Μάκης Βορίδης: Δεσμεύουμε 31 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της στοχευμένης και ουσιαστικής στήριξης που παρέχει το Υπουργείο στους πληττόμενους κλάδους του πρωτογενούς τομέα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, προχώρησε στη δέσμευση ποσού ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας.

 

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα και δικαιούχοι της ενίσχυσης καθορίζονται οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν μονάδα της οποίας το κοπάδι παραδίδει τουλάχιστον 100 κιλά γάλα.

 

Διευκρινίζεται ότι για τα νησιά στα οποία δεν λειτουργεί τυροκομική μονάδα, αίρεται η υποχρέωση παράδοσης γάλακτος.

 

Σε δήλωση του ο Υπουργός επισημαίνει τα εξής:

 

«Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο και προκειμένου να εμπεριστατωθεί πλήρως το μέγεθος της ζημίας που έχει υποστεί ο πληγείς κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας από τον κορωνοϊό, δεσμεύσαμε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ποσό το οποίο πρόκειται να κατανείμουμε με δίκαιο τρόπο στους κτηνοτρόφους μας για τη στήριξη τους. Το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει σταδιακά όλους τους κλάδους που έχουν πληγεί και να δημιουργεί τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το άκρως σημαντικό για την ελληνική οικονομία παραγωγικό τους έργο».

 

Η πρόταση αυτή θα διαβιβαστεί άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου και αναμένεται η έγκριση της.

 

You May Also Like

Φόβοι για προσφυγικό «μετασεισμό»

Για δύσκολο Μάρτιο στο Αιγαίο ετοιμάζεται η κυβέρνηση, καθώς ο σεισμός στην Τουρκία μπορεί να προκαλέσει πίεση στα σύνορα

Α. Τσίπρας για κακοκαιρία “Μπάλλος”: Δεν έχουμε ξαναζήσει ένα Κράτος που να μην λειτουργεί καθόλου

Α. Τσίπρας για κακοκαιρία “Μπάλλος”: Δεν έχουμε ξαναζήσει ένα Κράτος που να…

Θρήνος για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Έθαψε τον μέντορά του

Πιθανώς μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του περνάει ο…

Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις μέσα σε 48 ώρες για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ – Cisco στην κυβερνοασφάλεια

    Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις μέσα σε 48 ώρες για το…

«Ψηλά Το Κεφάλι. Είμαστε Μαζί Σας, Είστε Ήρωες», Φώναζαν Στους Επτά Αστυνομικούς Του Περάματος (Video)

Απόφαση για την υπόθεσή τους δεν αποκλείεται να βγει μέχρι και το…

Νεκροί αστυνομικός υποδιευθυντής και η σύζυγός του σε τροχαίο

Ανετράπη η μηχανή τους από μπαγκαζιέρα προπορευόμενου οχήματος

Πέθανε ο Μίμης Δομάζος

Σε ηλικία 83 χρόνων ο Μίμης Δομάζος έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή την Παρασκευή (24/1).

Έφτασε στη Σαντορίνη ο Πρωθυπουργός

Στη Σαντορίνη έφτασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη στιγμή που η έντονη σεισμική δραστηριότητα εξακολουθεί να δοκιμάζει τους κατοίκους των Κυκλάδων.