια «παράταση δράσης» σε ένα από τα σοβαρά κυκλώματα παράνομης διακίνησης μικρών παιδιών μεταναστών, από την Ελλάδα στη Γερμανία, το οποίο όμως εξαρθρώθηκε τελικά πριν από δύο μέρες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παιδιών μεταναστών από την Ελλάδα στη Γερμανία, από την EUROPOL και την Ελληνική Αστυνομία..

Η επιχείρηση, με την κωδική ονομασία, «Operation Hook» εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων και του προγράμματος EMPACT, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που ηγείται η χώρα μας.

Πρόκειται για κύκλωμα οργανωμένο και στην λεπτομέρεια, αφού διέθετε μέχρι και «δομές» με παιδικά δωμάτια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία, με ειδική μπέιμπι σίτερ, καθώς τα παιδάκια ήταν ηλικίας από 3 έως 7 ετών και είχαν ανάγκη από φροντίδα, μέχρι να καταλήξουν στον προορισμό τους.

Για την μεταφορά κάθε παιδιού τα μέλη του κυκλώματος εισέπρατταν από 4.500- 6.000 ευρώ, ενώ διευκόλυναν και ενήλικες για να μεταβούν επίσης στην Γερμανία με διαβατήρια που χρέωναν από 500 έως 1.200 ευρώ το ένα.
Συνελήφθη, εκτός των άλλων, στην Αθήνα, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 41χρονος Σύρος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ακόμα 5 αλλοδαπούς, από τους οποίους οι 2 είναι μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας. Επίσης αναζητείται μια ακόμα γυναίκα, που έχει εκδοθεί σε βάρος της Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τη συμμετοχή της σε παράνομες προωθήσεις μεταναστών.

Από το υλικό που συγκεντρώθηκε προέκυψε η εμπλοκή του διεθνικού εγκληματικού δικτύου σε τουλάχιστον 10 υποθέσεις, παράνομης διακίνησης μεταναστών, προωθώντας συνολικά 7 ανήλικους και 5 ενήλικες μετανάστες, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr

You May Also Like

Καιρός: Πού θα βελτιωθεί – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά…

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος” στην Κωνσταντινούπολη

”Με όμορφες εικόνες από τα σημαντικότερα μνημεία του Ελληνισμού τελείωσε το μοναδικό ταξίδι στη Βασιλεύουσα”.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας νέων

Ξεκινούν οι αιτήσεις για 5.000 θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας νέων σε Αττική…

Όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής – Γιορτή σήμερα 28 Φεβρουαρίου – Εορτολόγιο

Όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής – Γιορτή σήμερα 28 Φεβρουαρίου – Εορτολόγιο

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Καστοριάς σας εύχεται Καλό Πάσχα

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Καστοριάς σας εύχεται Καλό Πάσχα

Αλβανία: Εξαρθρώθηκε συμμορία πληρωμένων δολοφόνων – Είχε διαπράξει και στην Ελλάδα δυο δολοφονίες

Οι εκτελέσεις στην Ελλάδα αφορούν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών διακίνησης κοκαΐνης

Δρογκαράτη: Το σπήλαιο που προκαλεί δέος με την ομορφιά του

Το Σπήλαιο που φιλοξενεί συναυλίες!(βίντεο)

Ευρωεκλογές 2024: Τι ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού

Στη σχετική πλατφόρμα ενεγράφησαν 50.204 πολίτες και τελικά έστειλαν ταχυδρομικά την ψήφο τους οι 36.645 (συμμετοχή 72,99%)

Ψήφιση μέτρων ενίσχυσης και στήριξης του τουριστικού κλάδου

  Ψήφιση μέτρων ενίσχυσης και στήριξης του τουριστικού κλάδου