Με νέα εγκύκλιο (Φ.350/62/158968/Ε3) το υπουργείο παιδείας δίνει εκ νέου παράταση κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια όλης της χώρας. Μια απαράδεκτη ενέργεια από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας, αφού η δεύτερη παράταση ήρθε την επόμενη μέρα που είχαν κατατεθεί όλα τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια και είναι πλέον γνωστές οι συνθέσεις των ψηφοδελτίων και οι συνδυασμοί. Θεωρούμε ότι υπάρχει έμμεση ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας στις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, πλήττει το δημοκρατικό αίσθημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και φυσικά δεν μπορούν να γίνει ανεκτή μια τέτοια ενέργεια από τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς συνδικαλιστικούς χώρους.

Η ΑΕΕΚΕ, ως ο φυσικός χώρος των πανελλαδικά ανεξάρτητων σχημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καταγγέλλει την ενέργεια αυτή και καλούμε το υπουργείο παιδείας να πάρει πίσω την εγκύκλιο. Εφόσον το υπουργείο εμμείνει στη θέση του καλούμε τόσο τη ΔΟΕ όσο και όλες τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις να κινηθούν αντιστοίχως. Καλούμε επίσης τους συνδικαλιστικούς χώρους δεοντολογικά να μην αλλοιώσουν τα ψηφοδέλτιά τους σε κανένα επίπεδο ώστε να φανεί πλέον ξεκάθαρα υπέρ ποιανού κινείται η απόφαση αυτή του υπουργείου παιδείας.

Παράλληλα δηλώνουμε ότι εφόσον υπάρξει ευρύτερη αλλοίωση των ψηφοδελτίων που έχουν κατατεθεί για το ΚΥΣΠΕ ή κατάθεση νέων συνδυασμών τότε ως ΑΕΕΚΕ θα αποσύρουμε το ψηφοδέλτιό μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για να μη νομιμοποιήσουμε τέτοιου είδους ενέργειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συγκέντρωση τροφίμων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» ενόψει καλοκαιριού συγκεντρώνει τρόφιµα & είδη πρώτης ανάγκης…

Στα ύψη το πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα πωλούνται κατσικάκι – αρνάκι

Στα ύψη το πασχαλινό τραπέζι: Πόσο θα πωλούνται κατσικάκι – αρνάκι

Απίστευτες σκηνές στην Ξάνθη: Μέλος του φιλοτουρκικού κόμματος πέταξε έξω από τζαμί τον διορισμένο μουφτή (video)

Ένταση κατά την προσευχή της Παρασκευής σε τέμενος της Ξάνθης

Η Βουλή υιοθετεί τα 3 παιδιά του ήρωα – πυροσβέστη που πνίγηκε στον Έβρο

Υπό την προστασία της Βουλής τα παιδιά του Ιωάννη Ζαφειρόπουλου

Τσίπρας από Ρόδο: Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά – Απέτυχε σε όλες τις κρίσεις ο Μητσοτάκης

Τσίπρας από Ρόδο: Είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά…

Κασσελάκης: Εγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η χώρα σύντομα προοδευτική κυβέρνηση

Οι πρώτες δηλώσεις του μετά τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και από πότε: Όλες οι επιβαρύνσεις

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και από πότε: Όλες οι…

240 ευρώ σε ανέργους: Το επίδομα που χορηγείται από τον ΟΑΕΔ

240 ευρώ σε ανέργους: Το επίδομα που χορηγείται από τον ΟΑΕΔ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές λιανικές καυσίμων;

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές λιανικές καυσίμων;

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών σε Πάρο και Μύκονο ενόψει Πάσχα

Απομακρύνονται φερτά υλικά και τόνοι λάσπης από τη Νάουσα