Μακρόν: Η Γαλλία δέχεται επίθεση από ισλαμιστές τρομοκράτες

Για επίθεση την οποία δέχεται η χώρα του από “ισλαμιστές τρομοκράτες” έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε δηλώσεις του από τη Νίκαια, όπου ένοπλος άνδρας, κρατώντας μαχαίρι, σκότωσε τρεις ανθρώπους νωρίτερα το πρωί.

“Στο πλαίσιο της επιχείρησης Sentinelle, θα κινητοποιηθούν έως και 7.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων“, τόνισε.

“Εάν δεχόμαστε επίθεση, αυτό συμβαίνει λόγω των αξιών μας, της υπεράσπισης της ελευθερίας και της βούλησής μας να μην υποκύψουμε στον τρόμο”, ανέφερε  ο κ. Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε ακόμη την συμπαράσταση της Γαλλίας στην καθολική χριστιανική κοινότητα.

“Στη Γαλλία υπάρχει μόνο μία κοινότητα, η εθνική κοινότητα”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας ότι “ασχέτως εάν οι πολίτες μας είναι πιστοί ή όχι, έχουμε χρέος να μην συνθηκολογήσουμε ποτέ”.

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εξαπέλυσε το πρωί επίθεση μέσα σε εκκλησία στη Νίκαια και σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού συλληφθεί από την αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, ωστόσο είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”.

Ονομάζεται Μπραχίμ και είναι περίπου 25 ετών, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία.

Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην εκκλησία, ήταν ο νεωκόρος της.

Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με μια πηγή της αστυνομίας, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.

Η χώρα αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού στα εδάφη της στο ανώτατο επίπεδο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, κάτω σώματος του γαλλικού κοινοβουλίου, ότι η απάντηση της κυβέρνησής του στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr

You May Also Like

Κίνα: Η Αυστραλία είναι «τσίχλα κολλημένη στη σόλα των παπουτσιών των ΗΠΑ»

Κίνα: Η Αυστραλία είναι «τσίχλα κολλημένη στη σόλα των παπουτσιών των ΗΠΑ»

Η Αγγλία στηρίζει επισήμως τον Ερντογάν και την Τουρκία για το μεταναστευτικό

Η Αγγλία στηρίζει επισήμως τον Ερντογάν και την Τουρκία για το μεταναστευτικό

Ανατριχιαστικό βίντεο από την επίθεση στη Δανία: Ο 22χρονος μακελάρης κραδαίνει όπλο και κυνηγά πολίτες στην Κοπεγχάγη

Νεαρός οπλισμένος με τουφέκι σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς άλλους μέσα…

BBC: Τοξικά αέρια θέτουν σε κίνδυνο εκατομμύρια ανθρώπους στη Μέση Ανατολή

Η έρευνα του BBC δείχνει ότι η ρύπανση εξαπλώνεται εκατοντάδες χιλιόμετρα, επιδεινώνοντας την ποιότητα του αέρα σε ολόκληρη την περιοχή.

Κομισιόν σε Τουρκία: απομακρύνετε τους μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα

Κομισιόν σε Τουρκία: απομακρύνετε τους μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα

4χρονη κάνει «ανάποδη γέφυρα» εν ώρα γυμναστικής και μένει παράλυτη (video)

Μια συνηθισμένη άσκηση γυμναστικής κατέληξε σε εφιάλτη για ένα 4χρονο κοριτσάκι που έμεινε παράλυτο…

Οδηγός τράκαρε σε ράλι γιατί κοιτούσε μια γυναίκα που έδειξε το στήθος της

Παραδέχτηκε ότι έχασε τη συγκέντρωσή του όταν μια γυναίκα θαυμάστρια σήκωσε το μπλουζάκι της

Viral το χαστούκι της Μπριζίτ στον Εμανουέλ Μακρόν ενώ τους “τραβούσαν” οι κάμερες – Τι λέει το Ελιζέ (Βίντεο)

Το βίντεο με το χαστούκι της Μπριζίτ στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου

ΗΠΑ: Drone με θερμική κάμερα εντόπισε 10χρονο κορίτσι που είχε χαθεί σε δάσος υπνοβατώντας

Βρέθηκε δύο χιλιόμετρα από το σπίτι της