Επίσκεψη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς στον Διευθυντή της Δ.Α. Καστοριάς  Θωμά Νέστορα

Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Καστοριάς   Θωμά Νέστορα επισκέφτηκε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς  (Ε.Α.Υ.Κ.) με αφορμή την πρόσφατη λειτουργία του πλέγματος εμφανούς αστυνόμευσης.

Η Ε.Α.Υ.Κ. έθεσε υπόψη του Διευθυντή τα πρώτα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή στην περιοχή  της Καστοριάς του νέου αυτού σχεδίου. Ειδικότερα λόγω συνεχών μετακινήσεων της διμοιρίας υποστήριξης και των ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. σε συνδυασμό με τις αποσπάσεις του προσωπικού εκτός νομού λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος που απασχολεί την Χώρα μας,  υπάρχει έλλειψη έμψυχου δυναμικού προσωπικού στις ήδη αποδεκατισμένες υπηρεσίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μετακινούνται καθημερινά οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι από την μία υπηρεσία στην άλλη για κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Έγινε εκτενής αναφορά για το ζήτημα των αλεξίσφαιρων γιλέκων ως προς τη συμπεριφορά τους στο βάθος του χρόνου και τις όποιες αλλοιώσεις μπορεί να παρουσιάζουν στις αντιβαλλιστικές τους ιδιότητες και προτάθηκε σε περίπτωση αδυναμίας αντικατάστασης αυτών η επιστημονική τεκμηρίωση της αντιβαλλιστικής τους δυνατότητας από την κατασκευάστρια εταιρία.

Επισημάνθηκε επίσης , ο «κίνδυνος»  που ενέχει η συμμετοχή των Αστυνομικών Υπαλλήλων  της Υ.Α. Καστοριάς  στις εξορμήσεις με ένστολη παρουσία καθόσον είναι επιφορτισμένοι με αρμοδιότητες διαχείρισης πληροφοριακών δικτύων, κρατικής ασφάλειας κ.λ.π.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις πτυχές του μεταναστευτικού που επηρεάζουν άμεσα την τοπική κοινωνία.

Στο προσκήνιο της συζήτησης επανήλθε και το θέμα της μεταστέγαση της Δ,Α, Καστοριάς στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο καθώς και το ζήτημα της δωρεάς ενός οχήματος τύπου «4×4» από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς προς το Αστυνομικό Τμήμα Άργους Ορεστικού.

Η Ε.Α.Υ.Κ.  τέλος, πρότεινε  στον κ. Διευθυντή την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καυσίμων  έως την 02.00 καθημερινά  καθώς και  την επιτακτική ανάγκη της επαναλειτουργίας  του πλυντηρίου οχημάτων  στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας  ή  τη σύναψη σύμβασης  με ιδιώτη για τον καθαρισμό των οχημάτων τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα.

Ο Διευθυντής αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα,  εκδήλωσε την πρόθεση να συμβάλλει  τα μέγιστα από πλευράς  του ώστε να μην θίγονται τα δικαιώματα των Αστυνομικών Υπαλλήλων, θέτοντας στις άμεσες προτεραιότητες του ορισμένα από αυτά και δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει για τα αναφερθέντα ζητήματα  ιεραρχικά την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος   ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης

O Γενικός Γραμματέας ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς

You May Also Like

Άργος Ορεστικό: Ο Παύλος Κυριακού, μέλος του τοπικού συγκροτήματος “Μουσική Διέξοδος”,  μας κρατάει συντροφιά τραγουδώντας διαδικτυακά

Άργος Ορεστικό: Ο Παύλος Κυριακού, μέλος του τοπικού συγκροτήματος “Μουσική Διέξοδος”,  μας…

Βουλή: Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου για τις 500 προσλήψεις σε δασικές υπηρεσίες

«Υποδέχομαι με χαρά την ανακοίνωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας»

Η Μαρία Αντωνίου για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των σχολείων της χώρας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου κατέθεσε η…

Ειδικές άδειες για γονείς και δώρο Χριστουγέννων -Τι αλλάζει

Ειδικές άδειες για γονείς και δώρο Χριστουγέννων -Τι αλλάζει

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας για τις εξελίξεις στην Π.Ε. Καστοριάς: «Οι επιτυχίες συνεχίζονται!»

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας για τις εξελίξεις στην Π.Ε. Καστοριάς: «Οι επιτυχίες συνεχίζονται!»

Υλοποίηση έργων 8 εκατ. ευρώ από την Π.Ε. Κοζάνης για τη ΔΕΥΑ Εορδαίας

Υλοποίηση έργων 8 εκατ. ευρώ από την Π.Ε. Κοζάνης για τη ΔΕΥΑ…

Χάλκινο μετάλλιο για τη Δέσποινα Τσιόλα στους Σκοπευτικούς Αγώνες Α’ Κατηγορίας (φωτο)

Στο αγώνισμα Αεροβόλου τυφεκίου Γυναικών, η σκοπεύτρια Δέσποινα Τσιόλα κέρδισε το χάλινο μετάλλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς: «Δεν φύλαγαν μόνο Ελληνικά, αλλά και Ευρωπαϊκά σύνορα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς: «Δεν φύλαγαν μόνο Ελληνικά,…