Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, η μουσική και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώνουν όλους τους Έλληνες.

Οι μαθητές/τριές μας, με την ερμηνεία και τη σκηνική παρουσία τους, κατάφεραν να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα και δάκρυα συγκίνησης στους θεατές!

Οι 123 μαθήτριες και μαθητές, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, καταχειροκροτήθηκαν το βράδυ της 1ης Ιουνίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της κωμοπόλεώς μας, για την υπέροχη παρουσίαση της μουσικοχορευτικής θεατρικής παράστασης του Θέμη Μουμουλίδη,”Ποιός τη Ζωή μου”.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος με θέμα τη Ζωή και το Έργο του διάσημου συμπατριώτη μας. Στους μαθητές μας μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος, δόθηκε η ευκαιρία  μαζί με το Μίκη Θεοδωράκη, να γνωρίσουνσπουδαίους Έλληνες ποιητές και στιχουργούς, τα έργα των οποίων μελοποίησε ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης.

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, οι ιερείς π. Λεωνίδας Μπάρδος, π. Πασχάλης Μουτζίκης, π. Αντώνιος Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Διευθυντής Π.Ε. Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Έλενα Ζυγούρη και Αλίκη Καζνταρίδου, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Θωμαή Μιχαηλίδου, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Παναγιώτης Κόττας, ο πρώην Διευθυντής του σχολείου μας Παύλος Καλύβας, δημοτικοί σύμβουλοι, συνάδελφοι άλλων σχολικών μονάδων και πολλά παιδιά γυμνασίου και λυκείου, πρώην μαθητές του σχολείου μας.

Στο πιάνο η αναπληρώτρια δασκάλα μουσικής συνάδελφος Στεφανία Στεργιοπούλου, με την εξαιρετική, ζεστή και μελωδική φωνή της, ερμήνευσε μαζί με τα παιδιά μας τα υπέροχα τραγούδια του Μίκη μας.

Η υπεύθυνη του σχολικών εκδηλώσεων δασκάλα του Τ.Ε. Δέσποινα Σπυροπούλου, στο άκουσμα της Δραπετσώνας  “έριξε” τη γύρα της στη συγκεκριμένη σκηνή, εμψυχώνοντας τους μαθητές της!

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών ο Διευθυντής του σχολείου. Με την ευκαιρία ενημέρωσε τους γονείς για το “ενιαίο ολοήμερο σχολείο”, που ο υπουργός παιδείας ευαγγελίζεται, φιλοδοξώντας πως θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα…

Αμέσως μετά την παράσταση, μαθήτρια της έκτης τάξης εκ μέρους των συμμαθητών/τριών της, ευχαρίστησε τους δασκάλους του σχολείου και ιδιαιτέρως τους υπεύθυνους της παράστασης: Δέσποινα Σπυροπούλου, Στέργιο Σταυρόπουλο, Χρυσαυγή Μιχαλά, (γυμνάστριά μας) Δημήτριο Λυγούρα και Στεφανία Στεργιοπούλου (αναπληρώτρια μουσικό μας).

Ως Διευθυντής του σχολείου ευχαριστώ από καρδιάς: 

  • Όλους τους συναδέλφους μου για τις προσπάθειές τους, το θερμό ζήλο τους και την ευσυνειδησία τους. 
  • Τους μαθητές μας που για μία ακόμη φορά μεγαλούργησαν, συγκλονίζοντας το πολυπληθές κοινό με τις ερμηνείες και τη σκηνική παρουσία τους. 
  • Όλους τους γονείς για την αγαστή, αρμονική και κυρίως ειλικρινή συνεργασία τους. 
  • Τους συμπολίτες και συνδημότες μας, που χωρίς να έχουν κάποια σχέση με το σχολείο μας, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας αποχωρώντας στο τέλος ικανοποιημένοι, εκστασιασμένοι, γεμάτοι αισιοδοξία, πως υπάρχει και η άλλη Ελλάδα της δημιουργίας, της υπευθυνότητας, της προσφοράς και της θυσίας.
  • Τον Αντώνιο Μπίζιο, πατέρα μαθητών μας, για τη δωρεάν κατασκευή των σκηνικών και αφισών.
  • Το ζαχαροπλαστείο Zoomserie της οικογενείαςΓεωργίας Χαρισίου, για την ευγενική τους χειρονομία να προσφέρουν μετά την παράσταση παγωτά σε όλους τους μαθητές/τριες και δασκάλους του σχολείου μας. 
  • Τους συναδέλφους, Ιωάννη Καραγεωργίουκαι Θεοδότα Τσαγγοπούλου, που αν και υπηρετούν σε άλλα σχολεία, ανταποκρίνονται με προθυμία όσες φορές τους το ζητώ…(εξάλλου οι δυο τους έχουν υπηρετήσει στο σχολειό μας)

Άφησα τελευταίο το συντοπίτη μας από τη γειτονική Πτολεμαΐδα,  Θεμιστοκλή (Θέμη) Μουμουλίδη, ο οποίος με μεγάλη χαρά μάς παραχώρησε το σενάριο, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην παράσταση, αφού την ίδια μέρα ταξίδευε επιστρέφοντας στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Αγαπητέ, κ. Μουμουλίδη, το κοινό της ακριτικής περιοχής μας δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δική σας παράσταση και έτσι αποφασίσαμε να του δώσουμε εμείς την ευκαιρία, γνωρίζοντας εξαρχής τις απαιτήσεις και το βαθμό δυσκολίας του έργου σας. Μάθαμε όμως να παλεύουμε και τελικά κατά γενική ομολογία τα καταφέραμε!
Για μία ακόμη φορά σας ευχαριστούμε για τις ευχές σας, χάσατε όμως μία μοναδική παράσταση, αφού μάλλον, δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Μιλάμε για ένα σχήμα δυσκίνητο 123 μαθητών/τριών και όχι απλά για μία θεατρική ομάδα 20 ατόμων. Αντιλαμβάνεστε, πως η παράσταση είναι πολύ δύσκολο να ξαναπαιχθεί. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο…

Εσείς θα τη δείτε πάντως, μιας και μας ζητήσατε την παράσταση βιντεοσκοπημένη…

 

Πηγή: leconomidis.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Με έξι θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Με έξι θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν…

Δίκτυο 13 περιπατητικών μονοπατιών σε Μουρίκι και Βόϊο

  Δίκτυο 13 περιπατητικών μονοπατιών σε Μουρίκι και Βόϊο

Ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης για την στήριξη των Φιλοζωικών Σωματείων

«Η προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς αποτελεί θεματική μεγάλης σημασίας»

Το πρόγραμμα της Εορταστικής Περιόδου στην Καστοριά «8 με 8» Δεκεμβρίου – 8 Ιανουαρίου

Το πρόγραμμα της Εορταστικής Περιόδου στην Καστοριά «8 με 8» Δεκεμβρίου –…

Ο Δήμαρχος Καστοριάς στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα

Ο Δήμαρχος Καστοριάς στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα

Κίνηση ουσίας και αποτέλεσμα συνεχούς συνεργασίας η συμμετοχή της Περιφέρειας- χωρίς κανένα κόστος- στην έκθεση στην Taiwan

Στην προσπάθειά μας για πρώτη φορά να έχουμε συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων…

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής και οι εγγραφές για το κοινωνικό φροντιστήριο

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς, για μία ακόμη χρονιά,…