Δημήτρης Κοσμίδης: «Τις καλύτερες των εντυπώσεων μας άφησε το 1st Fur Shopping Festival»

Τις καλύτερες των εντυπώσεων άφησε το 1st Fur Shopping Festival, το οποίο έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, από τις 3  έως τις 6 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης, θέλησε να συγχαρεί το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” «Το festival ήταν πραγματικά  μια εξαιρετική δράση. Από τη μεριά μας ως Ε.Ο.Γ., στηρίξαμε στο μέτρο του δυνατού, την προσπάθεια αυτή. Το εκλεκτό αυτό γεγονός, έπρεπε να γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Συνεπώς, αξίζουν τα εύσημα στο Δ.Σ. του Συνδέσμου, γιατί δεν έμεινε μόνο στα λόγια, αλλά έκανε πράξη, αυτό που όλοι οι γουνοποιοί επιθυμούσαν».

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. φανερά ικανοποιημένος από την έκβαση που είχε το εγχείρημα τού “Προφήτη Ηλία”,  τόνισε πως εφόσον έγινε η αρχή, πλέον πρέπει να γίνει και θεσμός. Μάλιστα, τόνισε πως εάν ήταν δυνατόν,  να γίνονται τέτοιες δράσεις σε μηναία βάση, ο κλάδος της γουνοποιίας θα εκτοξευόταν στα ύψη «Οι γουνοποιοί είμαστε σε θέση να πραγματοποιούμε με δικά μας έξοδα πτήσεις charter και να φέρνουμε εκατοντάδες εμπορικούς επισκέπτες. Θεωρώ πως οι συνάδελφοι αντί να ξοδεύονται σε βιτρίνες παραθαλάσσιων περιοχών, όπως για παράδειγμα στην Κατερίνη, στη Χαλκιδική, στην Κρήτη και αλλού, θα μπορούσαν να έχουν ως μόνιμο κέντρο τους την Καστοριά και να πωλούνται οι γούνες στον τόπο που παράγονται».

Η ισχύς εν τη ενώσει

Όπως προανέφερε ο κ. Κοσμίδης, ο κλάδος της γουνοποιίας είναι τόσο δυνατός, και με ισχυρά θεμέλια, όπου με τη βοήθεια του Κεντρικού Κράτους, οι γουνοποιοί της Καστοριάς και της Σιάτιστας, θα είναι ικανοί να πραγματοποιούν εβδομαδιαίες διεθνής πτήσεις. Το κάθε πρωτοβάθμιο όργανο σε αγαστή συνεργασία με το δευτεροβάθμιο, αναλαμβάνει τις δράσεις του, που σκοπό έχουν την ανάδειξη του προϊόντος της γούνας.

Ο κ. Κοσμίδης, κατέστησε ξεκάθαρο, πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επέλθει η ρήξη μεταξύ των οργάνων και για κανέναν λόγο, καθώς όλοι τους έχουν κοινούς στόχους και σκοπούς  «Ο κλάδος μας, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του, είναι τόσο ενωμένος και συμπαγής. Άλλωστε αυτό είναι φανερό, από το πώς δρουν ο ένας σύνδεσμος με τον άλλον και τι προσπάθειες καταβάλουν τα Δ.Σ. προκειμένου να υπάρχει αρμονία και συλλογικότητα. Η αλληλοστήριξη είναι το “Α και το Ω” και το σίγουρο είναι ότι έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Στην περίπτωση όμως που ορισμένοι για τους δικούς τους λόγους, προσπαθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βάλουν διαβάλματα, με απώτερο σκοπό να επιφέρουν τη διάσπαση στον κλάδο, να είστε σίγουροι, ότι όσο εγώ είμαι Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Ο κλάδος είναι ενωμένος και έτσι θα παραμείνει».

Η χρονική περίοδος που πραγματοποιήθηκε 1st Fur Shopping Festival, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ.  ήταν ο κατάλληλος. Μάλιστα, δεν έκρυψε πως εδώ και πολλά χρόνια, οι Σύνδεσμοι, επεδίωκαν την υλοποίησή του. Επιπρόσθετα ο κ. Κοσμίδης, τόνισε τη διαφορά  ανάμεσα στα φεστιβάλ και στις εκθέσεις όπου «Θα πρέπει να καταστήσουμε ξεκάθαρο, πως άλλος είναι ο ρόλος της έκθεσης και άλλος του φεστιβάλ. Ειδικότερα, το νόημα των φεστιβάλ είναι να πουληθούν τα κομμάτια από τις επιχειρήσεις, ενώ το νόημα των εκθέσεων είναι να παρουσιάσουν και να δειγματίσουν τα προϊόντα τους που αφορούν στην επόμενη σεζόν. Κοινός παρονομαστής όμως όλων των δράσεων, είναι η ανάδειξη του προϊόντος της γούνας. Αυτό πρέπει να μπει καλά στο μυαλό όλων των συνάδελφων».

Οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις πήραν βαθιά ανάσα από τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, καθώς περίπου 280 εμπορικοί επισκέπτες, από όλο τον κόσμο επισκέφτηκαν το εκθεσιακό κέντρο και εκατοντάδες εμπορικές πράξεις σημειώθηκαν εκείνο το τετραήμερο «Με αυτά τα αποτελέσματα, ο καθένας μπορεί να καταλάβει εύκολα την επιτυχία που σημείωσε το φεστιβάλ. Η ελληνική γουνοποιία κινήθηκε για ακόμη φορά και ταυτόχρονα αναδείχθηκε. Θεωρώ πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες αυτές» σημείωσε ο κ. Κοσμίδης και συμπλήρωσε «Ο σχεδιασμός είναι να γίνεται μια κεντρική έκθεση και δυο παράλληλες διοργανώσεις. Μια στην αρχή του φθινοπώρου και μια τον Ιανουάριο, λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν».

Κατά το μήνα Ιανουάριο, πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο εκπτώσεις, συνεπώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ. το να πραγματοποιηθεί  και εκείνη τη χρονική στιγμή, ακόμα μια διοργάνωση, πιθανότητα να έχει εξίσου καλά αποτέλεσμα «Πιστεύω πως θα βοηθούσε τους συναδέλφους γουνοποιούς, να πουλήσουν με έκπτωση τα κομμάτια τους, πριν παρουσιάσουν τα καινούργια τους. Ακολουθώντας κοινή γραμμή πλεύσης σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις, μπορούμε να διατηρήσουμε την αξία της γούνας σε πολύ ψηλά επίπεδα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα προϊόν πολυτελείας. Από την άλλη μεριά, εάν κάποια συνάδελφοι, θέλουν να πουλούν τα κομμάτια τους ανά πάσα στιγμή με έκπτωση, αυτό αφορά στην επιχείρησή τους. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει και ό,τι κρίνει πως τον ευνοεί. Μπορούν να τα δίνουν και τζάμπα εάν το θέλουν. Δεν είμαστε εδώ για να τους αποτρέψουμε από το αυτοκτονήσουν την επιχείρησή τους. Εμείς είμαστε εδώ για συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής γουνοποιίας».

Δ. Κοσμίδης: «Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του Ν. Ρίζου»

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμίδη, σε αυτό το κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επιστημονικού συμβούλου της Ε.Ο.Γ. Νίκου Ρίζου. Δηλαδή  το νόημα των λεγομένων του, σχετικά με τις εκάστοτε διοργανώσεις, αφορούσε στις εκπτώσεις, ότι δηλαδή θα πρέπει να γίνονται κατά το μήνα Ιανουάριο και όχι σε full season «Πιστεύω πως αυτό ήθελε να πει ο κ. Ρίζος και προφανώς ερμηνεύτηκε διαφορετικά.  Όταν ένας άνθρωπος, έχει μια άλφα άποψη και κάποιος άλλος την αρπάζει και την μεταφέρει όπως θέλει, υπάρχει μια πολύ σοβαρή πιθανότητα να παρερμηνευτούν ορισμένα πράγματα». Επί του θέματος η Ε.Ο.Γ. την προηγούμενη εβδομάδα είχε βγάλει και μια ανακοίνωση η οποία στην ουσία έλεγε πως «Καταδικάζουμε τα επιθετικά λεγόμενα ενός συμπολίτη μας, τα οποία εκσφενδόνισε εναντίον του κ. Ρίζου σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό».

Φραγή στην εσωστρέφεια

Το δεδομένο είναι πως πρέπει να πραγματοποιούνται συνεχώς δράσεις για την ανάδειξη του προϊόντος της γούνας. Ο ρόλος του κάθε φορέα έχει αναγνωριστεί και είναι συμπαγής, και για αυτό οι όποιες προσπάθειες έχουν ως επίκεντρο τη διεξαγωγή περισσοτέρων event  «Για ακόμη μια φορά, θέλω να συγχαρώ το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ο “Προφήτης Ηλίας” και δίνω την υπόσχεση πως και την επόμενη φορά ως Ε.Ο.Γ. θα είμαστε συμπαραστάτες για να βοηθήσουμε όσον το δυνατόν περισσότερο μπορούμε τον κλάδο. Πρέπει να κρατάμε μόνο τα θετικά αποτελέσματα και να αποκλείσουμε δια παντός και δια ροπάλου την εσωστρέφεια», είπε κλείνοντας ο κ. Κοσμίδης.

Χρύσα Κοσμίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης στον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς “ΜΥΗΣΙΣ”

Συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου

Ρεσιτάλ Πιάνου της Αθανασίας Κοντού στο Άργος Ορεστικό

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου γιορτάζει τα 20 χρόνια του Δημοτικού…

Παρουσίαση του βιβλίου «Μακεδόνες Έλληνες στην Ωκεανία»

Την όλη εκδήλωση οργάνωσε ο Καστοριανός πρόεδρος της Παμμακεδονικής Δυτικής Αυστραλίας, κ.…

Κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος σε όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους

Κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος σε όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους

Στην Καστοριά το αμέσως επόμενο διάστημα ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός για θέματα του νοσοκομείου Καστοριάς

Στην Καστοριά το αμέσως επόμενο διάστημα ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός για…

Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο.

Στην κεντρική πλατεία της Διποταμίας, ο Δήμος Νεστορίου σε συνεργασία με τον σύλλογο ”Προφήτης Ηλίας”, διοργανώνει τις ετήσιες εκδηλώσεις για τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου.

Ερωτήσεις στη Βουλή κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για την αντιμετώπιση των καταστροφών που επήλθαν στους οικισμούς Πτελέας και Κρανοχωρίου και την ενίσχυση των φασολοπαραγωγών

  Ερωτήσεις στη Βουλή κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για την αντιμετώπιση των…

Δήμος Γρεβενών: Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου η Λαϊκή Αγορά λόγω Χριστουγέννων-Υποχρεωτική από όλους η τήρηση των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό

  Δήμος Γρεβενών: Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου η Λαϊκή Αγορά λόγω Χριστουγέννων-Υποχρεωτική…

Καστοριά: Ανακοίνωση Βολής Πυροβολικού από 03 έως 06 Φεβρουαρίου 2020

Καστοριά: Ανακοίνωση Βολής Πυροβολικού από 03 έως 06 Φεβρουαρίου 2020