Concept to represent the 2020 virus threat Coronavirus, blood in a test tube.

Κορονοϊός: Στους 67 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξαν άλλοι 4 άνθρωποι

Διαρκή εξάπλωση σημειώνει στην Ελλάδα ο κορονοϊός όπου πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 67.

Συγκεκριμένα, άλλοι τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί οι οποίοι νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός”, “Σωτηρία”, “Αττικόν” και ΑΧΕΠΑ.

Η εικόνα έχει αλλάξει μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από τη χθεσινή ενημέρωση του κ. Τσιόδρα όπου στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευή ο απολογισμός ήταν 59 θάνατοι και 1.613 επιβεβαιωμένα κρούσματα συνολικά.

Οι δηλώσεις του κ. Τσιόρδα

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε με έμφαση ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε «γιατί αν συμβεί αυτό ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα». Όπως είπε, αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς» και πρόσθεσε ότι μπορούμε να χαρούμε αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων. «Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένοι μέσα. Αυτά τα μέτρα που εφαρμόζουμε κάθε μέρα σώζουν ζωές», είπε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων όταν τα στοιχεία είναι εμπεριστατωμένα και μας δείχνουν ότι είναι κάτι που θα μπορούμε να το κάνουμε.

Επιπλέον, χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έφθανε τους 92, από τους οποίους 23 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη. Το 70% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη, 49 από αυτούς ήταν άνδρες και 10 γυναίκες. Οι 11 ασθενείς που βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη και αρκετοί υποκείμενα νοσήματα. Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσωπικό του ΕΚΑΒ αλλά και το κέντρο επιχειρήσεων του Κέντρου για τις αδιάκοπες προσπάθειές τους 24 ώρες το 24ωρο στη μάχη για τον κορονοϊό. Με θερμά λόγια αναφέρθηκε και στους γιατρούς των ΜΕΘ, οι οποίοι όπως είπε προσφέρουν υψηλής ποιότητας φροντίδα στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς. «Εξακολουθούμε να βλέπουμε και τα δύσκολα περιστατικά, να γίνονται καλά και να επιστρέφουν σπίτι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι «όσο η επιδημία μένει σε βραδεία πορεία θα τους δίνουμε χώρο να κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Ελπίδες από νέο πειραματικό φάρμακο

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ο Σ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην ανακάλυψη ενός πειραματικού φαρμάκου από κινέζους επιστήμονες, το οποίο γεννά ελπίδες στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Όπως είπε ο ίδιος, τα φάρμακο αυτό φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό από άλλα διαθέσιμα φάρμακα για τη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός, αλλά και σε αυτή την περίπτωση εξήγησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε στην πράξη την αποτελεσματικότητά του.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Κερατσίνι: Φρίκη από τα βασανιστήρια του 42χρονου – Χιλιάδες έβλεπαν live την κακοποίηση ατόμων ΑμεΑ

Πάνω από 22.000 άτομα πλήρωναν για να δουν live

Λάρισα: Τη χτύπησε και στη συνέχεια την έσυρε με το αυτοκίνητο στο οδόστρωμα, τραυματίζοντάς την (βίντεο)

Λάρισα: Τη χτύπησε και στη συνέχεια την έσυρε με το αυτοκίνητο στο οδόστρωμα, τραυματίζοντάς την (βίντεο)

Ερντογάν: «Αιμοβόρος βρυκόλακας ο Νετανιάχου» – Οι ΗΠΑ συντελούν στη γενοκτονία των Παλαιστινίων

Ερντογάν: «Αιμοβόρος βρυκόλακας ο Νετανιάχου»

Γιατί οι Τούρκοι τρέμουν με την προμήθεια των αποβατικών AAV-7 από την Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Η έγκριση από την Βουλή για την προμήθεια συνολικά 74 αμφίβιων τεθωρακισμένων…

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιχμηρή πρώτη αντίδραση Ζελένσκι στην πρόταση Πούτιν – «Είναι απαράδεκτη»

Η ουκρανική κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση του Βλαντίμιρ Πούτιν 

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την πορείας της Εποχικής Γρίπης στην Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την πορείας της  Εποχικής Γρίπης στην…

Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων στις Πασχαλινές Διακοπές

    Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων στις Πασχαλινές Διακοπές

Συγκίνηση για τη μικρή Λυδία: 5.000 οικογένειες ζήτησαν να αναλάβουν την επιμέλειά της

Η μητέρα του καθ΄ ομολογίαν συζυγοκτόνου παρέδωσε σήμερα τη μικρή Λυδία στην…