ΕΦΕΤ: Ανάκληση νοθευμένου μελιού

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή  Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε, Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α’ που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως 100% μέλι ανθέων, ενώ κρίθηκε να είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με εξωγενή σάκχαρα, προσθήκη αμυλοσιροπίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 100% Μέλι ανθέων σε stick – συσκευασία των 800 γραμμαρίων (100 τεμάχια των 8 γραμμαρίων έκαστο) με την εμπορική ονομασία «Royal honey» σε χάρτινη κλειστή συσκευασία 800 γρ, με αριθμό παρτίδας L06022020 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 06/01/2022, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. με στοιχεία εγκατάστασης BG 16.18085 για την COFFEELAND ΜΟΝ. ΕΠΕ, 1Ο χλμ Παλαιάς Συμμαχικής οδού, Τ.Κ. 57000, Θεσσαλονίκη. Το προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ A.E., Υποκατάστημα Χονδρικής Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας.

 Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση  του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.



You May Also Like

Στρεπτόκοκκος: Ποιο είναι το πρώτο σύμπτωμα – «Χρειάζεται άμεσα αγωγή»

Οι επιπλοκές έρχονται όταν το παιδί δεν πάρει άμεσα αντιβίωση

Κορονοϊός: Πρέπει να πλένουμε τις τσάντες για τα ψώνια μας; Πόσο ασφαλείς είναι οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες μας, πάνινες και πλαστικές;

Κορονοϊός: Πρέπει να πλένουμε τις τσάντες για τα ψώνια μας;

6 τροφές που ενισχύουν το κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι η πιο συνηθισμένη πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σώμα.

Συνάντηση εργασίας της Βουλευτή Μαρίας Αντωνίου με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν όλα τα καίρια και επείγοντα ζητήματα του τομέα της υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Μην βάλετε ΠΟΤΕ στο πρόσωπό σας αυτά τα 6 καθημερινά πράγματα

Μην βάλετε ΠΟΤΕ στο πρόσωπό σας αυτά τα 6 καθημερινά πράγματα

Βρογχίτιδα: Θεραπεία για την αρνητική εξέλιξη σε ένα κρυολόγημα

Βρογχίτιδα: Θεραπεία για την αρνητική εξέλιξη σε ένα κρυολόγημα

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με πατέντα από Έλληνες επιστήμονες

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με πατέντα από Έλληνες επιστήμονες

Πώς θα έχετε καλύτερη κυκλοφορία αίματος;

Table of Contents Hide Ροή του αίματος και το κυκλοφορικό σας σύστημαΠώς…

Αϋπνία: Το δημοφιλές αφέψημα του TikTok που την νικά – Τι πρέπει να προσέξουμε

Το καταναλώνουμε κατά βάση στις σαλάτες ή σε σούπα αυγολέμονο…