Μεγάλα λόγια…μικροί άνθρωποι, Της Τάνιας Ώττα

 

Πόσοι μικροί είναι οι άνθρωποι μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά. Δειλά ανθρωπάκια που κρύβονται πίσω από τη σκιά τους για να μην πάρουν αποφάσεις, για να μην δείξουν αυτό που νιώθουν, για να μην εκφράσουν αυτό που πιστεύουν. Άνθρωποι μικροί, με μεγάλο στόμα, γεμάτο λόγια ψεύτικα και μεγάλα. Άνθρωποι γεμάτοι  έπαρση, τόσο μεγάλη που δεν χωρά στο μικρό τους σώμα. Άνθρωποι που θέλουν απλώς να εντυπωσιάζουν και να καμαρώνουν για το μεγάλο στόμα τους και το μικρό μυαλό τους.

Μικροί άνθρωποι, με μικρή καρδιά, φτωχή σε αισθήματα αλλά μία μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν τη δύναμη να κινούν τα νήματα και παίζουν με τους ανθρώπους σαν να είναι μαριονέτες. Όπως όταν αγοράζεις ένα καινούριο παιχνίδι. Στην αρχή εντυπωσιάζεσαι, περνάς ατελείωτες ώρες μαζί του και του αφιερώνεις όλο τον πολύτιμο χρόνο σου. Κι ύστερα το βαριέσαι και το πετάς, στο κουτί με τα άχρηστα, στο πάνω ράφι γεμάτο σκόνη ή στο υπόγειο, μέσα στο σκοτάδι. Το ενδιαφέρον σου ίσως να στρέφεται σ’ άλλο παιχνίδι. Κι η ζωή συνεχίζεται.

Έτσι λειτουργούν οι άνθρωποι σήμερα στην εποχή της αφθονίας και της εκμετάλλευσης. Όλα πουλιούνται και αγοράζονται , ακόμη και τα αισθήματα, αλλά κυρίως η ανθρωπιά. Άνθρωποι με καρδιά τόσο σκληρή σαν πέτρα κι ένα στόμα που εκπέμπει μεγάλα λόγια και  υποσχέσεις, αλλά στα δύσκολα κλείνει ερμητικά, σωπαίνει κι αφήνει τα θύματά του να μαραζώνουν μέσα στην εκκωφαντική σιωπή.

Μικροί άνθρωποι, αδίστακτοι και εγωιστές, επιβιώνουν με τον δικό τους τρόπο σ’ έναν κόσμο που διψά για αγάπη κι ευτυχία, σ’ έναν κόσμο που έχει ανάγκη την ανθρώπινη ζεστασιά για να αντιμετωπίσει το κρύο της μοναξιάς και της αδιαφορίας.

Πως ν‘ αντιμετωπίσεις την μικροψυχία αυτών των ανθρώπων; Πώς να κλείσεις τα αφτιά σου στα μεγάλα λόγια που σε μαγεύουν σαν το μεθυστικό τραγούδι των Σειρήνων;

Η ζωή μοιάζει με ένα ατελείωτο ταξίδι, γεμάτο εμπόδια και περιπέτειες, ώσπου να φτάσεις κάποια στιγμή στη δική σου Ιθάκη. Εκεί που ανήκεις . Εκεί που οι άνθρωποι δεν είναι μικροί αλλά αληθινοί και τα λόγια έχουν αξία και νόημα. Γι’ αυτήν την Ιθάκη παλεύουμε και συνεχίζουμε παρά τις δυσκολίες. Για όλα όσα ονειρευόμαστε και μας αξίζουν. Για μας.

You May Also Like

Γιατί οι ανίκανοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι τρομερά ικανοί

Γιατί οι ανίκανοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι τρομερά ικανοί

“Η Γαλάζια καμπανούλα”, το αγριολούλουδο του αγίου Ιωάννου Προδρόμου, στο βουνό Μουρίκι της Καστοριάς

“Η Γαλάζια καμπανούλα”, το αγριολούλουδο του αγίου Ιωάννου Προδρόμου, στο βουνό Μουρίκι…

Ντροπή για τη σύγχρονη Ελλάδα: Ιστορικά σπίτια παραδομένα στην απαξίωση

Table of Contents Hide Ντροπή για τη σύγχρονη Ελλάδα: Ιστορικά σπίτια παραδομένα…

Πιο καλή η μοναξιά – Τα 6 ζώδια που απολαμβάνουν να είναι μόνα τους

Table of Contents Hide Πιο καλή η μοναξιά – Τα 6 ζώδια…

Γιατί η Καστοριά κατηφορίζει;

Η χώρα βιώνει μια κρίση που δεν έχει τελειωμό.

Σ. Καργάκος: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων μας δεν είναι η ανεργία αλλά η εργασία»

Ο νέος δεν φοβάται την αναδουλειά αλλά τη δουλειά. Το επίκαιρο άρθρο…

Το τραγικό γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του Έρικ Κλάπτον. Ο 4χρονος γιος του έπεσε από τον 53o όροφο ουρανοξύστη. Πώς μετέτρεψε τον πόνο του στο τραγούδι Tears in Heaven

Το τραγικό γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του Έρικ Κλάπτον. Ο 4χρονος…

Κοροναϊός : Τι συνέβη το 1918 όταν ο κόσμος κουράστηκε από την πανδημίας της γρίπης;

Table of Contents Hide Κοροναϊός : Τι συνέβη το 1918 όταν ο…

Κύπριος TikToker τα κατάφερε και αγκάλιασε τον Έλον Μάσκ

Μετά από μεγάλη προσπάθεια, ο Κύπριος TikToker Fidias κατάφερε τελικά να αγκαλιάσει τον Έλον Μασκ. Η αποστολή του με στόχο μια αγκαλιά με τον δισεκατομμυριούχο ολοκληρώθηκε επιτυχώς, λίγο προτού απελπιστεί και την εγκαταλείψει.