Καθορίστηκαν τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων  για επτά καλλιέργειες

Υπογράφτηκαν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, οι αποφάσεις που καθορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων με την παραγωγή ενισχύσεων για επτά σημαντικές καλλιέργειες το έτος 2018.

 

Αναλυτικά τα ποσά ανά στρέμμα:

 

Είδος καλλιέργειας Ευρώ/εκτάριο
Όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση 145,75
Πρωτεϊνούχα καρποδοτικά ψυχανθή 81,90
Πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή 131,69
Καρποί με κέλυφος 107,00
Μήλα 470,70
Σπαράγγια 567,30
Σκληρό σιτάρι 75,98

 

Η συνολική επιλέξιμη έκταση για τη συνδεδεμένη στήριξη στην καλλιέργεια των οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση είναι 33.128,39 εκτάρια και ξεπερνά την έκταση αναφοράς των 16.500 εκταρίων. Συνεπώς η μοναδιαία τιμή στήριξης υπολογίζεται διαιρώντας τον προϋπολογισμό του μέτρου για το έτος 2018 (4.828.375 ευρώ) με τα επιλέξιμα εκτάρια και διαμορφώνεται στα 145,75 ευρώ ανά εκτάριο.

 

Η συνολική επιλέξιμη έκταση για τη συνδεδεμένη στήριξη στον τομέα των πρωτεϊνούχων καρποδοτικών ψυχανθών είναι 82.539,44 εκτάρια και ξεπερνά την έκταση αναφοράς των 40.000 εκταρίων. Συνεπώς η μοναδιαία τιμή στήριξης υπολογίζεται διαιρώντας τον προϋπολογισμό του μέτρου για το έτος 2018 (6.759.725 ευρώ) με τα επιλέξιμα εκτάρια και διαμορφώνεται στα 81,90 ευρώ ανά εκτάριο.

 

Η συνολική επιλέξιμη έκταση για τη συνδεδεμένη στήριξη στον τομέα των πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών είναι 193.872,55 εκτάρια και ξεπερνά την έκταση αναφοράς των 94.558 εκταρίων. Συνεπώς η μοναδιαία τιμή στήριξης υπολογίζεται διαιρώντας τον προϋπολογισμό του μέτρου για το έτος 2018 (25.531.408 ευρώ) με τα επιλέξιμα εκτάρια και διαμορφώνεται στα 131,69 ευρώ ανά εκτάριο.

 

Η συνολική επιλέξιμη έκταση για τη συνδεδεμένη στήριξη στον τομέα των καρπών με κέλυφος είναι 36.984,90 εκτάρια και ξεπερνά την έκταση αναφοράς των 28.799 εκταρίων. Συνεπώς η μοναδιαία τιμή στήριξης υπολογίζεται διαιρώντας τον προϋπολογισμό του μέτρου για το έτος 2018 (3.956.934 ευρώ) με τα επιλέξιμα εκτάρια και διαμορφώνεται στα 107,00 ευρώ ανά εκτάριο.

 

Η συνολική επιλέξιμη έκταση για τη συνδεδεμένη στήριξη στην καλλιέργεια των μήλων είναι 8.406,51 εκτάρια και ξεπερνά την έκταση αναφοράς των 8.391 εκταρίων. Συνεπώς η μοναδιαία τιμή στήριξης υπολογίζεται διαιρώντας τον προϋπολογισμό του μέτρου για το έτος 2018 (3.956.934 ευρώ) με τα επιλέξιμα εκτάρια και διαμορφώνεται στα 470,70 ευρώ ανά εκτάριο.

 

Η δηλωθείσα έκταση για τη συνδεδεμένη στήριξη στην καλλιέργεια σπαραγγιού ήταν 1.656,48 εκτάρια, με αποτέλεσμα να υπολείπεται κατά 243,52 εκτάρια της έκτασης αναφοράς των 1.900 εκταρίων. Η μοναδιαία ενίσχυση για το έτος 2018 διαμορφώνεται στα 567,30  ευρώ ανά εκτάριο.

 

Η συνολική επιλέξιμη έκταση για τη συνδεδεμένη στήριξη στην καλλιέργεια του σκληρού σιταριού είναι 156.221,32 εκτάρια και υπολείπεται της έκτασης αναφοράς των 250.000 εκταρίων. Η μοναδιαία τιμή στήριξης ανέρχεται στα 75,98 ευρώ ανά εκτάριο.

 

Επισημαίνεται ότι το ύψος των συνδεδεμένων ενισχύσεων κυμαίνεται περίπου στις περσινές τιμές και η πληρωμή τους αναμένεται εντός της εβδομάδας.

 

 

You May Also Like

Saga Furs: Δημοπρασία Ιουνίου, από τις 10 έως τις 17/06 οι πωλήσεις

Saga Furs: Δημοπρασία Ιουνίου, από τις 10 έως τις 17/06 οι πωλήσεις…

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας από την ΕΛ.ΑΣ. – Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Δείτε φωτογραφίες – Συνελήφθησαν οι επτά εμπλεκόμενοι – Εκμεταλλεύονταν γυναίκες που τις έβγαζαν στην πορνεία ακόμη και με τη χρήση βίας – Έκαναν απάτες με εικονικά τροχαία ατυχήματα

Ο Πούτιν πρότεινε συνάντηση με τον Ζελένσκι στη Μόσχα

Αρνητική η απάντηση του Ουκρανού

«Κακώς κουράστηκε ο κόσμος και κακώς αποφάσισε ότι δεν πάει άλλο»

Αθανάσιος Σκουτέλης: Ο Έλληνας καθηγητής μίλησε για την κούραση του κόσμου , λέγοντας…

Ανοικτό και πάλι το Μουσείο του Λούβρου μετά την κινηματογραφική ληστεία

Αξίας 88 εκατ. ευρώ τα κλεμμένα κοσμήματα

ΟΑΕΔ: Ποιοι και πώς υποβάλλουν αίτηση για 5.000 θέσεις ανέργων (2η επιχειρηματική ευκαιρία)

ΟΑΕΔ: Ποιοι και πώς υποβάλλουν αίτηση για 5.000 θέσεις ανέργων (2η επιχειρηματική…

Μιχαηλίδου: Επιταχύνουμε τις διαδικασίες υιοθεσίας και αναδοχής

Μιχαηλίδου: Επιταχύνουμε τις διαδικασίες υιοθεσίας και αναδοχής

Λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα φαρμάκου για την καρδιά

O πραγματικός ιός διαδίδεται μέσω των social media και είναι ο πανικός

O πραγματικός ιός διαδίδεται μέσω των social media και είναι ο πανικός

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η τελική αριθμητική στη ΝΔ

Τι θα πουν στη Βουλή Μητσοτάκης και Σαμαράς