Κορωνοϊός: Ενισχύεται το σενάριο γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας -Από τι θα εξαρτηθεί

Mεγάλες αλλαγές φέρνει ο κορωνοϊός στην καθημερινότητά μας, καθώς από σήμερα Τετάρτη όλα τα καταστήματα λιανικής – πέρα από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, υπηρεσίες delivery, ταχυδρομεία, βενζινάδικα και συνεργεία κ.ά. – θα κλείσουν.

 

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη στη μεγάλη μάχη απέναντι στον φονικό ιό που έχει εξαπλωθεί στον πλανήτη. Στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με λεξιλόγιο παρόμοιο με αυτό με του Εμανουέλ Μακρόν και έκανε λόγο για «πόλεμο με αόρατο εχθρό», ενώ προειδοποίησε για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε για «πόλεμο» μέχρι το Μάϊο, χρονικό διάστημα πολύ μεγάλο για να μην υπάρξουν πρόσθετα πιο σκληρά μέτρα, τα οποία, άλλωστε, ο ίδιος άφησε να αιωρούνται: «Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. Γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία. Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά: Κατά του νόμου και κατά της ζωής. Το ίδιο ισχύει και για όσους διασπείρουν τον ιό της παραπληροφόρησης με ανυπόστατες φήμες. Γιατί ο πανικός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τη νόσο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Παρά τη διάψευση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα βαδίζει προς μία καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, στα πρότυπα της Ιταλίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, της Σερβίας. Αν, μάλιστα, πολλαπλασιαστούν τα φαινόμενα που κατήγγειλε ο δήμαρχος Θερμαϊκού για συμπλοκές πολιτών με την αστυνομία, καθώς δεν επέστρεφαν σπίτι τους, τότε το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, μοιάζει μονόδρομος.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακάλεσε τις άδειες όλων των αστυνομικών προκειμένου να είναι ενισχυμένες οι δυνάμεις που θα επιβάλλουν την τάξη και θα ελέγχουν την κυκλοφορία.

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Οι καθημερινές ενημερώσεις από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά αλλά και η συλλογή των στοιχείων από όλη την ελληνική επικράτεια θα καθορίσουν και τη στρατηγική της κυβέρνησης.

 

Σε κάθε περίπτωση εφόσον αποφασιστεί το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα υπάρξει νέο διάγγελμα από τον πρωθυπουργό, πολύ πιθανά μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Για πρώτη φορά μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

 Για πρώτη φορά μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Σε μονόκλινο VIP κελί με τηλέφωνο, τηλεόραση και ντους θα οδηγηθεί ο Σαρκοζί

Ποια είναι η ιστορική φυλακή La Sante

Παύλος Κοντογιαννίδης για καταγγελίες: Τον γερό σεισμό δεν τον έχουμε νιώσει ακόμη

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης σχολιάζει τις καταγγελίες για Λιγνάδη και μιλάει για «σεισμό»…

Πανελλαδική κινητοποίηση από μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία: Με την τέχνη οι διεκδικήσεις

Τι ζητούν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία

Σφραγίστηκε οριστικά το Τσέρνομπιλ από γιγαντιαίο σκέπαστρο ( vid)

Σφραγίστηκε οριστικά το Τσέρνομπιλ από γιγαντιαίο σκέπαστρο (pics & vid)

Σε πλήρη λειτουργία η τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τον κορονοϊό

Σε πλήρη λειτουργία η τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τον κορονοϊό

Αυτός είναι ο σχεδιαστής μόδας που γέμισε με κοκαΐνη την κοσμική Αθήνα

Table of Contents Hide Ποιος είναι ο «σχεδιαστής της κόκας» που συνελήφθη…

31 σκίτσα που δείχνουν τι πηγαίνει λάθος με τη σημερινή κοινωνία

Η τέχνη δεν δημιουργείται μόνο για να προκαλέσει οπτική ευχαρίστηση, αλλά και για να μεταφέρει ιδέες και να προκαλέσει σκέψη.

Ο κύριος Αποστόλης από το Πευκί, που έσωσε το σπίτι του με ένα κλαδί, εξήγησε τη δύναμη που βρήκε να τα βάλει με τις φλόγες.

Ο κύριος Αποστόλης από το Πευκί, που έσωσε το σπίτι του με…

Αντετοκούνμπο και Σενγκούν βάζουν τέλος στην κόντρα τους

Ο αθλητισμός ενώνει, γράφει ο Γιάννης – Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τους Έλληνες, λέει ο Τούρκος