«Σύντομα δεν θα μετράμε αριθμό κρουσμάτων», ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για μια νέα λογική βάσει της οποίας οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνονται πιο στοχευμένα, σε όσους δηλαδή είναι ευάλωτοι και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη νέα φάση του κορωνοϊού και στην αποκλιμάκωση της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε κοντά στην αλλαγή του testing», αποκάλυψε μιλώντας στο ACTION24 και την εκπομπή «BRIEFING» ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε, ήταν πολύ σημαντικό να δοθεί μεγάλο βάρος στην καταγραφή κρουσμάτων όταν επικράτησε η μετάλλαξη Δέλτα, όμως πλέον βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της πανδημίας. «Η μετάλλαξη Όμικρον, δίνει πολλαπλές αλλά ήπιες νοσήσεις και για αυτό τα δεδομένα αλλάζουν», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα σταματήσουμε να μαθαίνουμε τα καθημερινά κρούσματα, όπως γνωρίζουμε εδώ και δύο χρόνια πανδημίας, ο κ. Πλεύρης εξήγησε πως μπαίνουμε σε μια νέα λογική όπου οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνονται πιο στοχευμένα. Δηλαδή, σε όσους είναι ευάλωτοι και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα.

«Είμαστε κοντά στην αλλαγή του τρόπου μέτρησης των κρουσμάτων, αλλά αυτό θα γίνει σε ένα χρονικό περιθώριο όπου θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Θ. Πλεύρη.

ΠΗΓΗ:https://www.typosthes.gr/

You May Also Like

Ένωση Δικαστών: Η Πολιτεία να καθορίσει αμοιβή για όσους κληρώνονται στις εφορευτικές

Ένωση Δικαστών: Η Πολιτεία να καθορίσει αμοιβή για όσους κληρώνονται στις εφορευτικές

Μόνιμες θέσεις στο Λιμενικό, με απολυτήριο Λυκείου: Τα απαραίτητα προσόντα

Μόνιμες θέσεις στο Λιμενικό, με απολυτήριο Λυκείου: Τα απαραίτητα προσόντα

Θεσσαλονίκη: Ογκολόγος του Θεαγενείου θησαύριζε δίνοντας σε καρκινοπαθείς φάρμακο – μαϊμού

Τα χρήματα που επιβεβαιώθηκε ότι εισέπραξε από το 2017 μέχρι την περίοδο της καταγγελίας ξεπερνούν τις 130.000 ευρώ.

Οι βοσκότοποι στον αέρα, νέα κατανομή από τις Περιφέρειες

Ομολογία αποτυχίας στο θέμα της διαχείρισης των βοσκοτόπων, συνιστά η νέα τροπολογία…

Σήμερα της Αναλήψεως του Κυρίου: Tι γιορτάζουμε και ποιοι γιορτάζουν

Table of Contents Hide Σήμερα της Αναλήψεως του Κυρίου: Tι γιορτάζουμε και…

Πανελλαδικές 2024: Μαθητής από τον Βόλο έγραψε 19.620 μόρια

Eνδιαφερόταν να εισαχθεί σε σχολή Υγείας και στόχος του είναι να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη

Θανάσιμος Τραυματισμός Στελέχους του Στρατού Ξηράς

Θανάσιμος Τραυματισμός Στελέχους του Στρατού Ξηράς

Μέτρα στήριξης: Πώς θα στηριχθούν για τον Ιανουάριο εργαζόμενοι και επιχειρήσεις

Μέτρα στήριξης: Πώς θα στηριχθούν για τον Ιανουάριο εργαζόμενοι και επιχειρήσεις

Δημόσιο: Έχετε sms στο κινητό σας – Τι είναι το notify.gov.gr

Table of Contents Hide Δημόσιο: Έχετε sms στο κινητό σας – Τι…

Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων

Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων