Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: Εντός της εβδομάδας οι λεπτομέρειες

Ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής περίπου 1,2 δισ. ευρώ ανοίγει τις επόμενες ημέρες, χωρίς ελάχιστα ποσά δανεισμού για όσους έχουν ήδη λάβει μέρος στις δύο προηγούμενες φάσεις αλλά και με δυνατότητα χρηματοδότησης σε αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις ακόμη και αν δεν έχουν ταμειακή μηχανή ή δεν απασχολούν προσωπικό.

Η νέα φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής θα είναι ανοιχτή σε περισσότερες επιχειρήσεις ώστε να καλυφθούν όλοι οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου (καταλύματα κ.α) καθώς και όσοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση του κορωνοϊού.

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων.

Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν το χαμηλότοκο κρατικό δάνειο και απασχολούν προσωπικό θα έχουν υποχρέωση να μην προχωρήσουν σε απολύσεις τουλάχιστον μέχρι και τον Δεκέμβριο. Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ανάχωμα στο κύμα των απολύσεων.

Για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων θα λαμβάνεται υπόψη η μεταβολή των εσόδων κατά την περίοδο από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Το ζητούμενο θα είναι η μείωση των εσόδων να φτάνει τουλάχιστον στο 10%.

Όσοι λάβουν μέρος στη διαδικασία, θα απαγορεύεται να προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου. Στις δύο πρώτες φάσεις, η ρήτρα μη απολύσεων την περίοδο μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου αλλά τώρα θα επεκταθεί ακριβώς για να συγκρατηθεί και η ανεργία η οποία αναμένεται να αυξηθεί με το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Στον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα μπορούν να ενταχθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν απασχολούν προσωπικό και δεν έχουν ταμειακή μηχανή. Ωστόσο, για να λάβουν το χαμηλότοκο δάνειο θα πρέπει να ασκούν εποχική δραστηριότητα δηλαδή να αντλούν πάνω από το 50% των εσόδων τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Επίσης θα επιτρέπεται η συμμετοχή και για όσους έχουν ήδη εκταμιεύσει δάνειο κατά τις δύο πρώτες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ωστόσο, τα ποσά που έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα αφαιρούνται από το ποσό που θα προκύπτει με βάση τον μαθηματικό τύπο και θα μπορεί να καταβάλλεται μόνο η διαφορά.

Το ελάχιστο ποσό δανεισμού για όσους κάνουν για πρώτη φορά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία θα ξεκινά από τα 2000 ευρώ για τους επαγγελματίες που δεν απασχολούν προσωπικό, θα φτάνει στα 4.000 ευρώ για όσους έχουν από 1 έως 5 άτομα προσωπικό, στα 8.000 ευρώ για όσους έχουν από 6 έως 10 άτομα προσωπικό.

You May Also Like

Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» 36,3% στη φορολογία ενοικίων

Βαρύς πέλεκυς έρχεται για τους ιδιοκητές ακινήτων που τα νοικιάζουν. Αυξημένοι έως…

Νέα ανάρτηση Σκέρτσου για τους αστυνομικούς: «Δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό επαγγέλματα»

Table of Contents Hide Νέα ανάρτηση Σκέρτσου για τους αστυνομικούς: «Δεν βρίσκονται…

Eurogroup: Αυτό είναι το προσχέδιο της απόφασης για την Ελλάδα

Το φως της δημοσιότητας είδε το προσχέδιο της συμφωνίας του Eurogroup για…

Ακρίβεια: Ανατιμήσεις φωτιά σε ενέργεια, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης – Νέα μέτρα στο τραπέζι

Ακρίβεια: Ανατιμήσεις φωτιά σε ενέργεια, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης – Νέα…

Το συγκινητικό γραπτό μήνυμα που άφησε στο κρεβάτι της στο Μποδοσάκειο, η πρώτη γυναίκα που θεραπεύτηκε από τον κοροναϊό

Το συγκινητικό γραπτό μήνυμα που άφησε στο κρεβάτι της στο Μποδοσάκειο, η…

Αυτές είναι οι 3 προτάσεις/σημεία που κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση – Θα επικυρωθούν με τις ψήφους των περιφερειακών συμβούλων που θα αποστείλουν, με email, οι επικεφαλής των συνδυασμών (Βίντεο)

Αυτές είναι οι 3 προτάσεις/σημεία που κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην χθεσινοβραδινή…

5.000 κλήσεις περίπου δέχθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον Κορωνοϊό 2142142000 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του

5.000 κλήσεις περίπου δέχθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον…

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

Επιστολή Ολυμπίας Τελιγιορίδου προς τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Επιστολή Ολυμπίας Τελιγιορίδου προς τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για ενίσχυση του…