Η Ζου Γι είχε ατυχείς εμφανίσεις την Κυριακή και τη Δευτέρα, προκαλώντας κύμα μίσους

Αποδιοπομπαίο τράγο κατέστησαν την αμερικανοθρεμμένη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Ζου Γι πολλοί Κινέζοι, με αναρτήσεις μίσους σε κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις δύο ατυχείς παρουσίες της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Η 19χρονη αθλήτρια είχε αρνητική εικόνα την Κυριακή στο ομαδικό, κρατώντας την εθνική Κίνας εκτός μεταλλίων λόγω προβληματικής εμφάνισης στον πάγο, ιδίως στην προσπάθειά της για άλματα.

pekino-2022-giati-oi-kinezoi-epitithentai-stin-athlitria-toys-sto-patinaz0

Ακολούθως τη Δευτέρα η έφηβη Κινέζα έπεσε δύο φορές κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από Κινέζους χρήστες στην πλατφόρμα Weibo, παρόμοια του Twitter, με hashtag  που έγραφε «η Ζου Γι έπεσε κάτω» (#ZhuYiFellDown), πριν αφαιρεθεί από τους διαχειριστές της πλατφόρμας.

Οι πιο ήπιοι επικριτές της Ζου χαρακτήρισαν τις εμφανίσεις της ντροπιαστικές, ενώ άλλοι προχώρησαν περισσότερο, επικρίνοντάς την για το αμερικανικό παρελθόν της και τη μέτρια γνώση της κινεζικής γλώσσας.

Κεντρικό ρόλο στο κύμα επικρίσεων κατά της Ζου παίζει το γεγονός ότι η Ζου, γέννημα-θρέμμα των ΗΠΑ που πριν τέσσερα χρόνια αποφάσισε να αντικαταστήσει το αμερικανικό της διαβατήριο με κινεζικό, επελέγη να εκπροσωπήσει την Κίνα αντί κάποιας γεννημένης και μεγαλωμένης στην Κίνα αθλήτριας.

pekino-2022-giati-oi-kinezoi-epitithentai-stin-athlitria-toys-sto-patinaz2

Πολλοί μάλιστα έφτασαν να ισχυριστούν ότι η Ζου Γι επελέγη επειδή ο πατέρας είναι γνωστός επιστήμονας.

Η διαχείριση του Weibo έσπευσε και έσβησε τουλάχιστον 300 αναρτήσεις μίσους, ενώ ανέστειλε και τη λειτουργία κάποιων λογαριασμων στην πλατφόρμα.

Πολλοί συγκρίνουν τη Ζου με το νέο μεγάλο αστέρι του κινεζικού σκι, την Αϊλίν Γκου, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και είναι και εκείνη γεννημένη στις ΗΠΑ. Ωστόσο η Γκου λατρεύεται στην Κίνα, φέρει μάλιστα το προσωνύμιο «Πριγκίπισσα του Χιονιού» και τονίζεται πόσο καλά κινεζικά μιλάει και πόσο έχει αγκαλιάσει την κινεζική κουλτούρα. Ήδη έχει αλλάξει το όνομά της στο κινεζικότερο Γκου Άι Λινγκ.

Πηγή: BBC, CNN, Reuters

You May Also Like

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

Ο Βασίλης Καρράς έπασχε από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη

Τι αλλάζει τη νέα χρονιά στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό

Θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση των βάσεων των σχολών σε πανεπιστήμια…

ΑΣΕΠ: Έρχονται 4+1 προκηρύξεις για 318 μόνιμες θέσεις (λίστα)

ΑΣΕΠ: Έρχονται 4+1 προκηρύξεις για 318 μόνιμες θέσεις (λίστα)

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία προσωπικών δεδομένων – Πρακτικές συμβουλές

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία προσωπικών δεδομένων – Πρακτικές συμβουλές

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις, αμέσως μετά το Πάσχα

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις, αμέσως μετά το Πάσχα

Πορτοσάλτε για το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου: «Τη ΔΙ.ΑΣ τη θέλουμε για να πίνει φραπέ;»

Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου στη…

Πετούν παρά τις δυτικές κυρώσεις οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες

Σε αντίθεση με προβλέψεις ειδικών και προς έκπληξη πολλών, οι ρωσικές αερομεταφορές…

714 Ελληνες στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες

Της Χαράς Καλημέρη Μέλη της παγκόσμιας επιστημονικής ελίτ είναι οι Έλληνες. Στη…

Κακοκαιρία Bora: Πτώσεις δέντρων, πλημμυρισμένοι δρόμοι, διακοπές ηλεκτροδότησης στην Κ. Μακεδονία

Ήχησε το 112 στη Χαλκιδική