Κρήτη: Αγοράκι που πάσχει από καρκίνο εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του

Το 2χρονο αγοράκι, η μητέρα του οποίου έχει εξαφανιστεί εγκαταλείποντάς το, ζούσε κάτω από σοκαριστικά ακατάλληλες συνθήκες

Τον «Γολγοθά» που ανεβαίνει ένα παιδάκι από την Κρήτη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, αποκάλυψε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Όπως ανέφερε, πριν από μικρό χρονικό διάστημα, ο οργανισμός ενημερώθηκε πως το 2χρονο αγοράκι, η μητέρα του οποίου είχε εξαφανιστεί εγκαταλείποντάς το, έπασχε από καρκίνο και ζούσε κάτω από σοκαριστικά ακατάλληλες συνθήκες.

Το «Χαμόγελο» βρέθηκε στο σπίτι όπου ζούσε το παιδάκι, με τον κ. Γιαννόπουλο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αν δεν πέθαινε από καρκίνο, θα πέθαινε σίγουρα από την παραμέληση και τον τρόπο που ζούσε».

Μετά από παρέμβαση του Αρείου Πάγου, καθώς υπήρχαν διάφορα νομικά κωλύματα, το παιδάκι βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του «Χαμόγελου» με τον κ. Γιαννόπουλο να αναφέρει πως ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και το παιδί είναι έτοιμο να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, με τις ευχές όλων να το συντροφεύουν στη δύσκολη μάχη που καλείται αν δώσει σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία.

Οι κίνδυνοι παραμένουν πολλοί για τον μικρούλη, ωστόσο πλέον έχει αυτό που του έλειψε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο, την αγάπη, τη στοργή, την οικογένεια. Όπως άλλωστε ανέφερε και ο κ. Γιαννόπουλος το 2χρονο αγοράκι δεν έχει γονείς, ή άλλους συγγενείς, «η μοναδική οικογένειά του είναι το Χαμόγελο».

Μάλιστα σε μια μικρή περιπέτεια που αντιμετώπισε πριν από δύο βράδια το αγοράκι όλοι οι άνθρωποι του οργανισμού -«όσοι το μεγαλώνουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου- στάθηκαν δίπλα του σαν να είναι παιδί τους.

Γιατί τελικά το «Χαμόγελο του Παιδιού», που χθες έκλεισε 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά, έχει καταφέρει όχι μόνο να είναι ένας οργανωμένος εθελοντικός οργανισμός που βρίσκεται κάθε στιγμή στο πλευρό όποιου παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο ή έχει ανάγκη σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά κυρίως να γίνει η αγκαλιά για όλα τα παιδιά που έχει κληθεί να στηρίξει.

«Αυτό που προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια στο Χαμόγελο είναι να κρατήσουμε τον χαρακτήρα του ημερολογίου του Αντρέα», είπε ο κ. Γιαννόπουλος εμφανώς συγκινημένος και σίγουρα αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του οργανισμού που θα έπρεπε να συμπεριλάβει στον συγκινητικό απολογισμό του στον γιό του, ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» παραμένει η ευχή ενός παιδιού για τα άλλα παιδιά!

protothema.gr

You May Also Like

Αγρότες: Δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματά μας – Θα αποφασίσουμε στα μπλόκα

Στα μπλόκα οι αποφάσεις από τους αγρότες – «Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας»

Σε διαθεσιμότητα ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική άδεια στον επόπτη

Ο επόπτης πήρε ένα μήνα άδεια χωρίς να τον εξετάσουν οι γιατροί

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυτοί είναι οι τρεις Έλληνες κατηγορούμενοι

.Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι τρεις Έλληνες συλληφθέντες

Τουλάχιστον 35 νέες καταγγελίες για τον «γιατρό μαϊμού». Φέρεται να εξαπάτησε και συγγενικό του πρόσωπο που πέθανε. Τι ανέφερε στην απολογία του…

Τουλάχιστον 35 νέες καταγγελίες για τον «γιατρό μαϊμού». Φέρεται να εξαπάτησε και…

Παπαστράτος: Δωρεά 50 καινούργιων αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Παπαστράτος: Δωρεά 50 καινούργιων αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Λοβέρδος στο ΕΡΤΝews: Έχω καθήκον να στηρίξω την πατρίδα μου όταν κινδυνεύει να γίνει Γαλλία

΄΄Δεν έχω πρόβλημα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ΄΄!

ΕΜΑ Α.Ε. – Δωρεά 20.000 ευρώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ανακούφιση των πυρόπληκτων

ΕΜΑ Α.Ε. – Δωρεά 20.000 ευρώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την…

Τουρισμός για όλους: Πώς θα πάρετε επιδότηση 30 ευρώ ανά διανυκτέρευση

Τουρισμός για όλους: Πώς θα πάρετε επιδότηση 30 ευρώ ανά διανυκτέρευση

Βασίλης Καλογήρου: Τι απαντά η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ για τα περί αρπαγής που λένε οι συγγενείς του

Οι χρόνοι που δίνονται από τον μάρτυρα δεν ταιριάζουν με τον χρόνο εξαφάνισης του Βασίλη Καλογήρου.

Βίλα «φάντασμα»: Ρημάζει «το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη» – Ερειπωμένο το ιστορικό αρχοντικό της Παλλήνης

Εικόνες ντροπής έρχονται από την ιστορική Βίλα Λεβίδη στην Παλήνη όπου έχει φιλοξενήσει μεγάλες…