#image_title

Επενδυτικά κεφάλαια σκανδιναβικής προέλευσης εξετάζουν την αγορά κατοικιών στην Ελλάδα, με στόχο την προσέλκυση συνταξιούχων από τις αντίστοιχες χώρες

Επενδυτικά κεφάλαια σκανδιναβικής προέλευσης εξετάζουν την αγορά κατοικιών στην Ελλάδα, με στόχο την προσέλκυση συνταξιούχων από τις αντίστοιχες χώρες. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαντζαβινάτος, διευθύνων σύμβουλος της QRes, μιας εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, μέλος του ομίλου Qualco. «Οι διαχειριστές των κεφαλαίων αυτών εντοπίζουν στην Ελλάδα μια επενδυτική ευκαιρία, χάρις στην ορατότητα που έχει αποκτήσει η ελληνική αγορά ακινήτων, απόρροια του τουρισμού. Οι άνθρωποι αυτοί επισκέφτηκαν την Ελλάδα, είδαν την ευκαιρία που προσφέρει λόγω της καλοκαιρίας που επικρατεί, άρα και του χαμηλού ενεργειακού κόστους για τη θέρμανση ενός ακινήτου –πάντα συγκριτικά με τη Βόρεια Ευρώπη– και έχουν ξεκινήσει να αναζητούν ακίνητα για αγορά», ανέφερε χθες ο κ. Μαντζαβινάτος, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου ακινήτων Prodexpo.

Οι σχετικές διατάξεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή ήδη από το 2020, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγραφεί συναλλαγές με στόχο τη φιλοξενία ηλικιωμένων – συνταξιούχων από τρίτες χώρες, τόσο λόγω της μεσολάβησης της πανδημίας, όσο και εξαιτίας της απουσίας σχετικών συγκροτημάτων, που να απευθύνονται στην εν λόγω κατηγορία ενοικιαστών – αγοραστών. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση που έχει ψηφιστεί προβλέπει ότι όποιος συνταξιούχος πολίτης ξένης χώρας επιλέξει να μεταφέρει στην Ελλάδα τη φορολογική του έδρα, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος με πολύ χαμηλό συντελεστή 7% του ύψους της σύνταξης. Ο συντελεστής αυτός θα ισχύει για 10 χρόνια. Εκτός από την ανάγκη ύπαρξης συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολόγησης μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας όπου εκδίδεται και καταβάλλεται η σύνταξη, προϋπόθεση είναι ο συνταξιούχος να διαμένει στην Ελλάδα για τουλάχιστον 183 ημέρες. Επίσης, πρέπει να μην ήταν φορολογικός κάτοικος Ελλάδας τα προηγούμενα πέντε από τα έξι τελευταία χρόνια, πριν από τη μεταφορά της φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, γενικό διευθυντή της Danos – BNP Paribas Real Estate, «η αύξηση των επιτοκίων θα επηρεάσει τις αποδόσεις και θα στρέψει τους επενδυτές σε εναλλακτικές κατηγορίες επενδυτικών ακινήτων, όπως π.χ. των οικιστικών συγκροτημάτων – κοινοτήτων ή του χώρου της υγείας και της φιλοξενίας ηλικιωμένων, που μπορούν να προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με άλλους τύπους ακινήτων».

ΠΗΓΗ: https://www.kathimerini.gr

You May Also Like

ΕΣΕΕ: Φθηνότερο κατά 1,29% σε σχέση με πέρσι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Με βάση τους ελέγχους που έγιναν το διάστημα από 11 έως 16…

Μειώνεται από 25 σε 22 ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη για Νηπιαγωγεία και Α’ Δημοτικού. Διορίζονται 450 εκπαιδευτικοί επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008

Μειώνεται από 25 σε 22 ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη για…

Εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικό ως τρίτη και ενισχυτική δόση, δείχνει μελέτη

Μια τρίτη δόση του εν λόγω σκευάσματος «ενίσχυσε τα αντισώματα» στην πρωτείνη…

Ψηφιακά ραντεβού και στο Κτηματολόγιο – Σε λειτουργία το myKtimatologioLive

Ψηφιακά ραντεβού και στο Κτηματολόγιο – Σε λειτουργία το myKtimatologioLive

Ιταλία: Σικελός στραγγάλισε δύο από τα τρία του παιδιά και έκαψε ζωντανή τη γυναίκα του – «Είδα τον δαίμονα»

Πέντε και 16 ετών οι δύο γιοι του που σκότωσε – Η μόνη που σώθηκε, είναι η 17χρονη κόρη του

Αλλαγές στη Γ’ Λυκείου από φέτος –Λιγότερα μαθήματα

Αλλαγές στη Γ’ Λυκείου από φέτος –Λιγότερα μαθήματα

Μεσσηνία: Δικαστήριο απαγόρευσε σε εκκλησία να χτυπά την καμπάνα τις ώρες κοινής ησυχίας

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορά εκκλησία στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης.

Σιδηρόδρομος: «Ψαλίδι» σε έργα άνω των 4 δισ. ευρώ

Σε σημαντική περικοπή αναμένεται να οδηγηθεί το φιλόδοξο πρόγραμμα για τα σιδηροδρομικά έργα «νέας γενιάς»

Αγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό – Νέα ιστορική, βιογραφική σειρά στο Mega

Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά «Αγιος Παΐσιος», που έρχεται στο MEGA με ένα…