Κοπή βασιλόπιτας  και απολογισμός δράσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουρίου η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτριος Σαββόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Κωνσταντίνος Τσανούσας, Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καστοριάς Μπάμπης Καραταγλίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς, εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Οργάνων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας και εκπρόσωποι φορέων.

 

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης κατά τον χαιρετισμό, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στους παρευρισκομένους και στη συνέχεια προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων της Ε.Ο.Γ.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Κοσμίδη

 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που βρίσκεται εδώ μαζί μας σήμερα, σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.

Αποδεικνύεται με την παρουσία  όλων σας  εδώ, ότι ο κλάδος της ελληνικής γουνοποιίας είναι ενωμένος και όλοι μαζί προσπαθούμε να δώσουμε τις λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω και για αυτό το λόγο θα σας αναφέρω επιγραμματικά μερικές από τις δράσεις που πραγματοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας κατά τους τελευταίους μήνες.

 

Σειρά συναντήσεων και επαφών με πολιτικούς φορείς της Ελλάδας

Η Ε.Ο.Γ. πραγματοποίησε  σειρά συναντήσεων και επαφών με τους πολιτικούς φορείς της χώρας με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει  ο κλάδος της ελληνικής γουνοποιίας.

Ενδεικτικά:

Αντιπροσωπεία της Ε.Ο.Γ.  συναντήθηκε και συζήτησε με τον   Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο, του παρουσίασε τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας, του εξέφρασε τις θέσεις της, αλλά και τα διεθνή προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος.

Συνάντηση με τον  αν. Υπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Γιώργο Κατρούγκαλο (Κυβέρνηση Τσίπρα).  Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η απαγόρευση του εμπορίου της γούνας στην Ινδία.

Κλιμάκιο των φορέων της ελληνικής γουνοποιίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη (Κυβέρνηση Μητσοτάκη). Η συνάντηση προκλήθηκε με σκοπό την επίλυση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την ελληνική γουνοποιία,  και παρουσιάστηκαν  στον Υπουργό τα θέματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν για να επέλθει η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.

 

Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και επαφές με:

  • Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
  • Το Υπουργείο Εξωτερικών
  • Την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)
  • Τη Ρωσική Πρεσβεία
  • Με εκπροσώπους του Enterprice Greece

 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τα Πρωτοβάθμια Όργανα του κλάδου και τους τοπικούς φορείς.

 

Η Ε.Ο.Γ. πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας.

Ειδικότερα:

Κλιμάκιο της Ε.Ο.Γ. μετέβη στις Βρυξέλλες (Βέλγιο), προκειμένου να επιληφθεί σημαντικά και καίρια ζητήματα του κλάδου της γούνας. Το πρόγραμμα περιελάβανε συναντήσεις στην Κομισιόν και στο Ευρωκοινοβούλιο.  Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γουνοποιία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έπειτα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γούνας (Fur Europe)  και του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας (International Fur Federation) κ. Ιωάννη Μανάκα. Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι τα ακόλουθα:

Α)Αντιμετώπιση των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων

Β) Ενημέρωση για τα προγράμματα WELFUR-FURMARK-Βιοδιατηρησιμότητα της Γούνας

Γ) Η μη ένταξη του μινκ στη λίστα των επεμβατικών ειδών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δ) Ενημέρωση του Έλληνα Επιτρόπου και των Ευρωβουλευτών  για τις θέσεις και δράσεις της ελληνικής γουνοποιίας.

 

 

Αντιπροσωπεία της Ε.Ο.Γ. πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στο Ισραήλ.

 

Συμμετείχαμε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση (Annual General Meeting) της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γούνας (Fur Europe)

 

 

Συμμετοχή της Ε.Ο.Γ. στις Εκλογές και στις δράσεις της Ε.Σ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ.-αντιπροσώπους της Ε.Σ.Ε.Ε. μετέβησαν στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Συμμετείχαμε  στο 4ο Συνέδριο τής  Ε.Σ.Ε.Ε. με θέμα «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα: Ο Μεγάλος Πρωταγωνιστής της Ανάπτυξης». Στο συγκεκριμένο συνέδριο συμμετείχα ως ομιλητής στο πέμπτο πάνελ με θέμα: «Η συνεργασία ως παράγοντας επιτυχίας», όπου αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας για την επιχειρηματική επιτυχία.

 

Η Ε.Ο.Γ. συμμετείχε στις αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού κόσμου της χώρας.

 

Συμμετοχή στις εκθέσεις και στις εκλογές των Πρωτοβάθμιων Οργάνων

Η Ε.Ο.Γ. ως Δευτεροβάθμιο Όργανο του κλάδου της Ελληνικής Γουνοποιίας συμμετείχε στις Διεθνείς Εκθέσεις Γούνας σε Καστοριά και Αθήνα. Επίσης  στήριξε τις εκλογές των Πρωτοβάθμιων Οργάνων.

 

Διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων

Διοργάνωση του 1ου  Διήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων, το οποίο είχε  θέμα «Το παρόν και το μέλλον». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα και στο Άργος Ορεστικό.  Δεκάδες εκτροφείς παρακολούθησαν την ενημέρωση.  Κύριος σκοπός του συνεδρίου, ήταν να ενημερωθούν οι εκτροφείς για τα προγράμματα  τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και παράλληλα να υπάρξει μια στοχευμένη πληροφόρηση σχετικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Truth about fur and animal rights» (μτφ.  H αλήθεια για τη γούνα και τα δικαιώματα των ζώων» στην πόλη της Καστοριάς.  Σκοπός της ημερίδας ήταν η σωστή ενημέρωση σχετικά με τη Γούνα, ως προϊόν και τα δικαιώματα των εκτρεφόμενων γουνοφόρων ζώων της χώρας μας. Παράλληλα δόθηκαν οι απαντήσεις με τεκμηριωμένα και αναμφισβήτητα επιχειρήματα προς  τις ψευδείς και παραπληροφορητικές επιθέσεις εναντίον του κλάδου.

 

Διοργάνωση του Θερινού Σχολείου Γούνας

Το  Θερινό Σχολείο Γούνας (Fur Summer School), πραγματοποιείται  από το 2015 σε Σιάτιστα και Καστοριά υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και  της Fur Europe.

Συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο (ενδεικτικά Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Τουρκία, Ιταλία, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Εσθονία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Γαλλία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία), μυούνται  στον κόσμο της γούνας μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις και φάρμες γουνοφορών ζώων, αλλά και μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Βασίλη Καρδάση και Ηλία Ρέββα.

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σχεδίου Μόδας για τη Γούνα

Η Ε.Ο.Γ. διοργανώνει κάθε χρόνο τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας. Νέοι Σχεδιαστές- Σπουδαστές και Απόφοιτοι από τις μεγαλύτερες Σχολές Σχεδίου της χώρας συμμετέχουν σε αυτόν και αξιολογούνται  από τους ειδικούς συνεργάτες της Ε.Ο.Γ.

Τα σχέδια των νικητών γίνονται ενδύματα με έξοδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και ακολουθεί η συμμετοχή στον Διεθνή Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας  REMIX, που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας IFF.

 

Παράλληλες δράσεις

Με σκοπό να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, οι οποίοι έθιγαν τα συμφέροντα της γούνας.

Ανέδειξε το θέμα της μη αποδοχής της πλαστικής γούνας στις χωματερές της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα θέμα που πολλοί προσπάθησαν να κρύψουν, ωστόσο η αλήθεια για τη φυσική οικολογική γούνα έλαμψε.

Εκδόθηκε το βιβλίο του ειδικού συνεργάτη της Ε.Ο.Γ. Νίκου Ρίζου με θέμα «Η Τέχνη της Γούνας από τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό μέχρι Σήμερα»

Επιμέλεια:  Χρύσα Κοσμίδου

You May Also Like

Σημαντική ενημέρωση στην Π.Ε. Καστοριάς, με αφορμή τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού/ Σωκράτης Ηλιάδης: «Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ο καταρροϊκός πυρετός» (Video )

Σημαντική ενημέρωση στην Π.Ε. Καστοριάς, με αφορμή τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού/…

Φροντίστε τα ποδήλατά σας να είναι σε καλή κατάσταση κι ετοιμαστείτε για τη σημερινή εκδήλωση “Ποδηλατούμε όλοι μαζί για το περιβάλλον και την Καστοριά”

Φροντίστε τα ποδήλατά σας να είναι σε καλή κατάσταση κι ετοιμαστείτε για…

Συνελήφθη 23χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη 23χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Από 09/08/21 η Υποβολή Αιτήσεων & Δικαιολογητικών των Νέων Υποψηφίων Ιατρών για Τοποθέτηση Ειδίκευσής τους στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Από 09/08/21 η Υποβολή Αιτήσεων & Δικαιολογητικών των Νέων Υποψηφίων Ιατρών για…

H αρχαιολόγος, Δρ. Γ. Στρατούλη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για τις αρχαίες νεκροπόλεις στην Κρεπενή Καστοριάς

«Μια ζεστή μέρα του Ιουλίου 2014, ξαφνικά χτύπησε συναγερμός στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.…

Πλήθος αντικειμένων μεγάλης αρχαιολογικής αξίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία σε περιοχή των Γρεβενών

Κατασχέθηκαν αρχαία αντικείμενα ιδιαίτερης αρχαιολογικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής αξίας, των γεωμετρικών έως…

Στην Καστοριά η Καναδή blogger Michelle Klatt

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Πολιτιστικού Τουρισμού “ The Lovely Places”

Πλαστά χαρτονομίσματα: Πόσες χιλιάδες κυκλοφόρησαν μέσα σε μόλις 6 μήνες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ

Πλαστά χαρτονομίσματα: Πόσες χιλιάδες κυκλοφόρησαν μέσα σε μόλις 6 μήνες σύμφωνα με…