48ωρη απεργία των Σχολικών Καθαριστριών στις 7 και 8 Φεβρουαρίου

Σε 48ωρη απεργία πρόκειται να προβούν οι Σχολικές Καθαρίστριες, οι οποίες διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, μεταξύ των οποίων είναι οι υψηλότερες αμοιβές, η  έγκαιρη καταβολή αυτών, οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και κυρίως μονιμότητα στην εργασία τους. Οι Ενωμένοι Εργαζόμενοι (ΕΝ.ΕΡΓΑ.) εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποίοι απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΕΝ. ΕΡΓΑ

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων (επί το πλείστων γυναίκες) έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών (υπάρχουν συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες με 19 έτη συνεχούς εργασίας), ως προς την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις εξευτελιστικές αμοιβές που πάντα καταβάλλονται καθυστερημένα, τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

Προσφέρουν πραγματικό και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές, αλλά έχουν πάντα και μόνο υποχρεώσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα ούτε καν στην ασθένεια.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει εκ μέρους των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας καμία ανταπόκριση στα δεκάδες αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στον κλάδο, τα οποία εξακολουθούν και υφίστανται, δίχως κανένας να ενδιαφέρεται για την επίλυσή τους.

Οι εργαζόμενες/οι, λόγω της συστηματικής αδιαφορίας της Πολιτείας για την καθαριότητα των σχολείων, των συνεχιζόμενων και επί σειρά ετών και από όλες τις κυβερνήσεις, απαράδεκτων καθυστερήσεων, ως προς την καταβολή των δουλευμένων αποδοχών τους, αλλά και ως προς τον προγραμματισμό της κάθε σχολικής χρονιάς, πραγματοποιούν:

48ωρη απεργία στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2020, ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ:

  • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
  • Αξιοπρεπείς αμοιβές.
  • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
  • Αποζημίωση για προκάτ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο my school, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται ΔΩΡΕΑΝ σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.
  • Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.
  • Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή σ.σ.ε. και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ:

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

 

You May Also Like

Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ: « Ένα τσουβάλι ψέματα δεν κρύβουν το μεγάλο ξεπούλημα στην ενέργεια. Το “φθηνό ρεύμα” που έγινε… φθηνιάρικο σποτάκι!»

  Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ: « Ένα τσουβάλι ψέματα δεν κρύβουν το μεγάλο ξεπούλημα στην…

Τουρισμός: Κρασί, βιομηχανική κληρονομιά και συνέργειες- Γράφει η Πολυτίμη Κ. Αντωνιάδου

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, το ενδιαφέρον για τον εντοπισμό των σημείων…

Support Art Workers: Επιστολή επαγγελματιών ηθοποιών – σκηνοθετών Κοζάνης

Support Art Workers: Επιστολή επαγγελματιών ηθοποιών – σκηνοθετών Κοζάνης

Διακοπή υδροδότησης στη χαμηλή ζώνη της πόλης του Άργους Ορεστικού

Διακοπή υδροδότησης στη χαμηλή ζώνη της πόλης του Άργους Ορεστικού

Συνάντηση στην Καστοριά για τις «Συρρικνούμενες Ευρωπαϊκές Αγροτικές Περιοχές»

Συνάντηση στην Καστοριά για τις «Συρρικνούμενες Ευρωπαϊκές Αγροτικές Περιοχές»

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς

Κατασκευή αναχώματος για το αρδευτικό δίκτυο Πενταβρύσου και αναδασμός στην περιοχή Αγίου Αντωνίου

Λειτουργία Ομίλων Αριστείας, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας στο 10ο Πειραματικό Δ.Σ. Καστοριάς

Λειτουργία Ομίλων Αριστείας, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας στο 10ο Πειραματικό Δ.Σ. Καστοριάς

Κυριακή της Ορθοδοξίας και της Εθνικής Αντίστασης.

Η χθεσινή ημέρα και η παρουσία μου στο Νεστόριο είχε διττή σημασία.Πρώτον…