Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία παρακολουθεί υπεύθυνα και εκ του σύνεγγυς από την πρώτη στιγμή την υπόθεση με τα rottveilers   στην Κοζάνη , που δυστυχώς και πάνω απ’ όλα είχε σαν τραγικό  θύμα ένα  μικρό παιδί.


Η Ομοσπονδία μας και το  μέλος της Φιλοζωικός Σύλλογος Κοζάνης ‘’Αγγιζωο’’ έγκαιρα κατέθεσαν γραπτή πρόταση στην 5μελή επιτροπή του Δήμου , όπου ο φιλοζωικός συμμετέχει ως μέλος , απολύτως εμπεριστατωμένη και για τα 8 σκυλιά  .
Η πρότασή μας από την μια αποσκοπούσε στην σωτηρία των ζώων αυτών , ώστε να μην γίνουν τα  εξιλαστήρια θύματα και από την άλλη στην κατάλληλη εκπαίδευσή τους , ώστε να καταστούν υιοθετήσιμα , λαμβάνοντας υπόψη μας ότι τα 8 αυτά ζώα μεγάλωσαν κάτω από τις ίδιες συνθήκες , με την ίδια ” εκπαιδευτική ”  άποψη, στο ίδιο περιβάλλον.

Όλο αυτό το διάστημα , που με πλήρη υπευθυνότητα  και συναίσθηση του τραγικού γεγονότος ασχολούμαστε με το θέμα  αυτό , έχουμε ερευνήσει διάφορες επιλογές και  έχουμε βρει το κατάλληλο περιβάλλον, τον κατάλληλο εκπαιδευτή στην χώρα μας, ώστε τα ζώα , αφού επανεκπαιδευτούν με σωστό και απολύτως υπεύθυνο τρόπο, να γίνουν  υιοθετήσιμα και να δοθούν , αφού στειρωθούν ,στους κατάλληλους ανθρώπους.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά , που ζώα έχουν κριθεί απολύτως επικίνδυνα, να έχουν βρει ,μετά από σωστή εκπαίδευση ,τις σωστές γι αυτά οικογένειες και να ζουν πλέον  αρμονικά μαζί τους.

Η προσπάθεια βέβαια αυτή δεν θα είναι  καθόλου ανέξοδη και εδώ θα χρειαστεί η βοήθεια όλων εκείνων , που θεωρούν  θύματα και αυτά τα σκυλιά   & που πιστεύουν , ότι τους αξίζει μια καλύτερη διαφορετική ζωή.

Μέχρι στιγμής όμως οι αρμόδιοι του Δήμου δεν έχουν απαντήσει στην πρότασή μας αυτή, προφανώς βάζοντας τον εγωισμό τους  – λόγω των καταγγελιών μας για τις συνθήκες θανάτου τόσων ζώων στο δημοτικό κυνοκομείο -πάνω από την  υπεύθυνη και σύννομη αντιμετώπιση του θέματος .

Η νόμιμη διαδικασία στις περιπτώσεις επικίνδυνων ζώων βάσει του νόμου 4039/12 προβλέπει:
1. Την κρίση  αυτών από την 5μελή επιτροπή
2. Στην περίπτωση δε που αυτά κριθούν ως επικίνδυνα , την παράδοσή τους στο φιλοζωικό σωματείο, εφ όσον αυτό εκδηλώσει αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Η δημοτική Αρχή Κοζάνης για μια ακόμη φορά καταστρατηγεί τους νόμους και πράττει κατά το δοκούν.

Δεν θα σταθούμε  στις ανεύθυνες δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο εκπροσώπων της δημοτικής αρχής όσο και του επικεφαλής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης , μιλώντας οι μεν για υιοθεσία των ζώων αυτών, με το βεβαρυμμένο ιστορικό,  χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη και επίπονη επανεκπαίδευσή τους , ο δε κρίνοντας την επικινδυνότητα των ζώων αυτών μέσα σε 5 λεπτά  και αναμασώντας αντιεπιστημονικές απόψεις μιας άλλης εποχής .

Θα επαναλαμβάνουμε  όμως για μια ακόμη φορά και δημόσια την πρότασή μας .:

Ζητούμε λοιπόν να παραδοθούν τα ζώα αυτά στο φιλοζωικό σωματείο ‘’Αγγίζωο’’ ,όπως προβλέπεται από την νομοθεσία ,ώστε άμεσα  και υπεύθυνα  τα ζώα αυτά να ξεκινήσουν μια νέα ζωή και κάτω από άλλες συνθήκες.

Παραμένοντας όμως στο τραγικό αυτό περιστατικό θα θέλαμε να  πούμε την γνώμη μας για ορισμένα θέματα .
Δεν είμαστε εμείς που θα καταλογίσουμε  ως φορέας ευθύνες σε κανένα συγκεκριμένο άτομο, είτε αυτός είναι ο ιδιοκτήτης των ζώων είτε  η μητέρα του μικρού παιδιού .
Αυτό θα το πράξει η δικαιοσύνη, ως μόνη αρμόδια .

Δικαιούμαστε όμως να εκφέρουμε άποψη για την αντίληψη που επικρατεί & για τα κριτήρια με τα οποία κάποιος  επιλέγει να αποκτήσει συγκεκριμένες ράτσες ζώων συντροφιάς,    για τις συνθήκες  ζωής και το περιβάλλον που τους παρέχει , και βέβαια την ” εκπαίδευση” στην οποία υποβάλλει το ζώο.
Η ελληνική ‘’κουλτούρα’’ για τα ζώα συγκεκριμένων ρατσών θέλει τα ζώα αυτά  killers , θέλει να μεγαλώνουν σε περιβάλλον ασφυκτικό και βίαιο , την δε εκπαίδευσή τους αναλαμβάνουν πλείστες όσες φορές άτομα προβληματικά τα ίδια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην χώρα μας το επάγγελμα του εκπαιδευτή σκύλου δεν διέπεται από κανένα απολύτως θεσμικό πλαίσιο και ο καθένας μπορεί να αυτοχρησθεί ” εκπαιδευτής ” ζώων
Η Πολιτεία απούσα διαχρονικά σε θέματα ζώων

Την απόλυτη λοιπόν και αποκλειστική ευθύνη για την συμπεριφορά των ζώων την έχει ο άνθρωπος

Ένας σκύλος, οποιασδήποτε ράτσας ή μη , όταν μεγαλώνει σε περιβάλλον εγκλεισμού ,βίας και κακοποίησης , όταν εκπαιδεύεται να γίνει  φύλακας-δολοφόνος είναι λογικό και επόμενο να μετατραπεί σε σκύλο επικίνδυνο .
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το ίδιο σκυλί  στα χέρια ενός  ιδιοκτήτη να είναι ένα απολύτως ακίνδυνο ζώο και στα χέρια άλλου να  μετατραπεί σε σκυλί δολοφόνο.
.
Κλείνουμε  την επιστολή μας αυτή με τα λόγια του δικού μας Ομήρου.
”Δεν υπάρχει κανένα ζωντανό πλάσμα που αναπνέει ή έρπει στη γη, που να είναι πιο άθλιο από τον άνθρωπο” –

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία) και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων
&
Φιλοζωικός Σύλλογος Κοζάνης ‘’ΑΓΓΙΖΩΟ’’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Διάνοιξη αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή Κορομηλιάς και καθαρισμός τάφρων στον δρόμο Κολοκυνθούς-Μεσοποταμίας, από την Π.Ε. Καστοριάς.

Διάνοιξη αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή Κορομηλιάς και καθαρισμός τάφρων στον δρόμο Κολοκυνθούς-Μεσοποταμίας, από την Π.Ε. Καστοριάς.

Η Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στo Άργος Ορεστικό (Φωτορεπορτάζ)

Η Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στo Άργος Ορεστικό (Φωτορεπορτάζ)

Ενεργοποίηση μέτρων  για την ενίσχυση των αγροτών και των μελισσοκόμων στις περιοχές καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του COVID19, ζητά με ερώτησή της προς την Κομισιόν η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ  Μαρία Σπυράκη

Ενεργοποίηση μέτρων  για την ενίσχυση των αγροτών και των μελισσοκόμων στις περιοχές…

Ε.Κ.Φ.Ε. Καστοριάς: Παραλαβή εξοπλισμού από Δομές Εκπαίδευσης

Διαδραστικός πίνακας, βιντεοπροβολέας και σύγχρονο πολυμηχάνημα εκτύπωσης μεταξύ του εξοπλισμού

Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τη μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου

Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τη μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου

Ι.Μ. Καστοριάς: Συγκέντρωση τροφίμων για τους πληγέντες στον Νομό Καρδίτσας

  Ι.Μ. Καστοριάς: Συγκέντρωση τροφίμων για τους πληγέντες στον Νομό Καρδίτσας

Οδηγίες προς τους πολίτες για την αυτοπροστασία από κινδύνους που προέρχονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Οδηγίες προς τους πολίτες για την αυτοπροστασία από  κινδύνους που προέρχονται από…

Η αθλήτρια Άννα Μαργαρίτη με τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας

”Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση της αθλήτριας Άννα Μαργαρίτη.”

Φιλικός αγώνας Ηρακλής Πολυκάρπης VS Παναργειακός με τελικό σκορ 2-3

Φιλικός αγώνας Ηρακλής Πολυκάρπης VS Παναργειακός με τελικό σκορ 2-3

Μαρία Αντωνίου: ‘’ Ανάγκη υιοθέτησης εθνικής στρατηγικής για την ψηφιακή οικονομία ’’

Την ανάγκη υιοθέτησης εθνικής στρατηγικής για την ψηφιακή οικονομία, τις νεοφυείς επιχειρήσεις,…