Ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Καλλίνικος εξάγει το κυτίον με τα Τίμια Πάθη από τη θήκη τους

Η άφιξη και τριήμερη παραμονή των Αγίων Παθών στην Καστοριά, 6- 8 Μαρτίου 2010

Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

 

Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 ήρθαν στην Καστοριά για ένα τριήμερο, λόγω της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως (Κυριακή 7 – 3 – 2010), τα Άγια Πάθη του Κυρίου, που είναι μικρά τεμάχια από τον Τίμιο Σταυρό Του, τον ακάνθινο στέφανο, τη χλαμύδα, τον σπόγγο και τον κάλαμο του μαρτυρίου Του. Τα εν λόγω σεπτά κειμήλια φυλάσσονται στην Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας (Πατρών).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς
κ. κ. Σεραφείμ υποδέχεται στην Καστοριά
τα Άγια Πάθη.
Η υποδοχή έγινε στις 5.30΄ το απόγευμα του αναφερόμενου Σαββάτου, στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, απ’ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ. κ. Σεραφείμ, από πολλούς ιερείς της οικείας Μητροπόλεως και από μεγάλο πλήθος πιστών της Καστοριάς.
Ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Καλλίνικος εξάγει
το κυτίον με τα Τίμια Πάθη από τη θήκη τους

 

Αμέσως μετά την εν λόγω λαμπρή υποδοχή των Αχράντων Παθών, στις 6 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας κ. κ. Καλλινίκου.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 7 Μαρτίου στις 7 το πρωί, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία απ’ τον Μητροπολίτη Καστοριάς κ. κ. Σεραφείμ, και προσκύνησις των Αχράντων Παθών. Την ίδια ημέρα, στις 6 το απόγευμα έγινε ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, κατά τον οποίο μίλησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας κ. κ. Καλλίνικος.
Ιερή Ακολουθία στον Μητροπολιτικό ναό Καστοριάς
αμέσως μετά την άφιξη εκεί των Τιμίων Παθών
Το κυτίον με τα Τίμια Πάθη.
You May Also Like

Δράσεις Κωνσταντινείδιου Βιβλιοθήκης Κορησού για το μήνα Μάιο

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων της Κωνσταντινείδιου Βιβλιοθήκης Κορησού για το μήνα…

Γνωριμία με τις πεταλούδες: Καστοριά και όρος Βίτσι

”Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά τον πολύχρωμο κόσμο των πεταλούδων”!

Δήλωση συμπαράστασης από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

Δήλωση συμπαράστασης από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των ενημερωτικών επισκέψεων»

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των ενημερωτικών επισκέψεων»

Ο Π.Σ. Γιώργος Δακής για τον απολογισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη: «Θλιβερές για την κοινωνία οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ το 2018»

Ο Π.Σ.  Γιώργος Δακής για τον απολογισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ.…

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς-Άροσις ΣΑΒΒΑΤΟ – 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς-Άροσις

Με νίκη ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας

Με νίκη ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας

Αλεξάνδρα Σδούκου: «Η Μαρία Αντωνίου είναι πηγή ενέργειας. Νοιάζεται για τους πολίτες και την κοινωνία της Καστοριάς».»

Τι ανέφερε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας για την υποψήφια βουλευτή

Ποιά καταστήματα λειτουργούν από τις 11 Μαΐου; Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Ποιά καταστήματα λειτουργούν από τις 11 Μαΐου; Οι όροι και οι προϋποθέσεις