Η Μέρκελ τίμησε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας τους Τούρκους ιδρυτές της BioNTech

Με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας τιμήθηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, παρουσία της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ, οι ιδρυτές της εταιρίας BioNTech Εζλέμ Τουρετσί και Ουγούρ Σαχίν, για τη δημιουργία του πρώτου εμβολίου κατά της Covid-19.

“Πριν ακόμη ο κορονοϊός φθάσει στην Ευρώπη, ξεκινήσατε το εγχείρημα για το εμβόλιο με ταχύτητα φωτός”, ανέφερε ο κ. Σταϊνμάιερ, επισημαίνοντας ότι οι δύο επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι οι έρευνες δεκαετιών θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε εμβόλιο. “Η δημιουργία του εμβολίου σώζει ανθρώπινες ζωές, με κάθε εμβολιασμό επιτυγχάνεται ένα βήμα προς την κανονικότητα”, πρόσθεσε.

“Υπάρχουν πάντα λόγοι αμφιβολίας. Εσείς όμως αναλάβατε δράση, με πάθος, με επιστημονική φιλοδοξία και αφοσίωση. Κάνατε κάτι πολύ περισσότερο από “απλώς κάτι”. Κάνατε το πιο σημαντικό! (…) Αυτό που δημιουργήσατε είναι μια υπηρεσία για την ανθρωπότητα. Και για αυτό ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα εδώ”, συνέχισε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος απευθυνόμενος στα τιμώμενα πρόσωπα και τόνισε ότι, αν και πολλοί προσπάθησαν να δώσουν εθνικότητα σε αυτή την επιτυχία, “ένα εμβόλιο δεν έχει εθνικότητα – δεν είναι ούτε γερμανικό ούτε τουρκικό και, αν δείχνει κάτι, αυτό είναι ότι οι άνθρωποι, όταν εργάζονται με ελευθερία και σεβασμό, όταν τολμούν να κάνουν κάτι νέο πέρα από πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά όρια, είναι ικανοί για σπουδαία πράγματα”. Επισήμανε επιπλέον, ότι η BioNTech απασχολεί 2000 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης από 60 έθνη και υπογράμμισε την σημασία της παραγωγής των εμβολίων και της κατανομής τους σε όλες τις χώρες ισότιμα: “Η παραγωγή εκατομμυρίων εμβολίων δεν είναι επιτυχία μεμονωμένων εταιριών, αλλά μιας παγκόσμιας κοινότητας εταιριών που υπό κανονικές συνθήκες ανταγωνίζονται σκληρά μεταξύ τους. Χωρίς αυτό το δίκτυο, το εμβόλιο δεν θα μπορούσε να φθάσει σε μας (…) Η πανδημία όμως δεν θα τελειώσει μέχρι να τελειώσει παντού. Δεν είναι απλώς θέμα αλληλεγγύης, αλλά και προς το συμφέρον μας να διασφαλίσουμε δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια παγκοσμίως”, δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα το έργο των επικεφαλής της BioNTech, ο κ. Σταϊνμάιερ έκανε λόγο για σημαντική έρευνα προς μια θεραπεία για τον καρκίνο, με την ανάπτυξη εξατομικευμένης θεραπείας. “Ποιος δεν θα ήθελε να λύσει αυτό το τρομακτικό πρόβλημα; Σας έχουμε εμπιστοσύνη”, είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός Πρόεδρος και, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας, επισήμανε ότι “δεν είμαστε εκεί όπου θα θέλαμε να βρισκόμαστε”, παραδεχόμενος ότι έχουν γίνει και λάθη: “Δεν είναι όμως τώρα η ώρα για αυτολύπηση. Πρέπει, ασφαλώς, να εντοπιστούν τα λάθη, αλλά ξοδεύουμε πραγματικά πολλή ενέργεια αναζητώντας τον ένοχο της ημέρας. Ενέργεια που χρειαζόμαστε αλλού ως κοινωνία. Τώρα μόνο ένα πράγμα βοηθά, ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”, τόνισε.

ΠΗΓΗ:https://www.capital.gr/

You May Also Like

Τυφώνας Μίλτον: Άνδρας διασώθηκε πάνω σε ψυγείο 50 χιλόμετρα από την ακτή – 16 οι νεκροί (video)

«Επέζησε χάρη στο σωσίβιο, τον ραδιοφάρο εντοπισμού θέσης έκτακτης ανάγκης και ένα ψυγείο»

Δήμαρχος Κίεβο: “Μετά την Ουκρανία, θα έλθει η σειρά των κρατών της Βαλτικής”

Ο Πούτιν επιδιώκει την παγκόσμια ισχύ και η Δύση πρέπει να γνωρίζει…

Η Ιταλία υπερασπίζεται τον «Δαβίδ» του Μιχαήλ Αγγελου που χαρακτηρίστηκε «πορνό» στις ΗΠΑ

«Το να πιστεύει κανείς πως ο Δαβίδ μπορεί να είναι πορνογραφικό θέαμα, σημαίνει πραγματικά πως δεν κατανοεί το περιεχόμενο της Βίβλου, δεν κατανοεί τον δυτικό πολιτισμό και ούτε την αναγεννησιακή τέχνη»

Ισλανδία: Επιστήμονες εντόπισαν 40 μεταλλάξεις του κορονοϊού

Ισλανδία: Επιστήμονες εντόπισαν 40 μεταλλάξεις του κορονοϊού

Μαδέρα: Εντυπωσιακή προσγείωση αεροσκάφους εν μέσω ισχυρών ανέμων

Το αεροδρόμιο της Μαδέρα είναι το τρίτο πιο επικίνδυνο στην Ευρώπη και το ένατο στον κόσμο

Τέλος τα παράθυρα και οι γέφυρες από τα χαρτονομίσματα του ευρώ

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Ισραήλ: Δεκάδες καρχαρίες εισέβαλαν σε παραλία γεμάτη λουόμενους!

Ισραήλ: Δεκάδες καρχαρίες εισέβαλαν σε παραλία γεμάτη λουόμενους!

Reuters: «Ναι» Πούτιν σε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία – Οι όροι που θέτει

«Ο Πούτιν μπορεί να πολεμά για όσο θέλει, αλλά ο Πούτιν είναι επίσης έτοιμος για κατάπαυση πυρός -να ‘παγώσει’ τον πόλεμο»

Πτήση – θρίλερ της RYANAIR: Αεροπλάνο «ξέμεινε» από καύσιμα, τρόμος για επιβάτες

Εν μέσω σφοδρής καταιγίδας – Είχαν μείνει καύσιμα για 5 ή 6 λεπτά πτήσης

Ηχηρό μήνυμα Κομισιόν στην Άγκυρα

Ηχηρό μήνυμα Κομισιόν στην Άγκυρα