Τι οδήγησε την εταιρεία, που μέτρα περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, σε κρίση – Τι βγαίνει στο σφυρί στις 27 Απριλίου 2022.

Στις 27 Απριλίου θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για τις εγκαταστάσεις των ιστορικών γαλακτοζαχαροπλαστείων της Θεσσαλονίκης Χατζή, που μετρούν περισσότερο από έναν αιώνα ζωής στην αγορά.

Οι σοβαρές οικονομικές αρρυθμίες της θεσσαλονικιώτικης αλυσίδας εκδηλώθηκαν πριν τέσσερα χρόνια, όταν χτυπημένη από την οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας, και τα ανοίγματα για επέκταση που είχαν μεσολαβήσει, βρέθηκε σε δυσχερή θέση.

Από το 2018 και μέχρι σήμερα, στο διάστημα, δηλαδή που μεσολάβησε, υπήρξαν προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί πλειοδότης για τα εν λόγω ακίνητα χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, που θα έβγαζε την εταιρεία απο τη δυσχερή θέση.

Τι βγαίνει σε πλειστηριασμό

Πρόκειται για αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 4.200 τ.μ., που βρίσκεται στην περιοχή της κοινότητας Λακκώματος, του δήμου Νέας Προποντίδας, στη Χαλκιδική, το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο έχει ανεγερθεί και επεκτείνεται βιοτεχνικό κτήριο που στην τελική του μορφή περιλαμβάνει χώρους γραφείων για το προσωπικό, αποτελούμενο από ισόγειο εμβαδού 400 τ.μ, πρώτο όροφο 200 τ.μ. καθώς και βιοτεχνικό χώρο, ο οποίος αναπτύσσεται σε μια επιφάνεια 1.056 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς είναι οι 315.900 ευρώ. Η ώρα διεξαγωγής του πλειστηριασμού, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του eauction.gr, είναι στις 10.00 το πρωί.

Επιπρόσθετα, σε πλειστηριασμό την ίδια ημέρα βγαίνει και ένα αγροτεμάχιο της εταιρείας, στην ίδια περιοχή, συνολικής επιφάνειας 3.100 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς στα 6.200 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων απο δάνεια και πιστώσεις, Intrum Hellas ενώ το ακίνητο φέρει μια σειρά από βάρη και προσημειώσεις από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η πορεία της «Χατζής»

H αρχή για τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία, Χατζή, έγινε στη Βενιζέλου το 1908, με ιδρυτή τον Σουλειμάν Σουλειμάνοβιτς. Οι πελάτες σταματούσαν στο μικρό παρασκευαστήριο – πωλητήριο, για να αγοράσουν μπόζα, το πρώτο αναψυκτικό που εμφανίστηκε στα Βαλκάνια και ήταν φτιαγμένο απο καλαμπόκι, κεχρί, μαγιά και ζάχαρη.

Το κατάστημα πουλούσε επίσης και σιροπιαστά, γαλακτοκομικά, χαλβάδες.

Το 1969 οι παραγωγικές απαιτήσεις γίνονται μεγαλύτερες, γεγονός που οδηγεί στη μετεγκατάσταση της παραγωγής στην περιοχή του Ιπποκρατείου, ενώ την ίδια χρονιά γίνονται οι πρώτες διανομές προϊόντων στην πόλη με αυτοκίνητο.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά από το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος έρχεται το 1998 το δεύτερο κατάστημα, στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, ενώ ένα χρόνο αργότερα η εταιρεία μεταφέρει το εργαστήριο της σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Θέρμη. Σταδιακά προχωρά στο άνοιγμα και άλλων καταστημάτων, έχοντας παρουσία και στην Αθήνα και φτάνοντας, στην περίοδο της ακμής της να αριθμεί τα εννέα συνολικά καταστήματα (ιδιόκτητα και franchise).

 

 

Ρεπορτάζ: voria.gr

 

You May Also Like

Γιώργος Κοσκωτάς: Πώς ζει σήμερα ο άνθρωπος που συγκλόνισε την Ελλάδα με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης (pics)

Table of Contents Hide Γιώργος Κοσκωτάς: Πώς ζει σήμερα ο άνθρωπος που…

Ο Έλληνας πρωταθλητής που τα παράτησε για να «αφιερωθεί» στον Θεό: Με κάλεσε στον ίσιο δρόμο

Table of Contents Hide Ο Έλληνας πρωταθλητής που τα παράτησε για να…

Τους πρώτους Βρετανούς τουρίστες υποδέχτηκαν τα ελληνικά νησιά

Table of Contents Hide Τους πρώτους Βρετανούς τουρίστες υποδέχτηκαν τα ελληνικά νησιά…

Ο πρώτος ενεργειακά αυτόνομος δήμος της χώρας…βραχυκύκλωσε: Τα φωτοβολταϊκά στο Άργος – Ορεστικό δεν συνδέθηκαν ποτέ στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ

Table of Contents Hide «Τα φωτοβολταϊκά παράγουν ρεύμα,  αλλά αυτό δεν πάει πουθενά»«Στην…

Πουλήθηκε η ιστορική οικία Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Η δύσκολη απόφαση των παιδιών της Μαρίκας και του Κωσνταντίνου Μητσοτάκη για…

Το κατεστραμμένο όρος Άσκιο στο νομό Κοζάνης!

Το κατεστραμμένο όρος Άσκιο στο νομό Κοζάνης!

Και νέα ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ από εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου

Και νέα ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ από εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου