Ζύμη για φρέσκα μακαρόνια, από το Καστοριανό Chef Βασίλη Καρανικόλα
ΥΛΙΚΑ
- 2 αβγά
- 20 ml λάδι
- 5 γρ. αλάτι
- 220 γρ. αλεύρι μαλακό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σχηματίζουμε ένα πηγάδι με το κοσκινισμένο αλεύρι.
- Προσθέτουμε το μείγμα από τα χτυπημένα αβγά με το λάδι και το αλάτι.
- Σχηματίζουμε μια μπάλα, ανακατεύοντας γρήγορα τα υλικά για να μη γίνει η ζύμη ελαστική.
- Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.
- Ανοίγουμε λίγο τη ζύμη με τον πλάστη και στη συνέχεια την περνάμε από τη μηχανή ζυμαρικών, με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε με έναν κόφτη ζύμης, με τη μηχανή ζυμαρικών ή με ένα μαχαίρι.
- Αλευρώνουμε ελαφρώς τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για πολλές ώρες πριν τη χρήση.
tips
- Η ζύμη αυτή μπορεί επίσης να χρωματιστεί με μελάνι σουπιάς, πάστα ντομάτας, κουρκουμά, πούδρα σαφράν ή χλωροφύλλη μαϊντανού. Επίσης, για μια… τσαχπινιά στη γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδι της συνταγής με ένα αρωματικό λάδι της επιλογής μας.
Περισσότερα στο kitchenvillage.gr