#image_title

Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αλλαγή. Η Δημοκρατία θα νικήσει!

Πέρασαν σαράντα εννέα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ακόμα και σήμερα τα μηνύματα που αντλούνται από την ιστορική επέτειο συγκρατούν μοναδικά τη δυναμική τους.

 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν μόνο μια μαζική εναντίωση της νέας γενιάς της εποχής κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών και τα ξένα στηρίγματα τους. Μια εξέγερση ενάντια στον φασισμό και υπέρ της δημοκρατίας. Εκκινούσε από την ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος, όπου θα ικανοποιείται το δικαίωμα όλων στην μόρφωση, στην κοινωνική δικαιοσύνη και ενάντια σε κάθε μορφή αυταρχισμού.

 

Όλα αυτά συμπυκνώθηκαν στο ιστορικό πλέον σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Το σύνθημα αυτό δεν αποτέλεσε μόνο πηγή έμπνευσης για ολόκληρες γενιές μετέπειτα, αλλά παράλληλα αποδείχθηκε ένα σύνθημα που προκαλούσε αποστροφή σε κάθε λογής αντιδραστικούς κύκλους, που ακόμα και σήμερα για τους δικούς τους λόγους προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να υποτιμήσουν τη σημασία της εξέγερσης του 1973.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας. Το αίτημα για ένα καλύτερο μέλλον παραμένει ζωντανό και ορίζει το σήμερα. Ιδίως σε εποχές που αντιμετωπίζουμε νέες μορφές αυταρχισμού και ανελευθερίας. Μπροστά σε μία πολιτική εξουσία που λεηλατεί την κοινωνία για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ταυτόχρονα δεν σέβεται το κράτος δικαίου και την ιδιωτική ζωή των πολιτών. Βρισκόμαστε με άλλο τρόπο σε ένα κομβικό σημείο. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου θα θυμίζει για πάντα ότι κάθε αυταρχικό καθεστώς πέφτει μπροστά στους αγώνες των πολιτών για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Ο λαός έχει τη δύναμη να ορίζει το μέλλον του μακριά από αυτούς που δεν σέβονται τις ελευθερίες και τη δημοκρατία. Μακριά από αυτούς που λεηλατούν τη ζωή του. Η Δημοκρατία θα νικήσει!

You May Also Like

Παπαρρόδεια 2023: Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Κοινοτήτων Δισπηλιού και Υπάτης

Δισπηλιού του Δήμου Καστοριάς και Υπάτης του Δήμου  Λαμιέων

Εκδήλωση με θέμα “Βογατσιώτες Δωρητές και Ευεργέτες”, με αφορμή τον εορτασμό των Δραγουμείων

Εκδήλωση με θέμα “Βογατσιώτες Δωρητές και Ευεργέτες”, με αφορμή τον εορτασμό των…

«Ενεργειακή Αναβάθμιση στα κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς», πρ 2.000.000,00€

«Ενεργειακή Αναβάθμιση στα κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς», πρ 2.000.000,00€

Ειδικό βοήθημα 240 ευρώ σε ανέργους που δεν παίρνουν επίδομα

Ειδικό βοήθημα 240 ευρώ σε ανέργους που δεν παίρνουν επίδομα  

Π.Δ.Μ.: Οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στήριξης στο Μέτρο της Συνεργασίας (Μέτρο 16) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, μέχρι τις 03/12/2018

Π.Δ.Μ.: Οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στήριξης στο Μέτρο της Συνεργασίας…

Αλήθειες για τις συνέπειες της απογραφής και τολμηρές προτάσεις από τον Ζήση Τζηκαλάγια

Παρακολουθείστε την συνέντευξή μου στον Δημοσιογράφο Κώστα Μαυρίδη για το δελτίο ειδήσεων…

H Μαρία Αντωνίου στον επίσημο εορτασμό της “Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας”

H Μαρία Αντωνίου στον επίσημο εορτασμό της “Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας”

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Ένα βήμα μπροστά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των Δήμων η λειτουργία της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Αδήλωτων Τετραγωνικών της Κ.Ε.Δ.Ε.

  Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Ένα βήμα μπροστά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό…

Χαρακτηρίστηκαν ως πειραματικά, κατόπιν σχετικής πρότασης του Διευθυντή της Δ.Π.Ε. Καστοριάς, Δρ Αναστάσιου Ξανθόπουλου το 10ο Δημοτικό Σχολείο και το 9ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς

Χαρακτηρίστηκαν ως πειραματικά, κατόπιν σχετικής πρότασης του Διευθυντή της Δ.Π.Ε. Καστοριάς, Δρ…