#image_title

«Τα φαινόμενα έφθασαν με καθυστέρηση και εξασθένησαν» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης – Τι απαντά o Σάκης Αρναούτογλου σε όσους υπονοούν ότι «τρομοκράτησε» τους πολίτες

Πολίτες και κρατικός μηχανισμός βρίσκονταν σε ετοιμότητα για την επέλαση της κακοκαιρίας Eva, ωστόσο -όπως αποδείχθηκε- δεν ήταν όσο σφοδρή αναμενόταν και ευτυχώς δεν δημιούργησε σημαντικά προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και μηνύματα από το 112, δίνοντας οδηγίες στους πολίτες ώστε να μην κινδυνέψουν.


Ο Σάκης Αρναούτογλου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook απάντησε σε όσους υπονοούν ότι τους «τρομοκράτησε» για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν το Σαββατοκύριακο στη χώρα.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει: 

«Φίλες και φίλοι! Κάποιοι στα μηνύματα τους υπονοούν ότι τους τρομοκράτησα καιρικά μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 και από τη σελίδα μου στο facebook όσον αφορά στον καιρό του Σαβ/κύριακου.


Εσείς που τα γράφετε όλα αυτά μπορείτε σας παρακαλώ να μου δείξετε τα σημεία στα οποία τρομοκρατηθήκατε από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ή από εδώ έτσι ώστε να τα δούμε όλοι? ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSakisArnaoutoglouForecasts%2Fposts%2F675609503928747&display=popup&ref=plugin&src=post


Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο δελτίο ειδήσεων του Open εξήγησε γιατί η κακοκαιρία EVA δεν ήταν τελικά τόσο «άγρια»:
«Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία και όταν έφτασε εδώ, το είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην Αττική. Το δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι η δεύτερη φάση έφτασε πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό».

Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής το πρωί της Δευτέρας

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής τις πρωινές ώρες της Δευτέρας καταγράφηκαν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στις Σποράδες.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 06:30 σημειώθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό της Μήλου και ήταν 26 χιλιοστά, ενώ ακολούθησαν Έλος Χανίων (19), Λίνδος Ρόδου (15), Σκιάθος (15) και Γλώσσα Σκοπέλου (14 χιλιοστά).

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr

You May Also Like

Με πανελλήνιες εξετάσεις η εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού

Αυτό προβλέπουν τα δύο Προεδρικά Διατάγματα, 75/2018 και 76/2018, που αφορούν την…

Με κάρτες όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ

Με κάρτες όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ

ΕΟΦ: Ανακαλεί σταγόνες για τα αυτιά γνωστής εταιρείας

ΕΟΦ: Ανακαλεί σταγόνες για τα αυτιά γνωστής εταιρείας

Ληστεία στην Κρήτη: Εκλεψαν από άστεγο τη σύνταξή του

Ο άστεγος φιλοξενείται από τους ενοίκους στον κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας στo Ρέθυμνο

Λαμία: κάθειρξη 8 ετών στο πατέρα που ασελγούσε στην ανάπηρη κόρη του

Η κοπέλα στο δικαστήριο είπε «δε θέλω να θυμάμαι, ντρέπομαι να πω,…

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για 6.405 θέσεις στις ΕΠΑΣ μαθητείας

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για 6.405 θέσεις στις ΕΠΑΣ μαθητείας

Ξεπέρασαν τις 700 οι αιτήσεις για αναδοχή και υιοθεσία κατά τους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Ξεπέρασαν τις 700 οι αιτήσεις για αναδοχή και υιοθεσία κατά τους πρώτους…

Σουλεϊμάν Σοϊλού: Αν δεν είχαμε συλλάβει τους τρομοκράτες θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα

Επίθεση και στις ΗΠΑ για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Δεν δεχόμαστε τα…

42χρονος μαχαίρωσε στον λαιμό τη σύζυγό του μέσα σε ΙΧ και στη συνέχεια την “πέταξε” έξω

Νέο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη, μετά τη δολοφονία 87χρονης στη Χαριλάου.