Γ. Κορεντσίδης: «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Και αυτό θα το πετύχουμε με τη συνεργασία όλων!»

Ο Δήμος Καστοριάς, συμμετείχε εμπράκτως στην  «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και συγκεκριμένα στην «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».  Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 μια σειρά δράσεων, οι οποίες επικεντρώθηκαν στο να προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα με τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και του ποδηλάτου.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημέρα με θέμα «Κώδικας οδικής κυκλοφορίας και ποδήλατο» στο αμφιθέατρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Εν συνεχεία έμπειροι ποδηλάτες και τεχνικοί έδωσαν οδηγίες για τη φροντίδα του ποδηλάτου, αλλά και χρήσιμες συμβουλές  (όπως για εξοπλισμό, αξεσουάρ, θέση οδήγησης κ.ά.) στο πλαίσιο της ενημερωτικής δράσης  «Ελέγχω το ποδήλατό μου».

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής γέμισε παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία χρησιμοποίησαν εντός του πάρκου ηλεκτρικά ή συμβατικά ποδήλατα, όπως επίσης και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα με τη βόλτα τους στον ελεγχόμενο χώρο, εκπρόσωποι του τμήματος Τροχαίας Καστοριάς, ενημέρωσαν τα  παιδιά και τους γονείς τους σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας, με τον Ποδηλατικό Σύλλογο «620» και με εθελοντές.

«Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση και να ενημερώσουμε μικρών και μεγάλων πάνω σε θέματα καθημερινής κυκλοφοριακής αγωγής και συμπεριφοράς. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει  να ακολουθούμε τους κανόνες, να μην παρκάρουμε σε σημεία που ισχύει η απαγόρευση στάθμευσης, να μη κλείνουμε τις ράμπες και τις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για ΑΜΕΑ, να μη χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας όπου αυτό δεν χρειάζεται, να διευκολύνουμε την κίνηση των ποδηλάτων  και να σεβόμαστε τους πεζούς», δήλωσε ο  Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

Παράλληλα ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως οι εν λόγω εκδηλώσεις εμπεριέχονται στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), στο οποίο μετέχουν 180 Δήμοι της χώρας μέσω του Πράσινου Ταμείου «Δυστυχώς ο Δήμος Καστοριάς δεν είχε καμία μελέτη ή σχέδιο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ωστόσο υπάρχει η διάθεση από τη μεριά μας και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις-συσκέψεις ώστε ο Δήμος να καταθέσει τις προτάσεις του και να μπει επιτέλους σε μια τροχιά ανάπτυξης και συμβολής προς όφελος του περιβάλλοντος. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Και αυτό θα το πετύχουμε με τη συνεργασία όλων!».

«Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Η Δημοτική Αρχή έχει σκοπό να  βελτιώσει και να αξιοποιήσει περεταίρω όλα τα μέσα και τους χώρους που διαθέτει.  Θέλουμε να δίνουμε αφορμή στους συμπολίτες μας, ώστε να έχουν επιπλέον ενασχολήσεις για τα παιδιά τους, σε χώρους όμορφα διαμορφωμένους και απολύτως ασφαλείς», ήταν τα λόγια του Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού Πέτρου Δοκόπουλου.

 

 

 

You May Also Like

Ενημερωτική σύσκεψη για το θέμα της ΔΕΗ

Ενημερωτική σύσκεψη για το θέμα της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μ.…

Ο νέος «τιμοκατάλογος» με τα πρόστιμα στους εργοδότες που δεν σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα

Ο νέος «τιμοκατάλογος» με τα πρόστιμα στους εργοδότες που δεν σέβονται τα…

Υποχρέωση υποβολής αιτήσεων εγγραφής/έγκρισης επιχειρήσεων ζωοτροφών

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Συνάντηση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού και του προϊσταμένου του Δημοτικού Σφαγείου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη και…

Συμμετοχή της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς στην 33η Αμφικτιονία

Εισήγηση της Ξ. Μπαλλή με θέμα: “Εθελοντικά Δίκτυα στην κοινότητα”

«Πάγωμα» των πλειστηριασμών ζητά από τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Καστοριάς

«Θεωρούμε ότι είναι ύψιστης σημασίας η ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την περιοχή μας και να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για την αποχή από την επιβολή κατασχέσεων και την αναστολή των πλειστηριασμών,

Να επισπευσθεί η επιδότηση 100% της εγκατάστασης συστημάτων φυσικού αερίου ζητά ο Κορεντσίδης

Ο Δήμαρχος Καστοριάς απέστειλε σχετική επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Μακεδονομάχου, Παύλου Μελά

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Μακεδονομάχου, Παύλου Μελά

Στην ημερίδα με θέμα «Κοινωφελείς Περιουσίες… διαθήκη για το μέλλον» συμμετείχαν στελέχη του Δήμου Καστοριάς

Στην ημερίδα με θέμα «Κοινωφελείς Περιουσίες… διαθήκη για το μέλλον» συμμετείχαν στελέχη…