Για σωρεία αστοχιών, λαθών, παραλείψεων, φωτογραφικών διατάξεων και παρεμβάσεων έκανε λόγο η Μαρία Αντωνίου, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 5 Μαΐου, ως βασική εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας, στην συζήτηση του Νομοσχεδίου, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τα χρόνια 2012-2015, έγιναν σοβαρές προσπάθειες μετασχηματισμού και εναρμόνισης της χώρας σε ένα σύγχρονο παγκόσμιο παίκτη στο πλαίσιο της ΕΕ όπου η Έρευνα και η Καινοτομία αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, καθώς ενισχύουν και προωθούν την ανταγωνιστικότητά της στο ιδιαίτερα δύσκολο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον”, ανέφερε η Μαρία Αντωνίου στην εισήγησή της. “Τώρα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς ακόμα μία φορά γίναμε μάρτυρες μιας διαδικασίας η οποία μας προσβάλλει όλους και αποτελεί όνειδος για τα κοινοβουλευτικά ήθη της χώρας μας”, αναλύοντας διεξοδικά και τεκμηριώνοντας με στοιχεία τις απόψεις της.

Υπερασπιστήκαμε ως παράταξη και πιστεύουμε σε ένα εθνικό σύστημα έρευνας, που είναι εναρμονισμένο με την καινοτομία και την τεχνογνωσία, προσαρμοσμένο απόλυτα στην ευρωπαϊκή και διεθνή πραγματικότητα. Ένα σύστημα αξιοσύνης και αριστείας από το οποίο θα αναδεικνύονται και στο οποίο θα βασίζονται οι πνευματικές και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Ένα σύστημα και ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη διαρκή σύζευξη της έρευνας και της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα”, υπογράμμισε η Μαρία Αντωνίου, σημειώνοντας παράλληλα πως “με μέτρα και δραστηριότητα εντός και εκτός της χώρας προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε ένα σοβαρό πλαίσιο στο οποίο όλοι οι παίκτες να είναι παρόντες και να συνεργάζονται αρμονικά με όρους που να διέπονται από δικαιοσύνη, αξιοκρατία, αριστεία, ανάπτυξη και κοινωνικό όφελος. Αντί όλων αυτών, το παρόν νομοσχέδιο εγκαθιδρύει ένα σύστημα αναχρονιστικό, υπουργοκεντρικό, με σαφείς ιδεοληψίες υπέρ του κράτους και κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και με πλήθος διατάξεων που ικανοποιούν παλαιά και νέα συνδικαλιστικά αιτήματα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Προσφορά εργασίας από γνωστό ξενοδοχείο της Καστοριάς

Προσφορά εργασίας από γνωστό ξενοδοχείο της Καστοριάς

Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα

Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα

Έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής (Παιδικοί Σταθμοί) του Δήμου Άργους Ορεστικού

Έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής (Παιδικοί Σταθμοί) του Δήμου…

Στο Άγιο Όρος με τον Πατέρα Αμβρόσιο ο Πέτρος Τόσκος

Στο Άγιο Όρος με τον Πατέρα Αμβρόσιο ο Πέτρος Τόσκος

Η ιστορία του 16χρονου δωρητή οργάνων Στέφανου Μίχου από την Πτολεμαΐδα

Ο πατέρας του16χρονου μιλά στο FLASH για την ιστορία του γιού του

Με λαμπρότητα τα Εγκαίνια του Ναού της Παναγίας στον αιματοβαμμένο Γράμμο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με ξεχωριστή εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της…

Π. Σεμασιώτης: «Η αδιαφορία ορισμένων πολιτών μας τρόμαζε  περισσότερο από τον κορωνοϊό».  Οι δύσκολες στιγμές των ευπαθών ομάδων στην Καστοριά

Π. Σεμασιώτης: «Η αδιαφορία ορισμένων πολιτών μας τρόμαζε  περισσότερο από τον κορωνοϊό». …

Γεωτεχνικό  Επιμελητήριο παρ. Δυτικής Μακεδονίας:   Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης της Μελέτης για τη Μεταλιγνιτική περίοδο και κοπή βασιλόπιτας

Γεωτεχνικό  Επιμελητήριο παρ. Δυτικής Μακεδονίας:   Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης της Μελέτης για τη…