Κορονοϊός: Νεκρός 60χρονος, ήπιε καθαριστικό για ενυδρεία επειδή περιείχε χλωροκίνη

Κάτοικος της πολιτείας της Αριζόνας πέθανε και η σύζυγός του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει από το στόμα φωσφορική χλωροκίνη, ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό ενυδρείων, διότι περιέχει χλωροκίνη, τη δραστική ουσία φαρμάκου για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως ίσως αποδειχθεί «θείο δώρο» στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ζευγάρι, περίπου εξήντα ετών, αισθάνθηκε αμέσως δυσφορία μόλις κατάπιε ποσότητα σκευάσματος που χρησιμοποιείται για την απολύμανση ενυδρείων, εξήγησε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Banner Health του Φοίνιξ.

Η φωσφορική χλωροκίνη πράγματι είναι η δραστική ουσία στο ανθελονοσιακό σκεύασμα που ο Τραμπ επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες πως ενδέχεται να φανεί καθοριστικό στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ασθένεια COVID-19.

Το Σάββατο, ο Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι ο συνδυασμός της υδροξυχλωροκίνης με ένα αντιβιοτικό, την αζιθρομυκίνη, υπάρχουν «αληθινές πιθανότητες» να αποδειχθεί πως θα «αλλάξει το παιχνίδι» όσο ελάχιστα άλλα σκευάσματα «στην ιστορία της ιατρικής».

Χθες Δευτέρα, υπερθεμάτισε, δηλώνοντας πως η χλωροκίνη ίσως αποδειχθεί «θείο δώρο».

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες και σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, μετρίασε πάντως τον ενθουσιασμό του ενοίκου του Λευκού Οίκου, θυμίζοντας πως οποιαδήποτε θεραπεία πρέπει να υποβάλλεται σε δοκιμές, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της χρήσης της.

«Η χλωροκίνη, ανθελονοσιακό φάρμακο, δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ή την πρόληψη του ιού» SARS-CoV-2, τόνισε το νοσοκομείο Μπάνερ σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα εγκεκριμένη θεραπεία, ούτε εμβόλιο για την αντιμετώπιση ή την πρόληψη της ασθένειας COVID-19, αν και ερευνητές μελετούν πλέον υπάρχοντα σκευάσματα και εργάζονται πάνω σε πειραματικά φάρμακα και εμβόλια. Προς το παρόν, στους περισσότερους ασθενείς προσφέρεται μόνο υποστηρικτική περίθαλψη.

«Με δεδομένη την αβεβαιότητα γύρω από την COVID-19, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κόσμος που προσπαθεί να βρει τρόπους να προλάβει ή να θεραπεύσει τον ιό, αλλά η αυτοθεραπεία με φάρμακα δεν είναι σωστός τρόπος να γίνει αυτό», τόνισε ο Δρ. Ντάνιελ Μπρουκς, διευθυντής του κέντρου ενημέρωσης για τις δηλητηριάσεις και τις φαρμακευτικές ουσίες στο νοσοκομείο Μπάνερ.

Ο Δρ. Μπρουκς προέτρεψε την ιατρική κοινότητα να μην συνταγογραφεί σκευάσματα με δραστική ουσία τη χλωροκίνη σε ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

«Το τελευταίο που θέλουμε αυτή τη στιγμή είναι να πλημμυρίσουν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών με ασθενείς που θεώρησαν ότι ανακάλυψαν κάποια γενική κι αόριστη και άκρως ριψοκίνδυνη θεραπεία, που ενδεχομένως θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους», εξήγησε.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Συλλογή από τσάντες Hermes και Chanel πωλήθηκε 3,2 εκατ. δολ.

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος με έδρα το Χονγκ Κονγκ Τζόζεφ Λάου πούλησε 77 «κομμάτια» από τη συλλογή του σε δημοπρασία του διεθνούς οίκου Sotheby’s

Μέριμνα από το Δήμο Καστοριάς για τους επαγγελματίες αγρότες και καθημερινή φροντίδα για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας

Μέριμνα από το Δήμο Καστοριάς για τους επαγγελματίες αγρότες και καθημερινή φροντίδα…

Αρκούδα πήγε το μωρό της στην παιδική χαρά και εκείνο ξετρελάθηκε

Θέλησαν να περάσουν μία ξέγνοιαστη οικογενειακή μέρα γεμάτη διασκέδαση.

«The Lord of the Rings»: Νέο teaser για τη σειρά του Amazon Prime (βίντεο)

Το «The Lord of the Rings: The Rings of Power», το οποίο…

Γουίλ Σμιθ: Η αρρώστια της συζύγου του, οι δυσκολίες, το «αστείο» που τον εξόργισε και το χαστούκι στα Όσκαρ

Άναυδοι έμειναν όσοι ήταν παρόντες στην απονομή των βραβείων Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής,…

Ο Ράμα «στερεί» το δικαίωμα ψήφου από τους Βορειοηπειρώτες

«Η κίνηση αυτή του Ράμα δείχνει πως βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και…

Ελληνοτουρκικά: Δοκιμαστικό μορατόριουμ και μετάθεση της δύσκολης ατζέντας

Ηρεμα… νερά θα επικρατήσουν όπως όλα δείχνουν  στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τους επόμενους…

Κίνα: Ουρές για την αρκούδα που μοιάζει με άνθρωπο

Το βίντεο που έγινε viral και οι τουρίστες που συρρέουν στον ζωολογικό κήπο για να δουν από κοντά τι συμβαίνει

Πανδημία Covid 19: Η εβδομαδιαία αναφορά (28-9-2020 έως 4-10-2020) για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Πανδημία Covid 19: Η εβδομαδιαία αναφορά (28-9-2020 έως 4-10-2020) για την…