«Αν δεν αποκλείσετε τον εναέριο χώρο μας, θα είναι απλά ζήτημα χρόνου, οι ρωσικές ρουκέτες θα πέσουν στο δικό σας έδαφος, στο έδαφος του NATO, στα σπίτια πολιτών (κρατών-μελών) του NATO», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αξίωσε εκ νέου σήμερα το NATO να προχωρήσει στην επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στον εναέριο χώρο της χώρας του, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να δει «ρωσικές ρουκέτες» να πέφτουν στο έδαφος των κρατών-μελών του.

«Αν δεν αποκλείσετε τον εναέριο χώρο μας, θα είναι απλά ζήτημα χρόνου, οι ρωσικές ρουκέτες θα πέσουν στο δικό σας έδαφος, στο έδαφος του NATO, στα σπίτια πολιτών (κρατών-μελών) του NATO», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Οι δηλώσεις του ήρθαν μία ημέρα μετά τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σε ουκρανική βάση εκπαίδευσης περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, κράτος-μέλος του NATO και της ΕΕ, κοντά στην ουκρανική πόλη Λβιβ (δυτικά).

Σύμφωνα με το Κίεβο, ο ρωσικός βομβαρδισμός είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 134. «Τριάντα πύραυλοι μόνο στην περιοχή της Λβιβ», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Δεν συμβαίνει τίποτα εκεί που να μπορεί να απειλήσει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα του NATO».

«Την περασμένη χρονιά, είχα προειδοποιήσει ξεκάθαρα τους ηγέτες του NATO ότι εάν δεν λάμβαναν σκληρά προληπτικά μέτρα σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα ξεκίναγε πόλεμο», συνέχισε.

 

Ο πολωνός στρατηγός Βαλντέμαρ Σκρίπτσακ, πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, είπε νωρίτερα χθες ότι στη βάση που βομβαρδίστηκε εκπαιδεύονταν μονάδες ξένων εθελοντών που πήγαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τους Ρώσους. Εκεί βρισκόταν επίσης μέρος της στρατιωτικής βοήθειας δυτικών χωρών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή την 24η Φεβρουαρίου.

Για τον Αμερικανό δημοσιογράφο Μπρεντ Ρενό, ο οποίος σκοτώθηκε κοντά στο Κίεβο χθες Κυριακή, ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε πως έπεσε θύμα «εσκεμμένης επίθεσης του ρωσικού στρατού».

ΠΗΓΗ:https://www.kathimerini.gr/

You May Also Like

Βίντεο: Ο λόγος που είναι κλειστά τα Λουτρά Πόζαρ

Εξηγεί ο Αντιπρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων κ. Μοσχάκης στο ΣΚΑΙ

45χρονος «εξορκιστής» βίαζε 14χρονη για να τη θεραπεύσει

45χρονος «εξορκιστής» βίαζε 14χρονη για να τη θεραπεύσει. (video)

Μητσοτάκης για ακρίβεια: 400 εκατ. ευρώ για στήριξη των νοικοκυριών – Καλύπτουμε σημαντικό μέρος των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα

Μητσοτάκης για ακρίβεια: 400 εκατ. ευρώ για στήριξη των νοικοκυριών – Καλύπτουμε…

Ενεργοποίηση μέτρων  για την ενίσχυση των αγροτών και των μελισσοκόμων στις περιοχές καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του COVID19, ζητά με ερώτησή της προς την Κομισιόν η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ  Μαρία Σπυράκη

Ενεργοποίηση μέτρων  για την ενίσχυση των αγροτών και των μελισσοκόμων στις περιοχές…

Διάσωση εγκλωβισμένων με ρομπότ και drones- Πανευρωπαϊκή άσκηση στις Αφίδνες

Δοκιμάστηκαν πρωτοποριακές τεχνολογίες διάσωσης, με την συμμετοχή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων…

Τέλη κυκλοφορίας 2020: «Της τελευταίας στιγμής» για μία ακόμα χρονιά οι Έλληνες

Τέλη κυκλοφορίας 2020: «Της τελευταίας στιγμής» για μία ακόμα χρονιά οι Έλληνες

Ελτον Τζον: Αποκαλύπτει την απώλεια όρασης και συγκινεί

«Δεν μπόρεσα να έρθω σε πολλές από τις πρόβες γιατί, όπως γνωρίζετε, έχω χάσει την όρασή μου.»

ΙΣΑ: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά μέσω Διαδικτύου

ΙΣΑ: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά μέσω Διαδικτύου

Τοποθέτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ