Η γούνα πάει στην Εurovision με τη Σχεδιάστρια Μόδας Μαρία Βυτινίδου. Στο project θα συνεργαστεί και ο εξαιρετικός Καστοριανός Σχεδιαστής Ηλίας Ρέββας

 Αποκλειστική συνέντευξη στους “Ορίζοντες” και στη δημοσιογράφο Χρύσα Κοσμίδου, παραχώρησε η Σχεδιάστρια Μόδας  Μαρία Βυτινίδου.

Η Μαρία Βυτινίδου είναι Χημικός από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και Σχεδιάστρια Μόδας απόφοιτος του Central St Martin’s College of Arts & Design και London College of Fashion. Ταυτόχρονα είναι ιδιοκτήτρια του Ομίλου Επιχειρήσεων Μόδας που περιλαμβάνει την Σχολή Μόδας AthensFashionClub, την 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας στην Ελλάδα «The Fashion Gate»  και το Label  «Maria Vytinidou Luxury Design Brand».  Η Μαρία Βυτινίδου έχει διακριθεί από την VOGUE ITALIA.

 

 

Η διαφορά της μόδας και του  στυλ

«Η μόδα είναι κάτι το οποίο το διαθέτουμε όλοι μας, άντρες και γυναίκες. Ακόμα και τα μικρά παιδιά βλέπουμε ότι ξέρουν τι θέλουν να φορέσουν.  Είναι ένα ένστικτο για τον καθένα μας. Για εμένα προσωπικά είναι η έκφραση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μου»,  ενημέρωσε η κα Βυτινίδου. Η έντονη προσωπικότητα της Σχεδιάστριας  φαίνεται  και στις συλλογές της, καθώς χρησιμοποιεί πολλούς χρωματισμούς και πολλά ετερόκλιτα στοιχεία.

Η μόδα με το στυλ ωστόσο, είναι δυο εντολές διαφορετικές έννοιες. Στην ουσία όπως κατέστησε ξεκάθαρο η κα Βυτινίδου το στυλ είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον κάθε άνθρωπο «Eίναι το δακτυλικό του αποτύπωμα, η προσωπική του άποψη μέσα στον χώρο της μόδας».

Τα reality shows δεν παράγουν μόδα

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πάρα πολλά reality shows στην ελληνική τηλεόραση τα οποία ασχολούνται με τη μόδα. Η κα Βυτινίδου είναι κάθετα αντίθετα με όλες αυτές τις τηλεοπτικές εκπομπές καθώς, σύμφωνα με την ίδια, ουδεμία σχέση έχουν με τη μόδα «Εύχομαι ο κόσμος να μην έχει επηρεαστεί από αυτές τις εκπομπές, καθώς αυτό το οποίο παρουσιάζουν δεν είναι ουσιαστική μόδα, αυτό που λέμε υψηλή ραπτική.  Παρουσιάζουν κάτι το πολύ επιφανειακό, το οποίο δεν εμπεριέχει καμία απολύτως προσπάθεια. Δεν έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, πάρα μόνο δημιουργούν ίντριγκες».

 

Ψήφος εμπιστοσύνης από την κα Βυτινίδου στη φυσική γούνα

Ορισμένοι οίκοι μόδας, έχουν απορρίψει τη χρήση της φυσικής γούνας και αντί αυτής χρησιμοποιούν πλαστική! Για την ιστορία, χρειάζονται περίπου 700 χρόνια για να λιώσει το πολυέστερ της συνθετικής γούνας «Στις προσωπικές μου συλλογές “Maria Bytinidou  Luxury Design Brand”,  αγκαλιάζω μέσω της μόδας την προστασία του πλανήτη και υποστηρίζω 100% τη φυσική γούνα.  Οι Καστοριανοί γουνοποιοί είναι πρωτοπόροι παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή όλες οι μεγάλες εταιρίες του  κόσμου, έχουν περάσει από την Καστοριά, έχουν εκπαιδευτεί από τους Καστοριανούς τεχνίτες και ό,τι πωλείται σαν φυσική γούνα σε όλη την υφήλιο, έχει ξεκινήσει από την Καστοριά».

Η γούνα πάει στην Εurovision!

Μια εξαιρετική συνεργασία έχει ξεκινήσει η Σχεδιάστρια Μόδας  Μαρία Βυτινίδου. Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια Anela Nightingale  που θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στην Eurovision 2020, παρακολουθεί  μέσω των social media τη μόδα και το stylling. Της έκανε τρομερή εντύπωση η δουλειά της κα Βυτινίδου, από την οποία και ζήτησε να αναλάβει να την ντύσει sε όλη της τη μουσική διαδρομή για την Eurovision, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.  Η κα Βυτινίδου θα επιμεληθεί όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της  Anela Nightingale , αλλά και τις εμφανίσεις της  επί σκηνής.

«Ζήτησα από την Anela να έρθει στην Ελλάδα για να προετοιμαστούμε. Χρειάζεται πολλή δουλειά για το όλο project. Όλα τα ρούχα θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα και θα προσπαθήσω να βάλω πολλά κομμάτια της ελληνικής παράδοσης συνδυασμένα  με το σύγχρονο design.   Μέσα από αυτή τη διαδικασία, επιθυμώ να προβληθεί και η χώρα μας», ενημέρωσε η κα Βυτινίδου σχετικά με τη συνεργασία με την Ουκρανή τραγουδίστρια.

Η Σχεδιάστρια σκοπεύει να εντάξει στο όλο project και το προϊόν της γούνας «Έχω μια εξαιρετική συνεργασία με έναν κορυφαίο  Καστοριανό Σχεδιαστή, τον κ. Ηλία Ρέββα. Θα σχεδιάσουμε γούνες, οι οποίες θα προβάλλουν όλα τα ελληνικά στοιχεία.  Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προβληθεί η Ελλάδα, αλλά και η Καστοριά».

Ο  Καστοριανός Σχεδιαστής Ηλίας Ρέββας δήλωσε  πως η εν λόγω συνεργασία είναι μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη και με τον τρόπο αυτό θα δοθεί επιτέλους στη γούνα ο σεβασμός που της αξίζει «Η γούνα, είναι ένα προϊόν το οποίο είναι πολύ κοντά στη μόδα. Θα υποστηρίξουμε ενδυματολογικά τη συμμετοχή της Ουκρανίας στην Eurovision, όπου και θα δείξουμε την Καστοριανή και Σιατιστινή γούνα σε όλο τον κόσμο, μέσα από τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μουσικής. Εδώ και λίγο καιρό, μεγάλοι οίκοι μόδας, επαναφέρουν στις συλλογές τους τη γούνα.  Προσωπικά δεν δέχομαι την ύπαρξη της πλαστικής γούνας. Δεν υπάρχει τέτοιος όρος. Δεν είναι γούνα, είναι ένα πλαστικό  ψεύτικο προϊόν το οποίο προκαλεί κακό τόσο στο περιβάλλον, όσο και στον  ανθρώπινο οργανισμό».

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Comments are closed.

You May Also Like

Η Μαρία Αντωνίου σε εκδήλωση προς τιμήν του Γενικού Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)

“Το Διάστημα αποτελεί κινητήρια δύναμη για την κοινωνία της γνώσης με επίκεντρο…

Η Άγρια Ελλάδα ξεκινάει με Καστοριά τον 3ο κύκλο επεισοδίων

Η Άγρια Ελλάδα ξεκινάει με Καστοριά τον 3ο κύκλο επεισοδίων

Συνελήφθη 56χρονος στη Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση Δικαστηρίου

Διώκονταν από το Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών

Π.Ε. Καστοριάς: Υποχρέωση υποβολής αιτήσεων εγγραφής/έγκρισης επιχειρήσεων ζωοτροφών

Π.Ε. Καστοριάς:  Υποχρέωση υποβολής αιτήσεων εγγραφής/έγκρισης επιχειρήσεων ζωοτροφών

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων 7ου κύκλου Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: “Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Διαχείριση Ενέργειας στα Κτίρια” (MSc in Renewable Energy Sources & Buildings Energy Management) ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στην Καστοριά.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στην Καστοριά.

ΕΟΓ: 3η Ενημερωτική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ATIAS

  ΕΟΓ: 3η Ενημερωτική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE ATIAS

Διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς 12 άτομα, από τα επεισόδια στο Πισοδέρι

Διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς 12 άτομα, από τα επεισόδια στο Πισοδέρι