Εκδήλωση για τα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Λευκορωσίας, έγινε το βράδυ της Τετάρτης ( 19/10 ) σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης ιδιοκτησίας του κ. Ιβάν Σαββίδη. Ως πρόξενος ορίστηκε ο Μπόρις Μουζενίδης που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον τουριστικό τομέα στη Θεσσαλονίκη αλλά και γενικότερα στη Β. Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, ο βουλευτής της Ένωση Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς αλλά και ο Πρέσβης της Λευκορωσίας στη Βουλγαρία κος Vladimir Voronkovich.

Τα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Λευκορωσίας είχαν και έντονο Καστοριανό άρωμα καθώς παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ‘’ Ο Προφήτης Ηλίας ‘’ κ. Ιωάννης Κορεντσίδης και ο πρώην Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Δημήτριος Πετρόπουλος.

H Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά σημείωσε πως «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο λαών». Η Υφυπουργός τόνισε και την ομοιότητα των δυο λαών, λόγω της θρησκείας, αλλά και της γεωγραφικής θέσης που έχουν οι δυο χώρες. Επίσης, για τον Μπόρις Μουζενίδη, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε πως πρέπει η κυβέρνηση να στηρίζει τέτοιυς ανθρώπους που ανοίγουν θέσεις εργασίας.

«Από την επιλογή του Μπόρις Μουζενίδη, καταλαβαίνω την ποιότητα που έχει αυτή η χώρα, η Λευκορωσία. Δεν θα μπορούσαν καλύτερο εκπρόσωπο. Έχει προσφέρει πολλά στο ΑΕΠ της περιοχής μας» είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος, ο Μπόρις Μουζενίδης, αφού ζήτησε την κατανόηση των προσκεκλημένων, λέγοντας «δεν τα πάω πολύ καλά με τα Ελληνικά, αλλά θα προσπαθήσω», ανέφερε πως με την δημιουργία του Προξενείου της Λευκορωσίας, «θα δημιουργηθεί μια γέφυρα της πατρίδας για τους Λευκορώσους που μένουν στη Θεσσαλονίκη». Ενώ υποσχέθηκε πως «θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για μια ειλικρινή σχέση ανάμεσα στα δυο κράτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Βάσεις 2018: Εκτιμήσεις για τα μόρια ενόψει της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας

Βάσεις 2018: Εκτιμήσεις για τα μόρια ενόψει της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας

Λαγονήσι: Νεκρός 48χρονος στην θάλασσα – Πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει το παιδί του

Τραγωδία σημειώθηκε στο Λαγονήσι, αφού ένας 48χρονος πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει…

Χρήστος Ταραντίλης: Οικογενειακοί οι λόγοι της παραίτησής μου

Table of Contents Hide Χρήστος Ταραντίλης: Οικογενειακοί οι λόγοι της παραίτησής μουΚυβερνητικές…

7.727 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ ενεργοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο

  7.727 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ ενεργοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο

Αίμα στην άσφαλτο: Σχεδόν 50 νεκροί σε 60 ημέρες από τροχαία

Ιαβέρης: Πρόκειται για ένα γενοκτονικό φαινόμενο

Αγωνία για 24χρονο ράπερ από τη Θεσσαλονίκη – Είχε απειλήσει με αυτοκτονία

Αγωνία για 24χρονο ράπερ από τη Θεσσαλονίκη – Είχε απειλήσει με αυτοκτονία

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ)

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ)

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: “Την ζήλευε αφόρητα, είχε λιώσει το παιδί μου” – Συγκλονίζουν οι γονείς της άτυχης Δώρας

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: “Την ζήλευε αφόρητα, είχε λιώσει το παιδί μου” –…

Το πάρτι γενεθλίων του Κασσελάκη στου Ψυρρή και το μήνυμά του μετά

Ο Στέφανος Κασσελάκης γιόρτασε τα 36α γενέθλιά του στου Ψυρρή, μετά την ορκωμοσία του στη Θήβα

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ομολόγησε τις δολοφονίες των βρεφών

Τους θανάτους των τριών βρεφών ομολόγησε τελικά η Ειρήνη Μουρτζούκου