Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας στην Καστοριά: Για συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι Ελληνοαμερικανοί της Καστοριάς

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας
η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος,
με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας, ειδικευμένο σε συνταξιοδοτικά θέματα βρέθηκε στην Καστοριά την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, προκειμένου να λύσει οποιοδήποτε συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό πρόβλημα απασχολεί τους Ελληνοαμερικανούς, που πλέον κατοικούν στην Π.Ε. Καστοριάς.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Δήμου Καστοριάς, με οικοδεσπότη την Ελληνοαμερικανική  Ένωση Καστοριάς.  Εκ μέρους του Γραφείου Κοινωνικών  Ασφαλίσεων της Αμερικάνικης Πρεσβείας  της Αθήνας, ήρθε στην Καστοριά ο  κ. Νικόλαος Αναστασιάδης με σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο για  θέματα τα οποία τον απασχολούν και να απαντήσει στα ερωτήματά τους.

Η Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Καστοριάς Αργυρούλα Κούμα, τόνισε πως οι δράσεις της Ένωσης θα συνεχιστούν «Είμαστε εδώ για οτιδήποτε χρειαστεί».

 

«Η Ένωση έχει κάνει πολλές δράσεις κατά το παρελθόν. Εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε  όλη αυτή την όμορφη πορεία τής  Ένωσης και για να εμπλουτίσουμε τη δυναμική της», ενημέρωσε η Γραμματέας κα Μαρία Δέδη.

 

Το νέο Δ.Σ. της Ελληνοαμερικανικής  Ένωσης Καστοριάς

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης  εκλέχτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2020 και έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αργυρούλα Κούμα

Αντιπρόεδρος: Αγνή Χρηστοπούλου

Γραμματέας: Μαρία Δέδη

Ταμίας: Ανθούλα Γκίκα

Μέλη: Ειρήνη Χριστοφίδου, Λεωνίδας Μπούτης, Γεώργιος Παρδάλης

 «Θέλουμε όλα τα μέλη μας να γνωρίσουν το νέο Διοικητικό  Συμβούλιο. Μέσω και του διαδικτύου υπάρχουν επαφές και ενημερώσεις των μελών μας.   Παράλληλα προσπαθούμε να βρούμε όσους δεν γνωρίζουν να χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σημείωσε η κα Κούμα.

Στην Καστοριά, κατοικούν πάρα πολλοί Ελληνοαμερικανοί, ενώ στην Ένωση είναι εγγεγραμμένα στην παρούσα φάση 200 μέλη «Ο αριθμός των Ελληνοαμερικανών στην περιοχή μας  είναι πολύ μεγαλύτερος και για αυτό προσπαθούμε  να μάθουν για την Ένωση. Εμείς από τη μεριά μας, με οποίο τρόπο μπορούμε θα τους βοηθήσουμε», ήταν τα λόγια της κα Δέδη.

Χρύσα Κοσμίδου

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.