Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή  29 Νοεμβρίου το 18ο Ράλι Κλασσικού Αυτοκινήτου, που  συνδιοργάνωσε, το Σάββατο 28  και  την Κυριακή 29 Νοεμβρίου,  με τη “Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ)”, η Αντιδημαρχία Τουρισμού-Αθλητισμού  Καστοριάς, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που εφαρμόζει για την ανάπτυξη βέλτιστων ειδικών μορφών τουρισμού, ταξιδεύοντας   τους λάτρεις των Κλασικών Αυτοκινήτων στις μαγικές εικόνες αυτής της εποχής που έχει η πόλη μας.

Τον συντονισμό του μεγάλου αυτού αγώνα , ο οποίος περιελάμβανε 5 χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές ,  έχοντας για εκκίνηση την πόλη του Αμυνταίου και μέσω Κλεισούρας τερμάτιζαν στην Καστοριά και συγκεκριμένα στο Δημοτικό χώρο στάθμευσης πλησίον της Λεωφόρου Κύκνων από τεχνικής πλευράς τον είχε η έμπειρη Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ) ,με Πρόεδρο τον κ. Τσάλιο Γεώργιο ,που έχει στο ενεργητικό της μεγάλες διοργανώσεις ,επιτυχίες και δεκάδες Διεθνείς Συμμετοχές.

Έπεσε λοιπόν το απόγευμα του Σαββάτου ( 28/11 ) στην όμορφη πόλη της Καστοριάς , η σημαία του 18ου Θερινού κλασσικού ράλι της Λέσχης Κλασσικού Αυτοκίνητου Μακεδονίας – ΛΕ.Κ.Α.Μ. στο οποίο συμμετείχαν 37 αυτοκίνητα και τα οποία τερμάτισαν όλα επιτυχώς.

Ο τίτλος Θερινό παρέμεινε από τους διοργανωτές τιμής ένεκεν ,καθότι το συγκεκριμένο ράλι ακυρώθηκε δυο φορές ,μια επειδή συνέπεσε με το Δημοψήφισμα και μια επειδή συνέπεσε με τις Βουλευτικές Εκλογές.
Τα δελτία καιρού του Σαββάτου δεν ήταν καθόλου ευχάριστα για τους λάτρεις των αυτοκινήτων , άλλα ευτυχώς την ημέρα της εκκίνησης , το Σάββατο δηλαδή ,στην πόλη του Αμυνταίου ο καιρός τους έκανε το χατίρι έχοντας ηλιοφάνεια.

Το πρόγραμμα το οποίο ακολούθησαν οι λάτρεις του Κλασσικού Αυτοκινήτου το διήμερο ήταν το εξής:

Το Σάββατο ( 28/11 ) δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο του Αμυνταίου κ. Ακριτίδη η εκκίνηση από την πόλη του Αμυνταίου.

Στη συνέχεια τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία στην ολιγόλεπτη στάση στο χωριό Βαλτόνερο να επισκεφτούν την καταπληκτική έκθεση με ξύστρες [βιβλίο GINES] όπου έφυγαν ενθουσιασμένοι.
Η Επόμενη ολιγόλεπτη στάση στο Μοναστήρι της Παναγίας στην περιοχή της Κλεισούρας άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις.
Τις απογευματινές ώρες και μετά από πέντε ειδικές διαδρομές τα αυτοκίνητα τερμάτισαν σε χώρο στάθμευσης στην παραλία Καστοριάς όπου τα υποδέχτηκαν , ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Πετρόπουλος , πολλοί δημοσιογράφοι και βεβαία πλήθος κόσμου λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου.
H επόμενη μέρα Κυριακή ,βρήκε τα πληρώματα σε κίνηση με επίσκεψη-ξενάγηση στον προϊστορικό λιμναίο οικισμό όπως και το όμορφο σπήλαιο της σπηλιάς του Δράκου προσφορά του Δήμου Καστοριάς.

Η προγραμματισμένη βόλτα στην λίμνη της Καστοριάς με το καραβάκι
ακυρώθηκε λόγω ισχυρών ανέμων και μεγάλου κυματισμού .
Το γεύμα της απονομής πραγματοποιήθηκε στις ωραίες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς επίσης προσφορά του Δήμου Καστοριάς.

Η ΛΕΚΑΜ , ευχαρίστησε όλους που συνέβαλαν για την επιτυχία αυτού του ράλι και συγκεκριμένα…


Εντυπωσιακά αυτοκίνητα από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το απόγευμα του Σαββάτου ( 28/11 ) , όλο το κέντρο της Καστοριάς κατακλύστηκαν από δεκάδες «πανέμορφες …δεσποινίδες»  ετών 50,60 και 70 + ετών ,που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδος δημιουργώντας στην πόλη μια πανηγυρική ατμόσφαιρα και μεγάλη εντύπωση στους χιλιάδες επισκέπτες ,που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά , σπάνια συλλεκτικά κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα.

Πετρόπουλος: ‘’ Στόχος μας η ανάπτυξη του τουρισμού ‘’

Ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Τουρισμού κ. Δημήτρης Πετρόπουλος ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που υποδέχτηκε τα ράλι στον τερματισμό στο παρκινγκ απέναντι από την Π.Ε. Καστοριάς τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχουν ανάλογες εκδηλώσεις για τον τόπο της Καστοριάς και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή είναι και θα είναι κοντά σε όλα τα είδη τουρισμού ‘’ Στο κομμάτι που λέγεται τουρισμός στόχος της Αντιδημαρχίας και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής είναι να αναπτύξει και αυτό που λέγεται μηχανοκίνητος αθλητισμός. Θέλω να ευχαριστήσω τη ΛΕΚΑΜ με την οποία είχαμε μια άριστη συνεργασία, μια πολύ καλή σχέση . ‘’

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΛΕΚΑΜ που παρεμπιπτόντως είναι Καστοριανός ο κ. Γεώργιος Τσάλιος ευχαρίστησε όλους για την υποδοχή και την μοναδική φιλοξενία που έτυχαν δηλώνοντας ‘’ Θα ήθελα να σας πω μόνο ότι σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους σας γενικά, πρώτα τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο γιατί εμείς πάμε σε πολλές χώρες και στο εξωτερικό για αγώνες, αλλά η φιλοξενία που τύχαμε στην Καστοριά ήταν καταπληκτική . Μου έκανε εντύπωση γιατί ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με τα ράλι αυτά ότι ο τοπικός σας τύπος διαφήμισε πάρα πολύ το 18ο ράλι και μας έχετε καταπλήξει γιατί αυτό δεν συμβαίνει αλλού . ‘’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 29-05-2017 έως 04-06-2017)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 29 Μαΐου έως 04 Ιουνίου…

Τα συνεργεία αποχιονισμού του Δήμου Καστοριάς από τα ξημερώματα καθαρίζουν το οδικό δίκτυο στις ορεινές κοινότητες

Υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Λιάμη

Ἑσπερινὸς Τριῶν Ἱεραρχῶν καὶ ἐκδήλωση βράβευσης τοῦ Μαθητικοῦ Διαγωνισμοῦ 2024

Τὸ θέμα τοῦ φετινοῦ Μαθητικοῦ Διαγωνισμοῦ ἦταν: «Ἕνα παιδὶ μπροστὰ σὲ μιὰ Εἰκόνα»

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων  στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)

  Πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων  στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης…

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μη ανταγωνιστική ποδηλατική διοργάνωση “Brevet Καστοριάς 2022”, που έλαβε χώρα την Κυριακή 10 Ιουλίου (κατόπιν της αναβολής του Σαββάτου λόγω καιρικών συνθηκών)

Το φετινό μας “Brevet Καστοριάς 2022”, ήταν αφιερωμένο στα “Χωριά της Λήθης”…

Το Επιμελητήριο Κοζάνης διανέμει στις ανοιχτές επιχειρήσεις προστατευτικές μάσκες προσώπου

Το Επιμελητήριο Κοζάνης διανέμει στις ανοιχτές επιχειρήσεις προστατευτικές μάσκες προσώπου

Σύγκρουση Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου με λεωφορείο Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ Καστοριάς στο 4ο χιλ Καστοριάς-Μεσοποταμίας

Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Εναέρια Διανομή Εμβολίων Λύσσας από  την Πέμπτη 28 Μαΐου έως  την Τετάρτη  10 Ιουνίου 2020

Εναέρια Διανομή Εμβολίων Λύσσας από  την Πέμπτη 28 Μαΐου έως  την Τετάρτη…