Ε.Σ.ΠΕ.ΕΚΑΣ. προς Τ.ΕΘ.Α.: «Μας οδηγείτε εκτός στρατοπέδων»

α. Ν.4407/2016 (Α΄ 134)

β. Φ.900/14/45978/Σ.316/01 Μαρ 17/9η Μ/Π ΤΑΞ/4ο ΕΓ

γ. Πρακτικό υπ’ αριθμ. «13» 11 Ιαν 19/ΔΕ/ΤΕΘΑ

δ. Φ.914/50/121229/Σ.423/28 Μαρ 19/15 ΣΠ/4ο ΕΓ

1.Η Ένωσή μας, με το (δ) σχετικό, έλαβε γνώση της (γ) όμοιας απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου σας, σύμφωνα με την οποία οι εγκρινόμενες παραχωρήσεις χώρων εντός Στρατοπέδων στις Ενώσεις Στρατιωτικών για την κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών, θα πραγματοποιούνται με μηνιαία καταβολή ποσού ύψους πενήντα (50) ευρώ, για χώρους εντός συμβατικών κτηρίων και ποσού ύψους τριάντα πέντε (35) ευρώ, για χώρους σε λοιπές κατασκευές.

  1. Η παραπάνω απόφαση εξ αρχής μας δημιούργησε ανάμικτα συναισθήματα και προβληματισμό, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από την πληθώρα αντιδράσεων των μελών μας μετά τη σχετική ενημέρωσή τους, στην οποία προβήκαμε.
  2. Κατόπιν  επεξεργασίας των δεδομένων, τις προτάσεις και απόψεις των μελών μας, καταλήξαμε στα παρακάτω ερωτήματα και συμπεράσματα:

α. Η Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου σας έλαβε υπόψη της ότι η καταβολή των εισφορών των μελών μας, όπως αυτή προβλέπεται από την παρ. 12 του άρθρου 50 του (α) σχετικού, δεν υλοποιείται και ως εκ τούτου η Ένωσή μας δεν έχει κανένα έσοδο;

β. Η εν λόγω απόφαση είναι μια προσπάθεια εκμετάλλευσης της περιουσίας του ΤΕΘΑ ή μια προσπάθεια απομάκρυνσης των Ενώσεων Στρατιωτικών από το «φυσικό χώρο» λειτουργίας τους, εντός των στρατοπέδων, όπως ορίζεται στην παρ. 10 του άρθρου 50 του (α) σχετικού;

γ.  Αν το υπ΄ αριθμ. 13/2019 πρακτικό της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου σας είναι η απαρχή μιας προσπάθειας για πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση της περιουσίας του ΤΕΘΑ την χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό και μακάρι να είχαμε την οικονομική δύναμη να την υλοποιήσουμε πρώτοι και στο ακέραιο. Μέχρι το τέλος του 2018 είναι στη γνώση μας ότι υπήρχε περίπτωση κατά την οποία η Υπηρεσία, παρά την πληθώρα των χώρων που διαθέτει, πλήρωνε το ενοίκιο για πάνω από μία δεκαετία σε γραφείο που διατηρούσε Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ, έκτος των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας και αυτό ίσως να είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε.

  1. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ) δεν δύναται να αποδεχθεί ουδεμία σύμβαση παραχώρησης χώρου με οποιοδήποτε χρηματικό τίμημα, διότι δεν έχει έσοδα λόγω της μη έναρξης καταβολής των εισφορών των μελών της. Αν η Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου σας εμμένει στην εν λόγω απόφαση, δυστυχώς μας οδηγεί εκτός του φυσικού χώρου μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τα στρατόπεδα.
  2. Η πορεία προς την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων μας ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι δύσβατη και με δυσκολίες. Με πίστη στην εμπιστοσύνη που  μας δείχνουν τα μέλη και οι συνάδελφοι μας δεν σταματάμε και δεν περιοριζόμαστε. Με γνώμονα το καθήκον προς την Πατρίδα, το όφελος της Υπηρεσίας, των μελών και των συναδέλφων μας θα υπερκεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Μαρινέλης

Αλχιας (ΤΠΖ)

Ο Γεν. Γραμματέας

Ελευθέριος Καράτσογλου

Υπλγός (ΑΔΒ)

You May Also Like

Θυρανοίξια στήν Ἱερά Μονῆ Ταξιαρχῶν Τσούκας καὶ ἐπίσημη παράδοση τοῦ ἔργου, παρουσία τῆς Ὑπουργοῦ Πολιτισμοῦ κ. Λίνας Μενδώνη

Τὴν Ὑπουργὸ ὑποδέχθηκαν ὁ Ποιμενάρχης κ. Καλλίνικος καὶ οἱ Ἀρχὲς τοῦ τόπου.

Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου “Βογατσιώτικη Ντοπιολαλιά” του κ. Χρήστου Βελιάνου

  Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου “Βογατσιώτικη Ντοπιολαλιά” του κ. Χρήστου Βελιάνου

Δήμος Γρεβενών: Τη Δευτέρα και την Τρίτη η κλιματιζόμενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες λόγω καύσωνα

Δήμος Γρεβενών: Τη Δευτέρα και την Τρίτη η κλιματιζόμενη αίθουσα του Δημοτικού…

Συνεχίζονται οι Διαχειριστικές Κοπές της Παρόχθιας Βλάστησης κατά μήκος της Λεωφόρου των Κύκνων από την Π.Ε. Καστοριάς.

Συνεχίζονται οι Διαχειριστικές Κοπές της Παρόχθιας Βλάστησης κατά μήκος της Λεωφόρου των Κύκνων από την Π.Ε. Καστοριάς.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Συχνές παθήσεις στην Τρίτη Ηλικία: Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης για ουρολοιμώξεις, ακράτεια, υπερπλασία και καρκίνο του προστάτη», στα ΚΑΠΗ Καστοριάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Συχνές παθήσεις στην Τρίτη…

Συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα «8 με 8» του Δήμου Καστοριάς

Συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα «8 με  8» του Δήμου Καστοριάς Με πολλές…

Το φυτώριο πυροσβεστών συνεισφέρει κυρίως στην Πτολεμαΐδα αλλά και σε όλη την Δ.Μακεδονία.

ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ

Την μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς στην Οινόη

Την μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας στο χωριό…

Εξτρέμ τρίτης γενιάς- Μεγαλώνοντας σε μία ποδοσφαιρική οικογένεια

«Υπογράφοντας στην Καστοριά, ήξερα ότι ήμουν η τρίτη γενιά της οικογένειας…Είχε έρθει πλέον η σειρά μου!»