#image_title

Τα μηνύματα που έστειλε στο δρόμο προς τις κάλπες

Στα καταιγιστικά πυρά της αντιπολίτευσης για το θέμα των παρακολουθήσεων – και ενώ συνεχίζεται το μπαράζ δημοσιευμάτων – η κυβέρνηση επιχειρεί μια αντεπίθεση με προεκλογικό… άρωμα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ξεδίπλωσε την στρατηγική με την οποία θα πορευθεί μέχρι τις επόμενες κάλπες βάζοντας σαφή διλήμματα.

 

Δεδομένο είναι πως πρόκειται για μία δύσκολη πολιτικά περίοδο για το κυβερνών κόμμα, που καλείται να αντιμετωπίσει πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα, από την ακρίβεια μέχρι την υπόθεση Πάτση. Μέσα σε αυτό το σκηνικό ήρθε να προστεθεί και η αναζωπύρωση της συζήτησης για τις παρακολουθήσεις, καθώς διαδοχικά δημοσιεύματα αναφέρονται μεταξύ άλλων σε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.

 

Χθες ο πρωθυπουργός- μία μόλις εβδομάδα μετά την τηλεοπτική του συνέντευξη –  εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως εκτοξεύει λάσπη και σπέρνει διχασμό. Ειδικότερα μίλησε για μια αντιπολίτευση που λέει «όχι» σε όλα, ανακαλύπτει «ευθύνες Μητσοτάκη» πίσω από παγκόσμια προβλήματα και υπόσχεται  «ακριβές λύσεις με φτηνά ψέματα». Με αναφορές όπως «αριστερός τραμπισμός» θέλησε να απευθυνθεί σε ένα κεντρώο κοινό, καθώς στην Νέα Δημοκρατία ανησυχούν για τον αντίκτυπο που έχει η υπόθεση των παρακολουθήσεων στο συγκεκριμένο ακροατήριο.

 

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε  κέντρα που «θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση», προσθέτοντας πως «ήδη μάλιστα, κάποιοι μάς δείχνουν τα δόντια τους». Για να απαντήσει – μιλώντας στο γαλάζιο ακροατήριο – «εμείς,  οι Νεοδημοκράτες, δεν μασάμε».

 

Η χθεσινή ομιλία ήταν σαφές πως είχε στόχο την συσπείρωση στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική που ευνοεί και την χαλαρή ψήφο. Ο πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά υπογράμμισε τη σημασία της πρώτης κάλπης σημειώνοντας πως «αυτή θα καθορίσει τελικά ποιος θα κυβερνήσει, ώστε η δεύτερη να κάνει πιο ισχυρή και λειτουργική την επιλογή των πολιτών».

 

Στην Πειραιώς ανησυχούν  για το ενδεχόμενο  η υπόθεση των παρακολουθήσεων να οδηγήσει σε ένα κύκλο εσωστρέφειας και στόχος είναι να κινητοποιηθεί ο κομματικός μηχανισμός. «Η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους ή από θολά μηνύματα που καταλήγουν σε πολιτικές τερατογενέσεις ή σε αδιέξοδους σχηματισμούς» είναι το μήνυμα που εκπέμπεται

 

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίζει σε ανάλογο ύφος στη χθεσινή του ομιλία, λέγοντας «σε όσους θέλουν την Ελλάδα «μπανανία», τους απαντώ: λάθος διεύθυνση».  Σημειώνοντας παράλληλα πως «σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις για να γίνονται οι ίδιοι πιο δυνατοί, τους προειδοποιώ: θα είμαστε απέναντι τους. Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ».

Η γαλάζια στρατηγική στο δρόμο προς τις κάλπες

 

Σε μια στρατηγική συγκρίσεων με το ΣΥΡΙΖΑ επενδύει η Νέα Δημοκρατία, βάζοντας τα διλήμματα της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Παρά το ό,τι από το κυβερνητικό στρατόπεδο επιχειρείται να κλείσει η συζήτηση για πρόωρες κάλπες η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού ήταν αποκαλυπτική για την στρατηγική που θα ακολουθηθεί στην τελευταία στροφή πριν από τις εκλογές.

 

νδεικτικό της μακρόσυρτης προεκλογικής περιόδου στην οποία βρίσκεται η χώρα είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε χθες έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Έθεσε δε εκ νέου το διακύβευμα της επόμενης αναμέτρησης που θα είναι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ή ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;». Προβάλλοντας το σύνθημα «Σταθερότητα, Συνέχεια και Συνέπεια», μίλησε για τον στόχο «αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Νέα Δημοκρατία»

Η απάντηση στα καταιγιστικά πυρά της αντιπολίτευσης

 

Ασφυκτική πίεση δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για το θέμα των παρακολουθήσεων και ενώ συνεχίζονται τα δημοσιεύματα με αναφορές και σε ονόματα (υπουργών αλλά και άλλων προσώπων). Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει  χθες «επιχειρούν να πείσουν για ποιο πράγμα άραγε; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους Υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου, ηθοποιούς; Ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους; Επικαλούμενοι, μάλιστα, και λίστες υποτιθέμενων θυμάτων χωρίς, όμως, να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη».

 

Από την κυβέρνηση υπογραμμίζουν πως θα περάσει από τη Βουλή  ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ και για την ασφάλεια των επικοινωνιών (μεταξύ άλλων θα απαγορεύσει τα κακόβουλα λογισμικά). Παράλληλα επιχειρείται να μπει στο «κάδρο» και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα πως από το 2016 δρούσε στην Ελλάδα το λογισμικό Pegasus.

 

Στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν πάντως πως η αντιπολίτευση θα συνεχίσει να πιέζει, καθώς μια σειρά ερωτημάτων – όπως γιατί αποφασίστηκε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη – παραμένουν αναπάντητα. Και είναι πλέον εμφανές πως στο  δρόμο προς τις κάλπες θα επικρατήσει το σκληρό ροκ.

 

πηγη: https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Ινστιτούτο Παστέρ: Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca έναντι των μεταλλάξεων

Ινστιτούτο Παστέρ: Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca έναντι των μεταλλάξεων

ΗΠΑ: Πρώτη έγκριση για τροπολογία που μπλοκάρει την πώληση F-16 στην Τουρκία αν δεν σταματήσει τις υπερπτήσεις

Εγκρίθηκε η σχετική τροπολογία – Το επόμενο κοινοβουλευτικό στάδιο είναι η υπερψήφισή της…

ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι κατηγορίες που δικαιούνται επίδομα έως 720 ευρώ τον χρόνο

ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι κατηγορίες που δικαιούνται επίδομα έως 720 ευρώ τον…

Η απίστευτη περιπέτεια ενός άνδρας που τον δάγκωσε οχιά στη Λάρισα

Η απίστευτη περιπέτεια ενός άνδρας που τον δάγκωσε οχιά στη Λάρισα

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων…

Πάσχα 2019: Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσουν τα σχολεία

Πάσχα 2019: Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσουν τα σχολεία

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής, Culinary World Cup, στο Λουξεμβούργο

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής, Culinary…

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης ενέκρινε την πρώτη πληρωμή για την ενίσχυση των δικαιούχων παραγωγών λαϊκών αγορών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

  Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης ενέκρινε την πρώτη πληρωμή για την ενίσχυση…

Μαθητής παρακολουθεί το μάθημα από το παράθυρο γιατί δεν θέλει να υποβληθεί σε τεστ (video)

Τι απαντάει μαθητής για την φωτογραφία που έγινε viral

 Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα Αιολικά Πάρκα εντός προστατευόμενων περιοχών Natura 2000

  Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ζητούν από την ΕΕ να σταματήσει τη συστηματική παραβίαση…