Ματίνα Παγώνη: Μάσκες μέχρι την άνοιξη του 2022

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τη μετάδοση του κορονοϊού. Η Ματίνα Παγώνη βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και ανέλυσε, παράλληλα, τους λόγους που θα είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από τις μάσκες πριν από την άνοιξη του 2022.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορονοϊού λέγοντας χαρακτηριστικά πως «φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε» και τόνισε πως τα όποια αποτελέσματα θα τα δούμε σε 20 μέρες περίπου, ενώ σημείωσε πως: «Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ».

Την ίδια ώρα, η ίδια πρότεινε να βρίσκονται εμβολιαστικά συνεργεία στα σχολεία, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών ανέφερε πως «ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα», καθώς το ποσοστό εμβολιασμού από 15 έως 17 είναι μόλις 21% ενώ στις ηλικίες 12 με 15 ετών είναι μόλις 13%. Μάλιστα, όπως είπε σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι παιδίατροι στον εμβολιασμό των παιδιών.

Στην συνέχεια η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στο δύσκολο τρίμηνο που έρχεται λέγοντας πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.

 

Υποστήριξε πως εξαιτίας της μετάλλαξης Δ και το γεγονός ότι δεν έχουμε πετύχει ακόμα το τείχος ανοσίας ανέφερε πως δεν θα χαλαρώσουμε σύντομα: «Ο ιός μας νίκησε τον Αύγουστο λόγω της μετάλλαξης Δ».

Αναφέρθηκε και στην τρίτη δόση, σημειώνοντας πως εκτός από τους ανοσοκατεσταλμένους, «αναμνηστική» δόση θα λάβουν μέσα στον Οκτώβριο οι υγειονομικοί και όσοι είναι πάνω από 60.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από υγειονομικούς, τονίζοντας πως θα πρέπει να τιμωρηθούν άμεσα οι εμπλεκόμενοι στην απάτη: «Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα».

You May Also Like

“Αντάρτικο” στην Αχαΐα: 1.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία αρνούνται να εμβολιαστούν – Σχεδιάζουν ακόμη και καταλήψεις

Εργαζόμενοι σε νοσηλευτικές μονάδες της Αχαΐας είναι αποφασισμένοι να μην εμβολιαστούν θεωρώντας…

Τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

  Τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του…

Κως: Συστηματικά ασελγούσε σε βάρος της 9χρονης ο 44χρονος Σύρος

Η ανήλικη ανέφερε ότι παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί και στο παρελθόν.

Θάνατος 16χρονης στο Γκάζι: Ο Άδωνις διαψεύδει την Αστυνομία

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αμέσως μόλις διαπιστώθηκε πως η ανήλικη δεν μπορούσε να επανέλθει

Λιβανός: Η κυβέρνηση στηρίζει τους αγρότες για να καλύψουν τις ανάγκες μετάκλησης εποχικών εργατών γης

  Λιβανός: Η κυβέρνηση στηρίζει τους αγρότες για να καλύψουν τις ανάγκες…

ΕΔΕ για το τραγικό λάθος νοσηλευτή που έκανε μετάγγιση αίματος σε λάθος ασθενή

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Είμαι απογοητευμένος, αλλά δεν τελείωσα μαζί του», λέει ο Τραμπ για τον Πούτιν

”Όταν πίστευα πως φτάναμε κοντά σε συμφωνία, εκείνος βομβάρδιζε την Ουκρανία”!

Θανατηφόρα παράσυρση πεζού από απορριμματοφόρο στη Θεσσαλονίκη

Ηλικιωμένος επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο, αλλά υπό συνθήκες που διερευνώνται παρασύρθηκε από το απορριμματοφόρο

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν…

Β. Κικίλιας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά και σε άλλα εμβόλια

Β. Κικίλιας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά και σε άλλα εμβόλια