Η Ολλανδία καλύπτει τις στάσεις λεωφορείων με εκατοντάδες φυτά ως δώρο προς τις μέλισσες

Οι οροφές εκατοντάδων στάσεων λεωφορείου έχουν καλυφθεί με φυτά ως ένα δώρο προς τον πληθυσμό των μελισσών σε μια πόλη της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα 317 στάσεις έχουν καλυφθεί από πράσινο στην Ουτρέχτη.

Τα «καταφύγια» αυτά που έχουν δημιουργηθεί δεν στηρίζουν μόνο την βιοποικιλότητα της πόλης, όπως τις μέλισσες και τους μπάμπουρες, αλλά επίσης αιχμαλωτίζουν την σκόνη και αποθηκεύουν το νερό της βροχής.

Σύμφωνα με την Ολλανδική ιστοσελίδα Wildebijen, υπάρχουν 358 είδη μελισσών στην Ολλανδία, αλλά δυστυχώς πάνω από το 56% αυτών βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Οι οροφές φροντίζονται από εργαζόμενους που κυκλοφορούν στην πόλη με ηλεκτρικά οχήματα και όλες οι στάσεις λεωφορείου έχουν εξοπλιστεί με οικολογικά φώτα LED και παγκάκια από μπαμπού.

Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά μέτρα που έχει εισάγει η Ουτρέχτη σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα της ατμόσφαιράς της. Η πόλη έχει στόχο να βγάλει στην κυκλοφορία 55 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το τέλος του έτους και να αντικαταστήσει πλήρως τα συμβατικά μέσα μεταφοράς μέχρι το 2028.

Ο ηλεκτρισμός που χρησιμοποιούταν για να δώσει ενέργεια στα λεωφορεία θα προέρχεται κατευθείαν από τους Ολλανδικούς ανεμόμυλους. Η Ουτρέχτη επίσης τρέχει ένα πρωτότυπο «μέτρο», το οποίο επιτρέπει στους κατοίκους να κάνουν αίτηση για να λάβουν χρηματοδότηση ώστε να μετατρέψουν τις σκεπές τους σε πράσινους κήπους.

 

enallaktikidrasi.com

Πηγές

You May Also Like

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Καστορίας [ΦΩΤΟ]

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Καστορίας [ΦΩΤΟ]

Ενεργειακές αναβαθμίσεις 11 σχολείων και ενός δημόσιου κτιρίου του Δήμου Άργους Ορεστικού, ύψους 4.908.573 ευρώ

  Ενεργειακές αναβαθμίσεις 11 σχολείων και ενός δημόσιου κτιρίου του Δήμου Άργους…

Η πρώτη τοποθέτηση της Μαρίας Αντωνίου στη Βουλή

“Με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δώσαμε ισχυρή εντολή για τις μεγάλες αλλαγές που θα ακολουθήσουν”

Διαδικτυακή διημερίδα για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας

  Διαδικτυακή διημερίδα για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 386 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την Τρίτη – 48.531 συνολικά

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 386 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την Τρίτη – 48.531 συνολικά

Ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή: “Απαιτείται έλεγχος των εισαγόμενων φαρμάκων και υλικών-το φθηνό πολλές φορές καταλήγει πιο ακριβό”

Ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή: “Απαιτείται έλεγχος των εισαγόμενων φαρμάκων και υλικών-το…

Με απινιδωτή εξοπλίστηκε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καστοριάς

Μέσω δωρεάς μέλους του συλλόγου