Επιμελητήριο Καστοριάς: Πρόταση χρηματοδότησης επιχειρήσεων

 

Προς :Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,   Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γεώργιο

Θέμα: Πρόταση προκήρυξης πρόσκλησης

Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη.

Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η επιχειρηματικότητα της Καστοριάς προστέθηκε και η πανδημία του κορονοϊού, η οποία αδρανοποίησε πλήρως την επιχειρηματική δραστηριότητα. Όπως άγνωστη είναι η διάρκεια της πανδημίας το ίδιο άγνωστο, είναι στην παρούσα φάση, να διαγνώσουμε και να συνειδητοποιήσουμε το οικονομικό περιβάλλον  στην μετά πανδημία εποχή. Τώρα προέχει η υγεία και στον τομέα της επιχειρηματικότητας η επισιτιστική μέριμνα.

 

Εν μέσω αυτού του ευμετάβλητου περιβάλλοντος που βιώνουμε και που σχεδόν καθημερινά αλλάζουν τα δεδομένα, εκτός των κυβερνητικών μέτρων προς τις επιχειρήσεις που στόχο έχουν την ανακούφιση τους,  η Περιφέρεια μας δύναται να τις υποστηρίξει.

 

Πρόταση μας, η οποία θα βοηθήσει μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων μας είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους. Χρόνια τώρα το Επιμελητήριο Καστοριάς επιμένει να ωθεί τις επιχειρήσεις, στην δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων ( eshop ) και τις διαδικτυακές πωλήσεις. Σκοπός μας ήταν η διεύρυνση του πελατολογίου των καταστημάτων, μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων. Τώρα με την πανδημία η οποία επιβάλει την μείωση ως και πλήρη αποφυγή των επαφών, η δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων είναι αναγκαιότητα. Οι συνθήκες και για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας είναι παρόμοιες.

 

Προτείνουμε την άμεση δημιουργία και προκήρυξη πρόσκλησης μέσω του Π.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας με την μορφή Κουπονιών τεχνολογίας για όλους τους κλάδους με ανώτερο προϋπολογισμό δέκα χιλιάδες ευρώ ανά επιχείρηση  (10.000 €) με ποσοστό επιδότησης στο 100% και βασικές επιλέξιμες δαπάνες, την αγορά software-eshop, την αγορά απαραίτητου εξοπλισμού (Η/Υ, εκτυπωτή, περιφερειακά), επιδότηση κόστους server και σύνδεσης internet, ταχύρρυθμη εκπαίδευση των συστημάτων. Η δράση είναι επιλέξιμη, θα τονώσει την ρευστότητα και το ηθικό της αγοράς και η ανάγκη είναι επείγουσα.

 

Με την προοπτική κύριε Περιφερειάρχη να συμφωνείτε με την πρόταση μας, βρισκόμαστε στην διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις και υποστήριξη σε όλα τα στάδια της δράσης.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…