Ιεροπηγή: «Κλέβουν και λεηλατούν τα σπίτια και το βιός μας οι μετανάστες. Δέκα άτομα επιτέθηκαν χθες σε ηλικιωμένο την ώρα που οδηγούσε» (ΦΩΤΟ)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Κάτοικος της Ιεροπηγής, κατήγγειλε ένα απίστευτο και συνάμα τρομακτικό περιστατικό στην εφημερίδα “Ορίζοντες”.

Ειδικότερα, το βράδυ της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2020,  όπως εξιστόρησε ο καταγγέλλων στην Εφημερίδα “Ορίζοντες” ο πατέρας του τη στιγμή που επέστρεφε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του στην Ιεροπηγή, δέχθηκε επίθεση από δέκα αλλοδαπούς  «Στην έξοδο από την Εγνατία για την Ιεροπηγή, στις 9 το βράδυ της Κυριακής, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του πατέρα μου, περίπου δέκα αλλοδαποί. Οι αλλοδαποί κρατούσαν στα χέρια τους καδρόνια και ξύλα. Όπως ήταν φυσικό, ο πατέρας μου τρόμαξε πάρα πολύ με το συμβάν και προσπάθησε να τους ξεφύγει πατώντας γκάζι. Ευτυχώς, δεν συνέβη τίποτα το άσχημο. Στη συνέχεια ο πατέρας μου  ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο χωρίς όμως να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα».

 Ο καταγγέλλων επεσήμανε πως στα σύνορα Ελλάδα-Αλβανίας, υπάρχουν πολλά παρατημένα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, κυρίως από τη Βουλγαρία, ενώ υπολογίζεται ότι στην Ιεροπηγή βρίσκονται περισσότεροι από 200 μετανάστες αυτή τη στιγμή, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εάν αναλογιστεί κανείς ότι τόσοι περίπου είναι και μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής «Οι άνθρωποι αυτοί κοιμούνται κυρίως σε σκηνές και σε ένα εγκαταλελειμμένο φυλάκιο».

Παράλληλα ο καταγγέλλων μετέφερε την ανησυχία αλλά και τους φόβους των κατοίκων της Ιεροπήγης «Πραγματικά, όλοι κλειδαμπαρώνονται. Δεν νιώθουν καμία ασφάλεια και δεν είμαι υπερβολικός ως προς αυτά που σας λέω. Οι κτηνοτρόφοι έχουν πρόβλημα. Οι γεωργοί έχουν πρόβλημα. Μπαίνουν στα χωράφια τους και τους κλέβουν. Παράλληλα έχουμε και μικροκλοπές στα σπίτια. Μπαίνουν μέσα και κλέβουν το οτιδήποτε. Κλέβουν μηχανές και ποδήλατα. Έχουν σπάσει όλα τα εκκλησάκια της περιοχής. Έχουν λεηλατήσει τα πάντα. Παράλληλα, οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος στην Ιεροπηγή είναι απίστευτες. Παντού σκουπίδια. Δεν σέβονται πραγματικά τίποτα».

Η Αστυνομία πραγματοποιεί συχνά περιπολίες στην περιοχή, ωστόσο τα περιστατικά συνεχίζονται. Πρόσφατα ο Δήμος Καστοριάς, σφράγισε όλα τα δημοτικά κτίρια με κάγκελα προκειμένου να μην υπάρξουν περεταίρω ζημιές.

«Ο χειμώνας πλησιάζει, πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Και αυτοί οι άνθρωποι, θα ψάξουν για ένα καταφύγιο. Δεν θα αντέξουν τις τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, όποτε θα αναζητήσουν για κάποιου άλλου είδους λύση. Δεν θέλω να σκέφτομαι το τι μπορεί να συμβεί. Πρόκειται για ένα χωριό στο οποίο μένουν ως επί των πλείστων ηλικιωμένοι άνθρωποι. Άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται καθημερινά ακόμα και για τη ζωή τους. Πραγματικά δεν ξέρουμε ως πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση», κατέληξε ο καταγγέλλων.

Χρύσα Κοσμίδου

 

 

You May Also Like

Ο εορτασμός της Επετείου των 112 χρόνων από τη μάχη του Καστανοφύτου

Ο εορτασμός της Επετείου των 112 χρόνων από τη μάχη του Καστανοφύτου

Τέλος για το River Party όπως το ξέρουμε!!!

Εταιρία People:《Όλως περιέργως, πληροφορηθήκαμε πως το φετινό « River Party» πρόκειται να…

Παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ο Δήμος Άργους Ορεστικού

  Παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Εγκαίνια στο Παρεκκλήσιο Εισοδίων της Θεοτόκου (Τσιατσιαπά)

Εγκαίνια στο Παρεκκλήσιο Εισοδίων της Θεοτόκου (Τσιατσιαπά)

Π.Ε. Καστοριάς: Παρατείνεται η Προθεσμία Χορήγησης &Ανανέωσης Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το 2019

Π.Ε. Καστοριάς: Παρατείνεται η Προθεσμία Χορήγησης &Ανανέωσης Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το…

Κορονοϊός: O Δήμος Γρεβενών αρχίζει να “βράζει” – Παίρνουμε τα Μέτρα μας

  Κορονοϊός: O Δήμος Γρεβενών αρχίζει να “βράζει” – Παίρνουμε τα Μέτρα…

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Διεξαγωγή Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για προπονητές Υποδομών στην Καστοριά

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Διεξαγωγή Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για προπονητές Υποδομών στην Καστοριά

Αλλάζει “profile”το Δημοτικό Μέγαρο Άργους Ορεστικού!

Εντατικές εργασίες πραγματοποιούνται  τις τελευταίες ημέρες  στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου  του…

Συνάντηση του Γρηγοριάδη με το μοτοσυκλετιστικό όμιλο Καστοριάς

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός που συνεχώς κερδίζει νέους φίλους αποτελεί σημαντική συνιστώσα του…