Επίδομα τηλεοπτικής κάλυψης σε 164.000 νοικοκυριά

Πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα σε χιλιάδες νοικοκυριά δίνει ο νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και βάσει του οποίου θα χορηγηθεί εφάπαξ επίδομα σε νοικοκυριά απομακρυσμένων περιοχών, που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα.

Η δράση αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» (περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα) σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων (164.000 νοικοκυριά) θα προμηθευτούν το κουπόνι, που θα εξαργυρώσουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

«Ο νόμος για την Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη έρχεται να λύσει το πρόβλημα του αποκλεισμού 400.000 συμπολιτών μας από το αγαθό της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας, έρχεται να διώξει το «μαύρο» από τις τηλεοράσεις τους», δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

«Η δράση του υπουργείου μας, που αποτελεί εκπλήρωση της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα προμηθευτούν κουπόνι για την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού, ώστε να λαμβάνουν -δωρεάν και για πάντα- το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, αλλά και -κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις- των περιφερειακών καναλιών».

«Το ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, το «μαύρο» στις τηλεοράσεις των νοικοκυριών της Περιφέρειας, επιβλήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, κατά τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea. Αυτό το καθεστώς τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα», τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες όσο και στις νέες τεχνολογίες. Αυτό ακριβώς διασφαλίζουμε για όλους και με κάθε τρόπο. Η Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη της χώρας ήταν ένα δίκαιο αίτημα και το κάνουμε πράξη».

Η ανταπόκριση των εκπροσώπων της περιφέρειας είναι θετική αναφορικά με το μέτρο καθώς εκτιμούν ότι δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους ανακοίνωσε το Λονδίνο

«Απαραίτητη μια συμφωνία μεταβατικής διακυβέρνησης στη Γάζα»

Κυψέλη: Ολονύχτιο πάρτι, τόνοι σκουπίδια και κρυμμένες μολότοφ

Το λιγότερο αποκαρδιωτική η εικόνα που φανέρωσε το ξημέρωμα στην Πλατεία της…

Αγρότες: Τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα υπό επιτήρηση – Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Χωρίς καμία νέα πολιτική στήριξης, η επιστροφή του αγροτικού κόσμου στο χωράφι θα είναι μια μεγάλη πρόκληση 

Πανελλήνιες 2021: Η απεργία της ΑΔΕΔΥ βάζει εμπόδια για τις εξετάσεις της Τετάρτης

  Πανελλήνιες 2021: Η απεργία της ΑΔΕΔΥ βάζει εμπόδια για τις εξετάσεις…

Βατόπουλος: Αναμένουμε κορύφωση των κρουσμάτων – Lockdown και τον Απρίλιο

Βατόπουλος: Αναμένουμε κορύφωση των κρουσμάτων – Lockdown και τον Απρίλιο

Ειδικά μισθολόγια: Πέρασε από την Βουλή η τροπολογία για τα αναδρομικά

Υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε «παρών»…

Κορονοϊός – Παγώνη: Να εμβολιάζονται παιδιά στα σχολεία – Ραγδαία αύξηση της μεταδοτικότητας

«Αν ανοίξουμε σχολεία και πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα – Θέλουμε…

Αυξήθηκαν στους 923.253 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ

Αυξήθηκαν στους 923.253 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ

Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι για τις παράνομες μεταφορές

Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι για τις παράνομες μεταφορές