Σε παρατεταμένο συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες του φονικού με θύματα έξι Τούρκους στη Λούτσα πριν προλάβουν να διαφύγουν από τη χώρα. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι η ΕΥΠ έχει εισφέρει πλούσιο πληροφοριακό υλικό τόσο για τα θύματα όσο και για τους υπόπτους για την εκτέλεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη στη διάθεσή τους στοιχεία για τους δράστες και «τρέχουν», ούτως ώστε να μην τους δώσουν μεγαλύτερο περιθώριο αντίδρασης. Στο πλαίσιο αυτό ερευνήθηκε εξονυχιστικά το σπίτι Airbnb των θυμάτων στη Λούτσα, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι στο οίκημα αυτό μπορεί να έδωσαν το «παρών» κάποιοι εκ των δραστών. Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν πιθανότητες ταυτοποίησής τους.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το σενάριο θύματα και δράστες να συναντήθηκαν σε προγενέστερο χρόνο, δηλαδή πριν λάβει χώρα η δολοφονία με έξι θύματα σε απόμερο σημείο της περιοχής. Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, δύο ομάδες μπορεί να τα «έσπασαν» και τότε ξέσπασε ο «πόλεμος». Λόγω παλαιότερων υποθέσεων που έχουν απασχολήσει τις τουρκικές Αρχές, δεν αποκλείεται ο «πόλεμος» να ξέσπασε για «δουλειά» που σχετίζεται με διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο, είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, όπως χαρακτηριστικά λένε αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα, υπό κράτηση παραμένει ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγη ώρα μετά το φονικό έχοντας πάνω του πλαστά διαβατήρια και σφαίρες. Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να έχει εμπλοκή στο περιστατικό.

Οι «Ντάλτον»

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα θύματα της Λούτσας ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Ντάλτον».

Ο αρχηγός τους είναι καταζητούμενος και ένας από τους πιο γνωστούς φυγάδες παγκοσμίως. Οι τουρκικές Αρχές του «χρεώνουν» σειρά από συμβόλαια θανάτου και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Τα θύματα, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, κρύβονταν στην Ελλάδα. Οι «Ντάλτον» ευθύνονται για την εκτέλεση ηγετικών στελεχών της φατρίας του «Σκάλιαρι».

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, και παρά τις περί αντιθέτου αρχικές εκτιμήσεις, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα έξι θύματα δεν είναι κλεμμένο και οι γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας είναι νόμιμες. «Δεν είναι η πρώτη φορά που διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις λύνουν τις διαφορές τους στη χώρα μας. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα η Ελλάδα είναι μία χώρα που συνορεύει με την Τουρκία και έτσι είναι εύκολο για τους ανθρώπους αυτούς να χρησιμοποιήσουν τη χώρα μας είτε ως μεταβατικό σταθμό είτε ως καταφύγιο», σημειώνουν αστυνομικές πηγές.

ieidiseis.gr

You May Also Like

Πώς ο Νίκος Ευαγγελάτος με τα 3D γραφικά του «ανέβηκε» στη θαλαμηγό που προκάλεσε τη φωτιά στην Ύδρα

Χάρη στην τεχνολογία βρέθηκε μπροστά από το πηδάλιο, ενώ το σκάφος λικνιζόταν στα κύματα

Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών

Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων…

Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε το «Κάστρο του Χάρι Πότερ» – 5 νεκροί και 28 τραυματίες

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικό χτύπημα σε ουκρανική νομική σχολή

Τα κόλπα για να καίει λιγότερο βενζίνη το αυτοκίνητο

Τα κόλπα για να καίει λιγότερο βενζίνη το αυτοκίνητο

ΔΕΘ 2023: Ξαναγράφεται το οικονομικό «πακέτο» μετά τις πλημμύρες

Τι θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Χάος στους δρόμους του Λονδίνου από αφηνιασμένα άλογα του Βασιλικού Ιππικού

Πρωτόγνωρες εικόνες στο Λονδίνο με αφηνιασμένα άλογα να πέφτουν πάνω σε αυτοκίνητα