Η εταιρία Belterra, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά μετοχών της εταιρίας Helanor, αυξάνοντας σημαντικά την κυριαρχία της στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα επεκτείνονται με τελευταία κίνηση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την εξαγορά μετοχών της εταιρίας Helanor, μια κίνηση που θα τον καταστήσει ως έναν εκ των πιο σημαντικών μετόχων της ΟΛΘ ΑΕ και απόλυτο κυρίαρχο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη (2/2) επισημοποιήθηκε η συμφωνία της Belterra Investments Ltd, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, με δύο σημαντικούς μετόχους της εταιρείας, τη Deutsche Invest Equity Partners GmbH(DIEP) και την Transconnect AG.

Η επίσημη κοινή ανακοίνωση αναφέρει:

«Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2021, ανακοινώνεται η συμφωνία, υπό την αίρεση της έγκρισης από την επιτροπή Ανταγωνισμού, μεταξύ της Helanor Holdings Ltd. (εταιρεία ιδιοκτησίας 100% της Deutsche Invest Equity Partners GmbH) και της Belterra Investments Ltd., σύμφωνα με την οποία η Belterra θα αποκτήσει, και η Helanor Holdings Ltd. θα πουλήσει, το 70% των μετοχών της, στην εταιρεία Melbery Investments Ltd., σημαντικό έμμεσο μέτοχο της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Διευκρινίζεται ότι με την παρούσα συμφωνία δεν πραγματοποιείται καμία μεταβίβαση μετοχών. Εφ’ όσον υπάρξει έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τότε θα πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση. Η Melbery είναι κατά 66,67% μέτοχος της SEGT, με έδρα την Κύπρο, η οποία κατέχει το 67% των μετοχών της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε.

Στην περίπτωση έγκρισης της συμφωνίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Belterra Investments Ltd. θα καταστεί ο μοναδικός μέτοχος της Melbery (θα κατέχει το 100% των μετοχών της Melbery) και θα καταστεί ο μεγαλομέτοχος της SEGT με άμεσο ποσοστό 66,67% (δεν κατέχει έμμεσα μετοχές της SEGT).

H πωλήτρια Helanor, καθώς και οι μέτοχοι αυτής, Deutsche Invest Equity Partners GmbH(DIEP) και Transconnect AG, έλαβαν την απόφαση αποεπένδυσης από την Melbery και συνεπώς από την ΟΛΘ Α.Ε. βάσει και της επενδυτικής τους πολιτικής. H αγοράστρια Belterra Investments Ltd. προχώρησε στην απόφαση αγοράς του ανωτέρω ποσοστού μετοχών υπό την ανωτέρω αίρεση έγκρισης, στα πλαίσια της συνεπούς επενδυτικής πολιτικής της για επέκταση σε συγκεκριμένους κλάδους στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στη διαχείριση λιμένων».

ΠΗΓΗ:https://www.gazzetta.gr

You May Also Like

To καλύτερο αφεντικό του κόσμου: Έδωσε σε κάθε υπάλληλο 10.000$ και 2 αεροπορικά εισιτήρια Α’ θέσης (vid)

Η Sara Blakely γνώρισε την αποθέωση από τις υπαλλήλους της, όταν ανακοίνωσε…

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας και πόσο θα κοστίσει

Περιορισμένης κλίμακας θα είναι τελικά οι αλλαγές που θα πραγματοποιήσει και φέτος…

«Άνοιξε» για όσους διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους πριν το 2022 το ενισχυμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία με επιδότηση έως 36.000 €

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

18 λ. πριν Youth Pass: Έως πότε οι αιτήσεις των νέων για τα 150 ευρώ

Πότε και πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Αυξήσεις μισθών σχεδιάζουν εντός του έτους 7 στις 10 επιχειρήσεις

Το 72% των ελληνικών επιχειρήσεων προτίθενται να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους εντός του έτους

Voucher 800 ευρώ το μήνα ανά παιδί για 2.500 παιδιά με αναπηρία ή αναπτυξιακές διαταραχές

Voucher των 800 ευρώ το μήνα ανά παιδί θα λάβουν 2.500 παιδιά και οι οικογένειες τους

Καταστράφηκαν 14.000 στρ. μηλοκαλλιέργειας Καστοριάς λόγω ηλιακών εγκαυμάτων (VIDEO)

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει το τυπικό χρώμα του φλοιού, με αποτέλεσμα τα μήλα να χάνουν την εμπορική τους αξία.