Η γραμμή SOS 15900: Προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βιας

 

Τα Συμβουλευτικά Κέντρα, οι ξενώνες φιλοξενίας και η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής στήριξης και φιλοξενίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900: http://womensos.gr/15900-24ori-tilefoniki-grammi/

Περισσότερες πληροφορίες για τα Συμβουλευτικά Κέντρα: http://womensos.gr/sumvouleutika-kentra-ggif/ και http://womensos.gr/symvouleutika_kentra_ota-2/

Πώς αναγνωρίζουμε τη βία; http://womensos.gr/pos-anagnorizeis-ti-via/

Για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων, των φιλοξενουμένων και των αιτουσών φιλοξενίας , και προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των ξενώνων φιλοξενίας, η ΓΓΟΠΙΦ έχει εξασφαλίσει καταλύματα για την προσωρινή δωρεάν φιλοξενία και σίτιση των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των ανήλικων παιδιών τους, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία.Τα καταλύματα θα λειτουργούν επικουρικά, προς εξυπηρέτηση των αναγκών των ξενώνων φιλοξενίας , για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται τα έκτακτα μέτρα για την μείωση διασποράς του κορονοϊου Covid-19.

Παράλληλα, η ΓΓΟΠΙΦ είναι σε επικοινωνία με όσους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών επιθυμούν να συμπράξουν σε κάθε εφικτό επίπεδο.

Η ΓΓΟΠΙΦ και το ΚΕΘΙ εντείνουν τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με ενημερωτικές καμπάνιες για τις υπάρχουσες δομές του Δικτύου και τους τρόπους επικοινωνίας, αλλά και του μηνύματος ότι δεν δείχνουμε καμιά ανοχή στη βία.

Μένουμε σπίτι . Μένουμε ασφαλείς.

You May Also Like

Τραπεζικές συναλλαγές: Αλλαγές στις χρεώσεις από σήμερα – Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Μετά τη νομοθετική ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή στα τέλη Ιουλίου

Βρετανία: Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο που προκαλεί την «αυτοκαταστροφή» των κρεατοελιών

Το εμβόλιο θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Ισραήλ – Χαμάς – Γάζα: Το μέλλον ζοφερό, έπειτα από 100 ημέρες πολέμου

Το Ισραήλ επιμένει ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να ηττηθεί ολοκληρωτικά η Χαμάς

Λειτουργία γραφείου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πολιτών στη Διεύθυνση Ιθαγένειας του Υπ. Εσωτερικών

Λειτουργία γραφείου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πολιτών  στη Διεύθυνση Ιθαγένειας του Υπ. Εσωτερικών

ΚΟΚ: Πότε αρχίζει η εφαρμογή των ψηφιακών προστίμων – Αλλαγές σε παραβάσεις, όριο κυκλοφορίας, Point System

Οι νέες ρυθμίσεις που βρίσκονται επί τάπητος

Τέλος στα υπαίθρια πάρτι και το take away ποτό σε πλατείες – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Table of Contents Hide Τέλος στα υπαίθρια πάρτι και το take away…

Αδιανόητο: Έκλεψε αλυσίδα ηλικιωμένης σε… ζωντανή μετάδοση

Μια απίστευτη κλοπή έγινε μπροστά στην κάμερα του ΣΚΑΪ, και στα μάτια του ρεπόρτερ Γιώργου Τσέλιγκα, στον Άλιμο.