Με τα δυο πληρώματα που έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο , το διπλό σκιφ των γυναικών και την τετράκωπο άνευ των ανδρών θα πάρει μέρος η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που ξεκινάει την Παρασκευή 6 Μαΐου στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας.

Οι Σοφία Ασουμανάκη- Κατερίνα Νικολαΐδου (διπλό σκιφ) καθώς και οι Γιάννης Χρήστου-Γιώργος Τζιάλλας-Γιάννης Τσίλης-Διονύσης Αγγελόπουλος (τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου) βρίσκονται ήδη στην γερμανική πόλη συνοδευόμενοι από τον τεχνικό σύμβουλο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τόλη Παλαιοπάνο προκειμένου να πάρουν μέρος στον ένα από τους δυο σημαντικούς αγώνες πριν από τους Ολυμπιακούς του ερχόμενο καλοκαιριού αφού θα αγωνιστούν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης (27-29/5).

Στόχος και των δυο πληρωμάτων οι καλύτερες δυνατές εμφανίσεις και η διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος προκειμένου να διατηρηθεί και η παράδοση που θέλει την Ελλάδα να κατακτά μετάλλια σε όλα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί από την αναβίωση του θεσμού από το 2007 και μετά.

Στα εννέα αυτά χρόνια που διεξάγονται Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η Ελλάδα έχει κατακτήσει συνολικά 28 μετάλλια εκ των οποίων 20 χρυσά , 7 ασημένια κι ένα χάλκινο. Στο Ευρωπαϊκό του 2015 στο Πόζναν της Πολωνίας η ελληνική ομάδα είχε κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο (ΦΩΤΟ) με την τετράκωπο άνευ έχοντας την ίδια ακριβώς σύνθεση με αυτή που θα αγωνιστεί και στο Βρανδεμβούργο. Μάλιστα ήταν το 8ο μετάλλιο της Ελλάδας στα 8 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο ίδιο αγώνισμα.

Στο Ευρωπαϊκό του Πόζναν είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση το πλήρωμα του διπλού σκιφ των γυναικών με τις Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαϊδου οι οποίες παρά τις λίγες εβδομάδες που δούλευαν μαζί , έχασαν στις λεπτομέρειες την είσοδό τους στον τελικό και τελικά πήραν την 1η θέση στον μικρό τελικό και την 7η θέση στη γενική.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βρανδεμβούργου θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 500 αθλητές κι αθλήτριες από 34 χώρες της Ευρώπης στα 17 αγωνίσματα που θα διεξαχθούν το τριήμερο.

Τα ελληνικά πληρώματα θα αγωνιστούν στα προκριματικά της Παρασκευής και συγκεκριμένα από τις 13:45 έως τις 14:00 (ώρα Ελλάδος) περίπου. Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί ενώ την Κυριακή η αυλαία θα πέσει με τους τελικούς που θα μεταδοθούν απευθείας από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Κύργιος για 32χρονη θεατή του Wimbledon: «Μοιάζει σαν να ‘χει πιει 700 ποτά, διώξ’ την!»

Κύργιος για 32χρονη θεατή του Wimbledon: «Μοιάζει σαν να ‘χει πιει 700…

Final Four 2024: Ο χαρούμενος Γιάννης βγάζει βίντεο τον κόσμο του Παναθηναϊκού (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βγάζει βίντεο τον κόσμο του Παναθηναϊκού (vid)

Επιστροφή στη αγωνιστική δραση για τον ΓΠΟ Καστοριάς με ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΑΕΚ.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά σε σύνδεσμο στο YouTube

1994-1995 Πρωταθλήτρια από την Γ’ και άνοδος στην Β’ Εθνική

1994-1995 Πρωταθλήτρια από την Γ’ και άνοδος στην Β’ Εθνική

Φιορεντίνα: Αποθέωσαν το κορίτσι που έβρισε τη Γιουβέντους live κατά την παρουσίαση των ομάδων – Βίντεο

Ένα από τα παιδιά που συνόδευαν τους παίκτες στο ματς κόντρα στη Μόντσα κέρδισε τις καρδιές των οπαδών της ομάδας του

Αποτελέσματα αγώνων τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς-άροσις για το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025

Αποτελέσματα αγώνων τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς-άροσις

Τα «παγώνει» όλα ο Μαρινάκης. Απόφαση για τον Ολυμπιακό λόγω πανδημίας

Τα «παγώνει» όλα ο Μαρινάκης. Απόφαση για τον Ολυμπιακό λόγω πανδημίας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για νοσηλευτές και διασώστες από την Ε.Π.Σ. Καστοριάς

Πρόσκληση ενδιαφέροντος  για νοσηλευτές και διασώστες από την Ε.Π.Σ. Καστοριάς

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για την Ακαδημία του Παναργειακού!

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για την Ακαδημία του Παναργειακού!